Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right El Borinot

El Borinot

Restaurants, Mediterrània Baix Empordà
El Borinot
El Borinot

Time Out diu

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquest local encara està obert.

Sense aplicar cap tècnica d’avantguarda, el Borinot sap treure idees originals a base de sofregits i picades davant del repte de canviar de menú cada dia

El Borinot és un dels 17 restaurants que té un poble tan petit com Peratallada, on a l’hivern només hi dormen una setantena de persones. Això equival a unes quatre persones per restaurant! La culpa la té l’arquitectura medieval ben conservada del nucli antic i el seu encant en general, que han fet de Peratallada una peça de museu única que atrau centenars de curiosos els caps de setmana i a l’estiu, sobretot.

El restaurant va obrir els anys vuitanta servint cuina catalana molt bàsica just quan aquest petit boom turístic encara estava a les basseroles. Hi té poc a veure el Borinot actual, només que conserva l’esperit de cuina catalana de base i que està situat a la mateixa bucòlica casa datada del 1594. Ara és un restaurant més sofisticat i romàntic però, a la vegada, en un tres i no res es pot transformar en el bar del poble quan es reuneixen els veïns o juga el Barça. 

Sense aplicar cap tècnica d’avantguarda, la cuina del restaurant sap treure idees originals a base de sofregits i picades davant del repte d’apostar per un menú de dia i un altre de nit que canvien cada dia de l’any. L’equació passa pel predomini de salses casolanes per lligar els plats (de mostassa, de mel i farigola, de iogurt, de regalèssia,...) i per fer servir moltes herbes. Aquest últim punt no és casual, i és que aquesta és una zona on s’acostuma a anar a bosc a buscar herbes per cuinar. Prova d’això, cada primavera té lloc al poble la Fira de les Herbes. Un altre tret distintiu del Borinot és que s’abasteix de productors a 20 km a la rodona. El resultat final són plats de proximitat i aromàtics, com una espatlla de xai rostida amb salsa de mel i farigola.

Per Albert Riera

Publicat

Detalls

Adreça Forn,15
Peratallada
17113
Contacte
Horaris De dc. a dg. de 13 a 16 h i de 19.30 a 23 h. Dl. de de 13 a 16 h. Juliol i agost obert cada dia.
També t'agradarà
    Últimes notícies