Plat de peix
© TimolinaPlat de peix
© Timolina

8 restaurants de la Costa Brava per posar-se les botes

Cansats de la moda dels plats minimalistes? Aquest és el vostre reportatge!

Publicitat

Només cal donar un cop d'ull a Instagram, concretament al hashtag #foodporn. La majoria de plats són minimalistes, molt minimalistes. D'aquests que quan acabes vols tornar a començar. És més, necessites tornar a començar. És per això que hem creat aquesta llista. 8 restaurants ideals pels que, quan anem a un restaurant, només volem posar-nos les botes. Veure i menjar plats plens de (bon) menjar. Bon profit! 

  • Baix Empordà
Casa Juanita
Casa Juanita

Discretament situat en un dels carrers més cèntrics del nucli de Begur, Casa Juanita és el mar posat al plat. El peix de roca és l’estrella de la casa i te’l cuinen suculentament acompanyat de patata, tomata i ceba al forn de llenya d’alzina. Treballen amb la pesca del dia, amb la qual cosa la oferta de la casa varia a cada àpat. Deixa’t assessorar pels propis restauradors, que et portaran el peix en una safata perquè escullis què vols menjar i t’assessoraran si això del penegal, la rascassa o el corball et sona a xino. Si encara no t’hem convençut, pensa que l’experiència és un grau i aquest restaurant ja té gairebé 40 anys d’història! No trobaràs a Begur un lloc més autèntic.  

  • Marisc
  • Alt Empordà
Can Parera
Can Parera

Fa 25 anys que la Tatiana i l'Albert van obrir a Viladamat aquesta senzilla casa de menjars, un bon lloc on buscar aixopluc quan els preus dels locals sofisticats de primera línia de mar se'ns tirin a sobre. Can Parera fa bandera de la senzillesa, que no simplicitat, i és un restaurant de tota la vida amb una carta d'arrossos que té cada dia més fans. La que més surt és la paella mixta (aquí la fan amb costellot de porc), a la manera tradicional, i, segons la Tatiana, sense cap secret més “que un bon brou, una bresa de qualitat i un bon material sense escatimar en les quantitats”. A Can Parera són enemics a mort de les paelles típiques d'aquells restaurants costers que tots hem patit en algun moment de les nostres vides on costa trobar una gamba, i tots els seus arrossos arriben a taula ben assortits de marisc: des de l'arròs negre al de cabra de mar, el de marisc o el de verdures i ceps, per a vegetarians

Publicitat
  • Braseries
  • Baix Empordà
Ca l'Isern
Ca l'Isern

Ca l’Isern és un restaurant familiar clàssic a Sant Feliu de Guíxols que des del 1954 es dedica a promocionar la cuina casolana i sobretot la brasa. Tenen un productàs i us ho podríem recomanar pràcticament tot mentre estigui cuit amb tot l’amor que li posen i que podreu percebre des de la taula, ja que el foc està al mig de la sala. El secret de porc, l’entrecot i el tall que es pela són apostes segures, tot i que si el que voleu és posar-vos les botes podeu demanar les graellades de carn o de peix i encertareu segur. Els plats són sense pretensions, brasa en la seva més pura essència i amb una carn cuita sempre al punt que has demanat. Una delícia si el que busques és un lloc rústic i amb encant que et serveixi un àpat suculent i saludable.

  • Braseries
Ca l'Artau
Ca l'Artau

La bonica masia on està ubicat el restaurant ja és un bon presagi de l’agradable experiència que t’espera un cop dins. A Ca l’Artau, a mig camí entre Llagostera i Caldes de Malavella, hi trobaràs cuina tradicional catalana amb un toc de modernitat i una especialitat deliciosa: les seves carns a la brasa, tant nacionals com d’importació. Entrecots, botifarres, cabrit, porquet... tot són productes que trobaràs a la carta i que et couran exquisidament al forn de llenya. Si ets més de menú, cap problema perquè en tenen tant entre setmana com al cap de setmana i a uns preus bastant ajustats. És un restaurant especialment recomanable per anar-hi en família o a fer un àpat en grup, ja que disposen de molt d’espai i la cuina acompanya.

Publicitat
  • Catalana
  • Alt Empordà
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Des que les tapes s’han elevat a exquisideses gastronòmiques, costa de trobar bars on les facin com les de sempre, amb bon producte i bona cuina, sense gaires filigranes i a preus assequibles per a tothom. El bar Oslo, molt a prop de la zona de bars nocturns de la plaça del Sol de Figueres, és un d’aquests reductes. D’aquells llocs que només els més gourmands saben que existeixen i que els passants habituals es pensen que és una cafeteria més. L’assortiment de tapes de la cuina més casolana són de vermut de categoria. Per pocs diners, menjareu uns excel·lents cargols amb botifarra, truites de tot tipus, croquetes, etc. Al migdia fan menú a un preu molt mòdic i també hi podeu esmorzar entrepans de tot tipus. Una pena que no facin sopars perquè seria un bon lloc on anar a fer coixí abans d’una nit llarga als bars de la plaça.

  • Braseries
  • Baix Empordà
Catalina Parrilla
Catalina Parrilla

El Catalina s’ha convertit en un imprescindible per tots aquells amants de la brasa que posen un peu a Platja d’Aro. Com a bons argentins, la carn és el seu fort i serveixen graellades i asados espectaculars d’una carn tan suculenta que us farà plorar i que inclou peces menys convencionals com el tall que es pela o l’entranya. Tot això acompanyat amb uns amaniments sublims que són secret de la casa i que us convertiran en repetidors empedreïts del restaurant. Si tot el que sabeu de l’Argentina és que s’hi menja bé, ofereixen l'anomenat menú argentí perquè feu un tastet del bo i millor de la gastronomia del país. I això inclou també les fantàstiques empanades que serveixen i els vins argentins de què disposen. El plus que fa que el restaurant tingui un 10 són el seu servei amabilíssim i l’encert en la decoració del local, que el fa inqüestionablement atractiu.

Publicitat
  • Catalana
  • Baix Empordà
  • preu 1 de 4

El Teatret de la Bisbal, al passeig que ressegueix el riu Daró, havia estat fa molts anys una sala de poble on es feia ball i altres espectacles. Des de fa uns quants anys, l’espectacle es trasllada a la cuina del local, reconvertit en restaurant. Juguen amb els productes de temporada i a la taula tant hi podreu trobar carn de caça, com la llebre o la perdiu, com tòfona, carxofa o uns bons pèsols a la catalana. Prenen el receptari tradicional com a model però en fan variacions per adaptar-lo a l’actualitat. Us recomanem el menú de migdia però si sou per la capital baixempordanesa de nit, feu una capbussada a la carta i deixeu-vos aconsellar pel personal.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat