Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Els millors restaurants de cuina tradicional de Girona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Callos
© asife Callos

Els millors restaurants de cuina tradicional de Girona

Dels canelons al cap i pota, fem un recorregut per la cuina tradicional del país sense (pràcticament) sortir de la ciutat

Per Dúnia Riera i Albert Riera
Advertising

Preferiu unes bones galtes de porc que una esferificació de te verd? Aquesta és la vostra llista. En aquesta guia trobareu els principals restaurants de cuina catalana tradicional de la ciutat de Girona i rodalies. Els millors establiments on menjar un bon cap i pota, uns canelons de tota la vida o una escudella per llepar-se'n els dits. Bon profit! 

El Racó d'en Pep

Restaurants Catalana

Si us apassionen els cargols i perdeu el cap per un bon entrecot, el Racó d’en Pep és el vostre lloc. Un restaurant familiar, de cuina casolana i de mercat, regentat per en Pep i la Joana des de 1994. Al Racó, la carn, sempre a la brasa i km0, és el protagonista. Dos exemples i un de propina que la gent repeteix una vegada i una altra: La galta de porc macerada (sense os), el secret de porc ibèric i el filet de porc a la brasa gratinat amb allioli de sobrassada i mel. I si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de cremós de formatge i xocolata blanca amb toffee i galeta o el de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us faran salivar! Tampoc podeu marxar del Racó d’en Pep sense provar els cargols i, durant la temporada, els calçots arrebossats. A més, disposa de carta sense gluten i vegetariana. 

L'Argadà
© L'Argadà

L'Argadà

Restaurants Braseries Eixample

Si us apassiona la carn, feu via cap a l’Argadà. Aquest restaurant, fundat l’any 1893 i especialitzat en cuina catalana, encara cuina la carn (sempre gironina) en un grill de llenya. De fet, se'l coneix amb el nom de 'la braseria de Girona'.  A més, cada temporada ofereix els plats de cada estació com els calçots, bolets, carxofes o carn a la brasa. També trobareu plats tradicionals i amb el sabor de sempre com bacallà amb samfaina o una bona escalivada. I, evidentment, pa amb all i tomàquet. Un imprescindible de la carta: les seques amb botifarra de perol esparracada. 

Advertising

Can Serrallonga

Bars i pubs Tavernes Girona

Si pregunteu a un saltenc on anar a esmorzar, dinar o fer unes canyes, és molt probable que us recomani Can Serrallonga. Un bar restaurant que, en poc temps, s’ha convertit en un dels més emblemàtics i concorregut de Salt. Any 2008. Feia més d’un any que el mític Bar la Bodega havia baixat la persiana i veient que no hi havia cap altra bar a Salt on poder fer unes torrades amb botifarra i una canya a un preu raonable, en Pep Rafart decideix crear Can Serrallonga. Una taverna clàssica (i catalanista) com les d’abans: plats senzills, el menjar de sempre i unes canyes de llagrimeta. Amb una diferència: Can Serrallonga no para: col·labora en mil i una activitats de la ciutat, organitza concerts, xerrades…de tot! Si hi aneu, no marxeu sense tastar el bistec de cavall. És, juntament amb els cargols i la carn a la brasa, un dels plats més demanats. I amb raó!

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising