15 restaurants on gaudir del menjar més exòtic

La Costa Brava està farcida de restaurants on gaudir de la gastronomia d'altres països

Sushi

Pizzeries, japonesos, indis, argentins... a la Costa Brava hi trobareu molts restaurants on degustar la millor cuina d'altres cultures. Us hi atreviu?

15 restaurants on gaudir del menjar més exòtic

1

Tacos y Tequila

Tacos y Tequila és un trocet de Mèxic instal·lat al petit nucli de s'Agaró. Tenen tacos, burritos, enchiladas i totes les especialitats mexicanes que et puguis imaginar. Els nachos California són per tornar-se boig i les cerveses micheladas creen addicció, avisat estàs. El secret que el fa el millor mexicà de la Costa Brava és que no escatimen en qualitat i que reneguen dels succedanis: tot el que serveixen és 100% fidel a com ho farien al seu país i si hi ha algun producte que aquí no es troba o se’l fan portar de Mèxic o bé són ells mateixos els qui  l’elaboren amb les seves pròpies mans. És impossible no abonar-te al seu club de fans!  Detall important: les racions són abundants i l’amo del local, de Veracruz, tan autèntic com l’ambient mexicà que impregna l’espai. Deixa’t aconsellar per ell, especialment si ets amant del tequila, i descobriràs que hi ha vida més enllà de les típiques marques de supermercat.

Llegir-ne més
Baix Empordà
2

Catalina Parrilla

El Catalina s’ha convertit en un imprescindible per tots aquells amants de la brasa que posen un peu a Platja d’Aro. Com a bons argentins, la carn és el seu fort i serveixen graellades i asados espectaculars d’una carn tan suculenta que us farà plorar i que inclou peces menys convencionals com el tall que es pela o l’entranya. Tot això acompanyat amb uns amaniments sublims que són secret de la casa i que us convertiran en repetidors empedreïts del restaurant. Si tot el que sabeu de l’Argentina és que s’hi menja bé, ofereixen l'anomenat menú argentí perquè feu un tastet del bo i millor de la gastronomia del país. I això inclou també les fantàstiques empanades que serveixen i els vins argentins de què disposen. El plus que fa que el restaurant tingui un 10 són el seu servei amabilíssim i l’encert en la decoració del local, que el fa inqüestionablement atractiu.

Llegir-ne més
Baix Empordà
Advertising
3

Taj Mahal

Quan es tracta de menjar oriental, saps que un restaurant és bo quan al local hi mengen comensals del país. I això és precisament el que passa al Taj Mahal de Platja d’Aro, un restaurant clàssic al municipi i d’estètica austera que reserva el seu interior una agradable experiència hindú. El servei és ràpid i sempre està disposat a donar un cop de mà a l’hora de triar els plats. Serveixen un menjar típicament indi, la qual cosa és sinònim de gustos explosius i especiats i amb un toc picant si et despistes. Les racions són molt generoses i el preu molt correcte, amb la qual cosa passar pel Taj Mahal és sempre una gran opció. A l’estiu, no us deixeu perdre la seva terrassa, situada al rovell de l’ou de Platja d’Aro i ideal per deixar-hi passar les hores.

Llegir-ne més
Baix Empordà
4

LimaLimón

No cal que busqueu més, el millor ceviche de la Costa Brava el fan al LimaLimón de Tossa de Mar. El trobareu fora dels carrers més comercials de Tossa però de seguida us entrarà pels ulls pel seu bon gust en la decoració i el bon rotllo que desprèn tant el local com el seu personal. Sense cap mena de discussió, el plat estrella del LimaLimón és el ceviche de corball amb uns tocs àcids i picants que s’ha guanyat l’admiració de tots els clients que han tingut la fortuna de trepitjar aquest local. A banda del cru, si voleu fer un tastet de l’autèntica cuina peruana que es serveix en aquest restaurant no us podeu perdre els tequeños fets amb massa casolana, els chicharrones, l’espectacular cervesa Cusqueña o el clàssic còctel peruà pisco sour que us arreglarà la vetllada. La carta és curta però cuidada i els preus molt econòmics, què més necessiteu?

Llegir-ne més
La Selva
Advertising
5

Restaurant Far Nomo

No baixeu de Sant Sebastià sense viure l’experiència gastronòmica del Far Nomo.  Si bé us pot sobtar trobar un restaurant japonès en un lloc tan mediterrani, l’excel·lència d’aquest establiment ha creat adeptes d’arreu del món i ha fet d’aquesta jugada arriscada una aposta guanyadora. El local és elegant i acollidor, i podeu espiar els cuiners a través d’un vidre que us ensenya l’activitat de la cuina per començar a salivar. Els productes són frescos i de proximitat i els plats estan a l’alçada de la seva situació privilegiada. Disposen d’entrants japonesos, una amplia carta de tàrtars i tatakis, sushi, arrossos i brasa. Una recomanació que arrasa? El tàrtar de tonyina o el de gamba de Palamós. Si hi aneu a l’estiu, feu-vos el regal de reservar taula a la terrassa per gaudir de les increïbles vistes del restaurant.

Llegir-ne més
6

Fu Lin

El Fu Lin és un festival del menjar. En aquest restaurant xinès de Platja d’Aro es caracteritzen per l’abundància en els plats, que haureu d’escollir entre una carta llarguíiiiiiiiissima on no hi falta de res. Hi trobareu sopes, amanides, arrossos, guisats, tempures, pans... I de fet, malgrat ser un restaurant xinès, tenen fins i una carta a part dedica només al noble art del sushi, que preparen amb molt de gust. El local és cèntric, gran i compta amb unes enormes peixeres al mig de la sala amb unes carpes tan grans que us en fareu creus. En resum: el Fu Lin és molt recomanable si teniu gana i ganes de menjar plats 100% orientals preparats a la velocitat de la llum. Ah, i si esteu mandrosos, podeu trucar perquè us portin el menjar a casa.

Llegir-ne més
Alt Empordà
Advertising
7

Locanda di Nonna Flo

Menjar la millor pizza de la Costa Brava i contemplar la immensitat de la badia de Sant Feliu de Guíxols. Amb aquesta equació guanyadora, la Locanda di Nonna Flo no té rival. Hi vagis per dinar o per sopar, sigui hivern o estiu, ja cal que matinis o que reservis taula perquè la seva terrassa interior, on s’hi concentren la majoria de taules, està d’allò més disputada. El producte que serveixen és 100% italià i tant les pizzes com les pastes són un pecat. No t’atreveixis a sortir del local sense menjar un cannoli per postres o tastar el limoncello (si tens sort, et convidaran al xarrup). Qui dirigeix “el show” és el carismàtic Francesco. Deixa’t assessorar i gaudeix d’un sopar en un ambient íntim i el retrat gairebé a l’oli de la platja i el port de Sant Feliu. 

Llegir-ne més
8

Higuma

El Higuma és el que es pot classificar com a tot un descobriment si sou uns bojos del menjar cru. És un restaurant jove però que exerceix el sushi amb veterania, demostrant que si es fa amb mestratge, pot fer-se absolutament addictiu. No us podeu perdre els gunkans de tonyina o salmó, els temakis d’anguila, els seus sashimis de toro, vieira o dorada o el seu mític tataki de wagyu, la raó definitiva per estimar-los per sempre més. Si voleu afegir-hi un xic de cuina, tenen fantàstics assortiments de sushi calent o mil i un plats cuinats esplèndids com sopes, gyozes, tempures, arrossos o guisats. Mengeu el que mengeu, no podeu prescindir de les postres japoneses de pel·lícula que preparen. Us recomanem els dorayakis d’en Doraemon o el tiramissú de te matcha remullats amb el xarrup de sake que et donen abans de pagar, flipareu!

Llegir-ne més
Baix Empordà
Advertising
9

El foc

Hi trobareu carn, carn i més carn, així de clar. Així que si un bon entrecot us fa parar bojos heu de visitar aquest restaurant de s’Agaró autènticament argentí. Preparen diferents carns a la brasa (fins i tot porquet!) acompanyades de verdures i amb 5 punts diferents de cocció per triar. Si vas perdut, estan encantats d’orientar-te sobre quina carn escollir en funció dels teus gustos. A més a més, s’ofereixen a deixar part de la carn que has demanat a la graella per tal que el plat no se’t refredi i puguis degustar-lo en la màxima expressió del seu sabor. El local té el foc de llenya al centre perquè no et perdis res del que passa entre les brases. El seu punt negatiu és que és petit, així que no us adormiu si voleu una taula. A l’estiu podeu apurar un xic més, ja que disposen de terrassa.

Llegir-ne més
Baix Empordà
10

Moss Sushi

Sabem que ara mateix el sushi és el menjar que està de moda i tothom s'hi atreveix, però el Moss Sushi de Palamós no és un restaurant més. D’entrada, perquè tenen una carta a mida per tots els gustos i paladars que especifica els menjars picants, els recomanats, els calents i els vegetals. I per rematar-ho, i és el més important, perquè ofereixen tot de propostes atrevides i que volen (i aconsegueixen) ser diferents com l’special moss amb filet de vedella, ceba caramel·litzada i foie o el wagyu roll amb una deliciosa carn de wagyu, margallons, formatge de búfala, rúcula i tomàquet sec que us faran saltar d’alegria. Tenen també plats més convencionals com els tatakis, tàrtars, tempures o yakisoba i una més que correcta carta de vins. El local és molt modern i més que cèntric, ideal per començar la nit amb bon peu i continuar amb una bona copa en algun dels molts locals de nit que hi ha a Palamós.

Llegir-ne més
Baix Empordà
Advertising
Mostra'n més

Comentaris

0 comments