Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Borinot

  • Restaurants
  • Baix Empordà
  • preu 2 de 4
El Borinot
El Borinot
Publicitat

Time Out diu

Sense aplicar cap tècnica d’avantguarda, el Borinot sap treure idees originals a base de sofregits i picades davant del repte de canviar de menú cada dia

El Borinot és un dels 17 restaurants que té un poble tan petit com Peratallada, on a l’hivern només hi dormen una setantena de persones. Això equival a unes quatre persones per restaurant! La culpa la té l’arquitectura medieval ben conservada del nucli antic i el seu encant en general, que han fet de Peratallada una peça de museu única que atrau centenars de curiosos els caps de setmana i a l’estiu, sobretot.

El restaurant va obrir els anys vuitanta servint cuina catalana molt bàsica just quan aquest petit boom turístic encara estava a les basseroles. Hi té poc a veure el Borinot actual, només que conserva l’esperit de cuina catalana de base i que està situat a la mateixa bucòlica casa datada del 1594. Ara és un restaurant més sofisticat i romàntic però, a la vegada, en un tres i no res es pot transformar en el bar del poble quan es reuneixen els veïns o juga el Barça. 

Sense aplicar cap tècnica d’avantguarda, la cuina del restaurant sap treure idees originals a base de sofregits i picades davant del repte d’apostar per un menú de dia i un altre de nit que canvien cada dia de l’any. L’equació passa pel predomini de salses casolanes per lligar els plats (de mostassa, de mel i farigola, de iogurt, de regalèssia,...) i per fer servir moltes herbes. Aquest últim punt no és casual, i és que aquesta és una zona on s’acostuma a anar a bosc a buscar herbes per cuinar. Prova d’això, cada primavera té lloc al poble la Fira de les Herbes. Un altre tret distintiu del Borinot és que s’abasteix de productors a 20 km a la rodona. El resultat final són plats de proximitat i aromàtics, com una espatlla de xai rostida amb salsa de mel i farigola.

Escrit per
Albert Riera

Detalls

Adreça
Forn,15
Peratallada
17113
Horaris
De dc. a dg. de 13 a 16 h i de 19.30 a 23 h. Dl. de de 13 a 16 h. Juliol i agost obert cada dia.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà