Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Els millors xiringuitos de la Costa Brava

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Xiringuito Girona

Els millors xiringuitos de la Costa Brava

Menjar amb els peus a la sorra de la platja és temptar a la sort i a emportar-vos una clavada èpica: si seguiu aquesta llista, el bon menjar davant del mar està assegurat

Per Esperança Padilla i Joana Valent
Advertising

Ja siguin de xiringuito o de bar 'brick and morter', no hi ha cosa més imprescindible durant un dia de platja que uns calamars a la romana o uns musclos a la marinera. El problema és que a les nostres costes abunden indrets dirigits per desaprensius on us hi deixareu l’extra de juny en unes quantes tires de goma arrebossades i unes cloïsses que criden diarrea des del plat estant. Ens hem pres de manera personal el fet que això no ens passi mai més, i hem començat una llista on no hi estan tots els que són, però sí destaquem alguns dels millors indrets per fer unes tapes durant un dia de platja o, fins i tot, en un assolellat migdia d’hivern.

11. Restaurant del Cap de Creus

Restaurants Mediterrània

No el podem pas deixar de recomanar perquè a la fi del món, sobretot si queda a menys de dues hores de cotxe de casa, s’hi ha d’anar almenys un cop a la vida; però us explicarem quatre precaucions perquè l’experiència sigui el més exitosa possible. Fa 25 anys que un biòleg britànic es va enamorar d’aquesta antiga caserna de Guàrdia Civil i hi va fer un restaurant amb unes quantes habitacions per llogar que amb el pas dels anys ha adquirit categoria de mite, sobretot per les festes de Cap d’Any i perquè s’hi pot anar a ple hivern a barallar-s’hi amb la tramuntana a pit descobert. Ens arriben, però, algunes veus de que el local, de clara vocació bohèmia, necessita un xic de reformes i que en temporada alta les esperes per ser servit són llargues. Cap problema perquè només per anar-hi a seure i mirar l’infinit val la pena agafar-se festa un dimarts de febrer. Abrigueu-vos, això sí.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising