Els millors plats amb formatge dels restaurants de Girona

La ruta dels autèntics addictes als formatges
Divinum
Advertising

Curat, fos, gratinat, laminat,... el formatge és un dels ingredients més versàtils a la cuina. Us presentem alguns dels plats més suggerents dels restaurants de Girona que el tenen incorporat i que us faran caure en la temptació d’aquest delicatessen làctic. 

Restaurants, Cuina creativa

Carro de formatges del Divinum

Només de veure’l provoca salivera! El carro de formatges del Divinum serveix per fer parada entre els plats del menú o de la carta i les postres. Ofereixen uns 30 formatges diferents amb referències gironines, catalanes, franceses, italianes… Per acompanyar-ho, hi afegeixen tres tipus de confitura que elaboren al mateix restaurant –de figues, de tomata i alfàbrega, i de poma amb romaní– i fruita seca. Si el client desitja maridar-ho, al Divinum saben el que és bo: una bona sidra de Normandia, un porto o un vi de panses de l’Empordà són una bona opció. Canvien els formatges cada temporada. A l’hivern solen tenir-ne més de pasta tova i a l’estiu, més curada. Si hi aneu a fer un àpat, recordeu deixar lloc per aquest petit (gran) plaer! 

Bars i pubs, Cerveseria

Els nachos del River Café

icon-location-pin Centre

Qui no ha estat al River, ja sigui a fer una copa, a esmorzar o a menjar les seves famoses fletxes? El que potser encara no heu descobert d’aquest local són els seus nachos recoberts de formatge. En tenen amb xoriç, bacó i el clàssic de guacamole però l’element comú a aquestes variants és que tots duen formatges desfets a sobre: 50% cheddar i 50% de barreja de mozzarela i emmental. No ho dubteu: demaneu la ració gran perquè un cop a la taula, volen! 

Advertising
Restaurants

Simfonia

icon-location-pin Centre

La taula de la Simfonia és un plaer per als sentits. En tenen de 5 o de 10 tipus diferent de formatges i intenten que en pugueu tastar de característiques variades: pasta tova, curat, blau, pell rentada, etc. Això sí, mai no trobareu els mateixos perquè la seva prioritat és servir-los en el seu punt més òptim de maduració. Els acompanyen amb un pa molt neutre per evitar treure protagonisme al rei de la casa. Si sou amants d’algun d’aquests derivats làctics en concret, comenteu-ho a l’hora de fer la comanda. Us personalitzaran la taula i amb molt de gust us donaran detalls de tota mena sobre el que mengeu.

Pizza Pulcinella
© La Pulcinella
Restaurants, Pizza

La Pulcinella

icon-location-pin Eixample

Atenció! Nova incorporació a la llista de pizzes delicioses de la Pulcinella: la 5 formatges! Porta gorgonzola, mozzarela de búfala, pròvola (tots aquests, directament d’Itàlia) i de cabra (provinent de França). 33 cm de satisfacció rodona sobre una massa cruixent cuita amb llenya! Si sou fans del làctic, tasteu també el provolone al tartufo! Crea addicció!

 

Advertising
Bars i pubs, Cafeteries

Casa Moner

icon-location-pin Eixample

Si entreu a Casa Moner no sabreu per on començar. Tenen de tot i més: dolç o salat? Pasta o coca de recapte? Coca dolça o pa? Nosaltres us donem una idea: escolliu el pastís de formatge! Un mar de formatge cremós, sucre i ous amb cobertura d’aranyons i base de galeta i mantega. El venen en porcions o sencer i el podeu encarregar sempre que vulgueu amb antelació a la pastisseria. En trobareu també a la Terra, al Cafè Royal o al Cafè del Parc.

Restaurants, Creperies

La Vedette

icon-location-pin Centre

La fondue de formatges no és un plat que s’acostumi a menjar habitualment, així que si es presenta l’ocasió val la pena fer una bona aposta. La Vedette del Barri Vell, tot i ser una creperia bretona, serveix una original fondue de dos formatges suïssos moitié et moitié (meitat i meitat), especialitat de la casa. Els dos formatges, gruyère i vacherin, són artesans i el xef els importa directament de Suïssa. El procés d’elaboració és l’habitual però la textura cremosa que s’aconsegueix és excel·lent i, segons explica el xef, als últims minuts s’hi afegeix una mica de conyac que és essencial per acabar d’aconseguir el resultat. 

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com