8 llocs de la Costa Brava on fer esmorzars de forquilla i ganivet

Aquests restaurants us oferiran autèntics banquets per esmorzar

© nitoBotifarra amb seques

Embotits, carn a la brasa, peix fresc, marisc, plats guisats... amb els esmorzars de forquilla que serveixen en aquests restaurants de la Costa Brava us posareu les botes per començar el dia amb energia

8 llocs de la Costa Brava on fer esmorzars de forquilla i ganivet

Restaurant Cala Bona

L’esmorzar de forquilla i ganivet de Cala Bona de Blanes és sense cap mena de dubte el més glamurós que trobareu a tota la Costa Brava i més encara si tenim en compte que el restaurant està situat davant del mar a la preciosa Cala Sant Francesc de Blanes. Tenen diferents menús de carn, peix i marisc o versions més suaus amb entrepans o torrades, però sense discussió la joia de la casa és un menú especial que inclou una amanida i morralla d’escamarlans d’entrant i una suculent llagosta o peix fresc a la planxa de segon que us faran pujar al cel dels foodies. El menú fins i tot inclou postres i una copa de cava per posar la cirereta a aquesta proposta espectacular. Això sí, no us despisteu perquè només podreu degustar aquest esplèndid menú de dos quarts de nou del matí a tres quarts d’onze perquè després arriba l’hora del vermut i ja no es serveixen esmorzars.

La Selva

Can Quel

Can Quel a Ullastret és el que es coneix com un restaurant de poble en tota regla. Després de fer una bona caminada o d’una ruta en bicicleta per l’Empordanet, és indispensable fer-hi parada i regalar-se un esmorzar de forquilla i ganivet. Allà hi podreu fer festa grossa: torrades, embotits, croquetes, carn a la brasa... tot casolà i amb l’abundància per bandera. Això sí, avisats esteu, no sereu capaços de dinar després. Podeu fer el banquet dins dels cuidats menjadors de pedra del restaurant amb mobiliari rústic o a la terrassa de fora, situada al cor de la plaça de l’església.

Baix Empordà
Advertising

El Pla

Teniu molta gana i 10 euros? Doncs aneu-vos-en al restaurant El Pla de Palamós i al·lucineu amb el l’esmorzar de forquilla i ganivet més currat que us pugueu imaginar. Dir-vos d’entrada que el plantegen com un menú en tota regla i que lluny dels clàssics embotits o carn a la brasa que serveixen en altres restaurants, aquí hi trobareu amanida, cap i pota amb xoriço, botifarra guisada amb vi blanc i bolets o bacallà amb samfaina. Tota aquesta deliciosa bogeria ben acompanyada de pa de pagès, regada d’un bon vi de la casa i rematada amb cafè i tot! Si en sortiu rodolant no patiu perquè El Pla té aparcament propi perquè pugueu tenir el cotxe ben a mà i marxar tips i contents a pair aquest fantàstic esmorzar no apte per covards.

Baix Empordà

Can Guidet

Visca l’abundància i la varietat! Al centenari restaurant de Can Guidet, situat en una atractiva i rústica masia de Lloret de Mar, hi serveixen un esmorzars es-pec-ta-cu-lars! El seus potents entrepans són aposta segura. En tenen de carn a la brasa com el mític de botifarra de perol o de diferents tipus de truita com ara l’entrepà de truita d’escalivada, de xoriço o fins i tot de fesols del ganxet. Si voleu prescindir del pa, teniu tota la oferta de brasa del restaurant al vostre abast amb peces tan apetitoses com xulles o costelles. Si voleu tirar la casa per la finestra, podeu demanar també plats casolans de vici com les galtes de porc o els peus de porc al forn amb cargols.

La Selva
Advertising

Restaurant Can Bosch

Si sou fans dels restaurants de tota la vida i la cuina casolana us torna bojos, necessiteu anar a fer un esmorzar de pagès al restaurant Can Bosch de Púbol, situat just al costat del Castell Gala Dalí. Us rebran amb una bona amanida fresca amb productes de l’hort per obrir-vos la gana i una plata espectacular d’embotits de la zona que us faran salivar amb torrades amb pa amb tomata. Com que la brasa és un dels seus forts, l’esmorzar inclou també botifarra amb mongetes i un allioli casolà tan potent que podria ressuscitar un mort. Com tots els esmorzars de forquilla i ganivet, tot això ve regat amb un bon vi de la casa per començar el dia amb energia i amb la panxa contenta.

Baix Empordà

Restaurant La Proa

Normalment associem els esmorzars de forquilla i ganivet amb grans safates d’embotit o carns a la brasa, però al restaurant La Proa de Sant Feliu de Guíxols tenen la versió marinera d’aquests àpats per senyors. Us faran l’esmorzar a mida i en funció del que hagi donat la llotja durant la darrera pesca, però podeu demanar-hi des d’una plata de sonsos, a unes anxoves o uns calamarsons acompanyats d’un bon pa amb tomata i una copa de vi. L’ambient mariner del local, sumat al fet que està situat just al costat de la llotja de Sant Feiu, us faran obrir la gana només de trepitjar-lo.

Advertising

El Mas Pi

Al restaurant Mas Pi de Verges hi podreu degustar el que ells mateixos han anomenat com a “esmorzars típics de l’Empordà” perquè aguanteu tot el dia amb una bona dosi d’energia. Tenen plats casolans de vici i uns assortits de brasa que no podem deixar de recomanar-vos perquè són la seva especialitat. A més a més són generosos, perquè al Mas Pi l’hora d’esmorzar comença a les 8 del matí i no s’acaba fins la 1, així que us ho podeu agafar amb calma. Lluny de ser el típic restaurant de poble, el Mas Pi és també un espai gastrocultural amb una programació artística i musical activa al llarg de l’any. Aneu-hi una nit d’estiu i gaudiu de tot el que us pot oferir a la seva magnífica terrassa.

Baix Empordà

Restaurant Mont-ras

El bar – restaurant Mont-ras és un bar dels de tota la vida i sense pretensions, el que sol ser sinònim de menjar casolà de veritat. I creieu-nos que no us decebrà, serà com si us fes l’esmorzar la vostra iaia! Si hi aneu amb una gana de cavall, podeu configurar-vos el vostre assortit de tapes i racions de guisats casolans i sucar-hi pa fins que no quedi res al plat. Si preferiu brasa, us serviran una bona peça de carn o peix del dia perquè comenceu el dia amb energia. El restaurant és accessible, és fàcil aparcar i els preus són més que raonables. Necessiteu més motius per donar-li una oportunitat?

Baix Empordà
Advertising

Comentaris

0 comments