0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors canelons de Girona

Els millors establiments per menjar canelons a Girona

Canelons

Els canelons són el plat estrella de Sant Esteve i una de les fites de la cuina tradicional catalana. Però siguem sincers: no a tots els bars i restaurants els saben fer bé. Preparant aquesta guia ens hem trobat més d'una (i de dos) pasta congelada amb sobredosi de beixamel impossible de digerir. És per això que, en aquesta selecció centrada en la ciutat de Girona, només trobareu sis establiments. Això sí: aquests els preparen com cal! Al nivell (o gairebé!) dels de l'àvia. O, en el cas de servidora, dels de la tieta Tina. Bon profit! 

Can Roca

Tothom sap que en Joan, en Josep i en Jordi,-els arxiconeguts Germans Roca-, i l’equip del Celler de Can Roca van (pràcticament) cada dia a dinar al restaurant dels pares. I quan tastes el menjar ho entens. L’any 1967 Montserrat Fontané i Josep Roca van obrir Can Roca,-també conegut pels veïns com ‘El Bar del Chofer’- amb l’objectiu de ser el bar-restaurant del barri. No només ho han aconseguit: 50 anys més tard continuen sent un dels millors restaurants de menús de Girona. Cuina casolana, tradicional i de temporada. És difícil quedar-se amb un sol plat, però si enganxeu que aquell dia fan canelons o fideuà, no dubteu en quedar-vos-hi a dinar. No exagerem si diem que, probablement, fan els millors canelons (de rostit) de Girona. I a un preu insuperable.

Llegir-ne més

Casa Marieta

Un clàssic gironí i de la cuina tradicional catalana. En ple centre de la ciutat, a ca la Marieta us sentireu com al menjador de les millors àvies cuineres de Girona. Retrobareu el gust dels guisats casolans més antics, tant en el pollastre amb escamarlans com en l’ànec amb peres, els cargols o els canelons de tota la vida. Aquells que tenen el mateix gust que els feia la nostra àvia. No només els fan bons (molt bons) sinó que quan preguntes a un gironí on anar a menjar canelons, és un dels primers restaurants que ens ve al cap. O el primer. Per alguna cosa serà. 

Llegir-ne més

El Racó d'en Pep

El Racó d'en Pep és un restaurant familiar, de cuina casolana i de mercat, regentat per en Pep i la Joana des de 1994. Un dels plats estrella, a més de la carn i els cargols, són els canelons. Amb el sabor tradicional. 

Llegir-ne més
Advertising

Can Marquès

Ja són la quarta generació. Can Marquès va obrir el 1920, davant per davant del que més tard es convertiria en el Mercat del Lleó, de manera que és un dels restaurants amb més solera de la ciutat. La proximitat del mercat marca definitivament la seva cuina, de producte de proximitat i de temporada. És per això que no us descobrim pas les seves excel·lències, les sabeu de sobres, com ara que el dijous és el dia de l'arròs i no hi cap ni una agulla, o que els dimecres d'hivern regna l'escudella i la carn d'olla. També és 'vox populi' que fan uns canelons de pularda amb salsa de bolets que estan per llepar-se'n els dits.

Llegir-ne més

Cal Ros

Cuina catalana tradicional i de mercat però sense perdre les arrels i els sabors d’abans. És la filosofia d’aquest restaurant amb més d'un segle d'història. Cal Ros era una antiga fonda i punt de trobada dels mercaders i comerciants de Girona on servien esmorzars de forquilla i dinars de cuina casolana. No podeu marxar de Cal Ros sense tastar els canelons de rostit. Innovadors (a més de vedella, porc i pollastre, porten magret d'ànec!) però amb el sabor tradicional de sempre.

Llegir-ne més

Bar 10B

Dinars, esmorzars, sopars privats i càtering. És el que podem trobar al 10B, un bar-restaurant regentat per en Marc i la Susanna, que, amb poc temps, ha esdevingut un local de referència al barri gràcies al seu caràcter familiar. Només cal estar-se mitja hora al bar per comprovar que se saben pràcticament el nom de tots els seus clients. El 10B aposta per la (bona) cuina catalana tradicional i ofereix un menú diari amb tres plats i postres a escollir per només 11’50 euros. I, quan ja no esperàvem trobar més canelons per llepar-se'n els dits, vam descobrir els del 10B. Són com els de la iaia. 

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments