Tothom sap que en Joan, en Josep i en Jordi,-els arxiconeguts Germans Roca-, i l’equip del Celler de Can Roca van (pràcticament) cada dia a dinar al restaurant dels pares. I quan tastes el menjar ho entens. L’any 1967 Montserrat Fontané i Josep Roca van obrir Can Roca,-també conegut pels veïns com ‘El Bar del Chofer’- amb l’objectiu de ser el bar-restaurant del barri. No només ho han aconseguit: 50 anys més tard continuen sent un dels millors restaurants de menús de Girona. Cuina casolana, tradicional i de temporada. És difícil quedar-se amb un sol plat, però si enganxeu que aquell dia fan canelons o fideuà, no dubteu en quedar-vos-hi a dinar. No exagerem si diem que, probablement, fan els millors canelons (de rostit) de Girona. I a un preu insuperable.
Els canelons són el plat estrella de Sant Esteve i una de les fites de la cuina tradicional catalana. Però siguem sincers: no a tots els bars i restaurants els saben fer bé. Preparant aquesta guia ens hem trobat més d'una (i de dos) pasta congelada amb sobredosi de beixamel impossible de digerir. És per això que, en aquesta selecció centrada en la ciutat de Girona, només trobareu sis establiments. Això sí: aquests els preparen com cal! Al nivell (o gairebé!) dels de l'àvia. O, en el cas de servidora, dels de la tieta Tina. Bon profit!