0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors mexicans de Girona

Nachos, burritos, cochinita pibil i quesadillas... Sortireu d'aquests restaurants cridant "Que viva México!"

© George Dolgikh
Menjar mexicà

La gastronomia mexicana és una de les cinc més importants del món, per la varietat de sabors i preparacions, i per les opcions que ofereix. Per orientar-nos entre tanta varietat us recopilem els temples de la bona teca mexicana a les comarques gironines. Bona teca i bon beure, és clar. Bon profit! 

Maguey

Maguey posa el punt picant just a la variada oferta gastronòmica del barri vell gironí. Plats clàssics com el guacamole, els tacos de bistec o la cochinita pibil, el característic guisat de porc yucateca, us faran sentir uns veritables mexicans, güey! Altres plats potser més sofisticats són el mole poblano, les enchiladas vermelles i verdes o les carnitas a la Michoacána, carn de porc fregida amb el seu propi greix. Caloria pura, vaja! Esperàveu els esperits? Tranquils, que en tenen una llista variada: cerveses mexicanes, tequil·les, mescals i aigües de sabors! Pregunteu per les especialitats del dia, amb una mica de sort tindran chilaquiles, un plat a base de totopos (més coneguts com a nachos en la versió tex-mex) que heu de tastar. Com a Mèxic però al bell mig de Girona, vaja!

Llegir-ne més

Panxos

Des de finals de la dècada dels 90 si preguntes a algú de Lloret on anar a sopar per sortir cridant “Que viva México!” molt probablement et respongui el Panxos. Un restaurant creat per dos apassionats d’aquest país que, en comptes d’optar per imitar la cuina mexicana han optat per versionar-la i integrar-la: El Panxos barreja receptes tradicionals amb receptes pròpies i productes de la terra. Dos imprescindibles: alguna de les sis varietats que tenen de nachos i l’assortiment de txalupas amb ceviche, burrito, xile amb carn i ropa vieja. Per llepar-se’n els dits. 

Llegir-ne més

Mextossa

No espereu trobar plats de cuina creativa, al Mextossa predomina la cuina mexicana casolana amb els sabors de sempre. I, sobretot, els còctels (fets amb tequila, mezcal, sotol, bacanora, raicilla…) i les cerveses artesanes mexicanes. Els propietaris són una parella de germans mexicans que, de ben segur, us faran sentir com a casa. És difícil quedar-se amb un o dos imprescindibles, però si hi aneu no podeu marxar sense tastar els tacos de cochinita pibil i les ‘enchiladas’. De llagrimeta. 

Llegir-ne més

El Escondido

Mexicà al més pur estil tex-mex. El Escondido ja fa anys que ofereix a Girona els plats més típics d’aquesta gastronomia, fusió de la texana i la mexicana. Sí, tenen nachos i de moltes combinacions: amb formatge cheddar i salsa de formatge blau, amb carn i pico de gallo (barreja d’hortalisses), pico de gallo i jalapeños, en la versió picant o, els clàssics, amb guacamole. Els tacos, burritos i quesadillas amb diferents carns i altres acompanyaments no us els acabareu. Alerta, perquè l’elecció del plat determina el grau de picant! El toc més tex l’aporten les ales i els fingers de pollastre amb la típica salsa barbacoa o la superpicant, així com les costelles de porc també amb salsa barbacoa. Cafè asteca, cervesa d’importació, tequiles i mescals per a tothom!

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments