0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors entrepans de Girona

Hem recorregut bars i restaurants per oferir-vos els entrepans més suculents i cruixents de Girona

© Roger Lleixà
Can Serrallonga

Amagats entre llesques de (bon) pa cruixent, hem trobat els farcits més deliciosos que es preparen als bars i restaurants de la ciutat de Girona. Prepareu-vos pel fast-food català per excel·lència! 

La Regolta: entrepà de pernil tallat a mà

Som incapaços de decidir-nos entre les croquetes o els entrepans de pernil com a millor plat d’aquest bar-restaurant gironí, especialitzat precisament en aquest embotit. En el cas que ens ocupa, l’entrepà, l’elaboren amb xapata feta pel Forn Sant Daniel especialment per a ells. La torren i hi fiquen el pernil tallat a mà a dins. En voldreu més i més i més…!

Llegir-ne més

Can Serrallonga: entrepà de botifarra esparracada

Un dels bars mítics de Salt i no només pels seus famosos bistecs de cavall que ofereixen en el menú de migdia. Els entrepans de Can Serrallonga també són un bon motiu per freqüentar més sovint aquest local. En fan de tot tipus d’embotit, de truites, de bacó… però un dels nostres favorits és el de botifarra esparracada. Això i una de les seves canyes ben tirades que serveixen és la dosi d’energia necessària per continuar el dia!

Llegir-ne més

La Terra: entrepà de llonguet amb embotit artesanal

Potser alguns ni ho sabran o no se’n recordaran, però el llonguet va ser el protagonista dels entrepans de fa uns anys. Malgrat que aquesta peça de pa ovalada i consistent hagi perdut presència a les fleques, a la Terra es resisteixen a donar-lo per perdut i el converteixen en el rei dels seus plats. Hi posen, com marca la tradició, embotit de qualitat, com el fuet de Jafre, o formatge d’ovella de Peralada. Ah! I bona part de les seves famoses hamburgueses també les presenten amb llonguet.

 

Llegir-ne més
Advertising

El Racó del Pernil: entrepà de pernil ibèric

El nom d’aquest establiment ja és tota una declaració d’intencions. Aquí el pernil no falla, us ho podem assegurar. Els seleccionen acuradament entre els de les millors DO. La seva especialitat és el pernil ibèric de la DO Dehesa de Extremadura. En fan un entrepà deliciós que és l’estrella dels seus esmorzars! Ja ens ve salivera només de pensar-hi!

 

Llegir-ne més

La Fàbrica: el bagel

Al temple dels ciclistes gironins l’entrepà per excel·lència és rodó, com no podia ser d’una altra manera. El bagel està de moda i a la Fàbrica els broden! Si us voleu sentir més healthy, preneu el de salmó fumat amb cogombre i formatge cremós, però si us heu aixecat aviat perquè teniu previst cremar-ho tot sobre la bici, us recomanem el breakfast bagel: de truita, bacó, formatge cheddar i tomàquet. Go, go go!

 

Llegir-ne més

Rocambolesc: el Panet

És el torn de l’entrepà més diferent de tots. I el més dolç. Designat com a millor pastisser del món en alguna ocasió, Jordi Roca va crear el “Panet” del Rocambolesc el primer hivern que va haver d’afrontar la famosa gelateria gironina. Com que a casa nostra no hi ha una cultura de menjar gelats tot l’any, a en Jordi se li va acudir un joc de contraris. Va pensar en poder menjar un gelat a l'hivern amb les mans calentes, assegurant escalfor a les mans quan s’agafa l’entrepà però amb tota la frescor del gelat a la boca. Per fer-ho possible es segella el gelat fred dins d’un brioix calent amb l’ajuda d’una sandvitxera que es va crear expressament, l'Oximoron Maker. Va tenir bona acollida i ara fins i tot es demana a l'estiu.

Llegir-ne més
Advertising

Bar La Capi: la "suela"

A Germans Sàbat, a la perifèria de Girona, hi ha un bar on fan un entrepà d’uns 55 centímetres de llarg i 15 d’amplada. Podeu anar a comprovar-ho amb una cinta mètrica i, sobretot, amb molta gana al damunt. Tot i que el més assenyat seria anar-hi amb una colla d’amics i menjar-vos-el junts si no esteu fets per rècords Guinness. L’amo del bar La Capi, en Manuel Soto, l’ha batejat amb el nom de la "suela” (la sola) i us la farà del que vulgueu tot i que la clàssica és la de llom o bacó amb formatge i ous de guatlla.

Llegir-ne més

Federal Cafè

El Federal va aterrar el 2016 a Girona, però fa més temps que existeix a Barcelona convertit en un referent de la tendència cosmopolita de fer el brunch, que no és res més que un esmorzar de campionat a l’estil anglosaxó i que pot acabar suprimint l’àpat del dinar si us passeu de la ratlla: ous, torrades, cansalada, salsitxes o —com és el cas que ens ocupa aquí—, entrepans. En tenen cinc a la carta i tots es poden demanar amb pa sense gluten. Com el Blat, amb bacó, enciam, alvocat, tomàquet, fresc i maionesa d'alfàbrega amb l’opció d’afegir un ou de corral fregit; el pastrami amb emmental, cogombre confitat, xucrut, mostassa i maionesa d'alcaravia; o el de salmó fumat amb amanida de patates i anet, créixens, ceba vermella i pa de sègol obert.

Llegir-ne més

König

Conegut com a institució gironina pels seus frankfurts, hamburgueses i, sobretot, per les seves patates braves, també ha sabut fer un espai per a una selecció d’entrepans fets amb pa artesà, com el bagel de salmó fumat, mousse de formatge i alvocat; la coca d’oli de pernil ibèric, confitura de tomàquet, ruca, mozzarella i cruixent de parmesà; o el pa de cereals de pollastre rostit, alvocat, salsa curri, bacó de gall d’indi i ou dur.

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments