0 M'encanta
Guarda-ho

Els restaurants amb els millors embotits de Girona

Els restaurants de la ciutat de Girona on podrem tastar els millors embotits

© Isaphoto2016

Vegans i vegetarians, absteniu-vos. Aquests restaurants són autèntics temples de l'embotit. Establiments on serveixen des de la recepta de bull més nostrada fins als ibèrics més irresistibles. Pernil salat, botifarra blanca, fuet, llonganissa, xoriç... Us posareu les botes! 

Ham Session

Si ets un amant de devorar els aperitius dels casaments i sempre trobes que se’t fan curts, sabràs apreciar el Ham Session. Aquí tot va a l’engròs i, sobretot, sense pressa. Més que un restaurant amb carta, es tracta d’un concepte nostrat de bufet lliure amb beguda a part. El menú? Un sopar informal i pensat per entaular-se amb calma, amb la base d’un càtering de delicatessen amb abundància de pernils ibèrics, foie, assortit de formatges, selecció de vins i més. Obert el 2012, el pare del Ham Session és la botiga Don Jamón especialitzada en la venda de pernils i embotits des de fa dècades. Pensa en reservar taula abans d’ana-hi perquè aquí no existeix el concepte segon torn: la taula és per tu i els teus durant tota la nit.

Llegir-ne més

Tony's

Per explicar la història del Tony hem de fer un petit viatge en el temps cap a Empuriabrava, l'any 1972. Dues famílies, el marit de les quals es deia Tony, decideixen muntar un petit restaurant de peix a la zona dels Arcs. Van passar els anys, les famílies van emprendre diferents camins i els fills no van voler seguir amb el negoci. De manera que l'any 1992 el restaurant va acabar en mans de la família Silva, que va transformar el local que encara és: un espai modern amb una selecció d'ibèrics i tapes per llepar-se'n els dits. Després de Figueres, Roses i, evidentment, Empuriabrava, el Tony's (i la seva espectacular carta d'embotits ibèrics) acaba d'aterrar a la pujada del Pont de Pedra, a tocar de la plaça del Vi. Dos imprescindibles: els ous amb xistorra (calòrics, sí, però un dia és un dia) i l'entrecot de Girona. I els embotits, esclar!

Llegir-ne més

El Racó del Pernil

Fa uns 26 anys el mític Bar Stop va desparèixer i es va convertir en un establiment de degustació de formatges i embotits ibèrics d'alta qualitat, amb una menció especial pel pernil de gla. Aquest producte continua essent la joia de la corona, però el negoci ha evolucionat i s'ha convertit en un dels millors restaurants de la ciutat pel que fa a la relació qualitat/preu. Si el que necessites és menjar bé a un preu raonable, aquí ho aconseguiràs. Destaca la cura en la selecció de producte de qualitat, els millors productes ibèrics i la cuina familiar, amb una carta de vins molt completa. El menú diari es basa en plats casolans, poc sofisticats però saborosos, amb producte de mercat i de temporada. És important que et deixis aconsellar per en Manel.

Llegir-ne més
Advertising

La Regolta

A la Regolta tant hi podeu fer un bon esmorzar com un bon sopar amb amics. Els entrepans són una delícia. Us recomanem els de xapata, elaborada per la fleca Sant Daniel especialment per a ells, que serveixen torrada amb qualsevol embotit a dins. El mite diu que quan en un restaurant hi pengen els pernils, l’entrepà amb aquest ingredient no falla i en aquest cas és ben cert. A la carta tenen una bona selecció de tapes, ideals per compartir amb grup, com els ous remenats amb pernil ibèric, les croquetes i assortiments de formatges i embotits. També carns i peixos a la brasa.

Llegir-ne més

Txalaka

A dins del Txalaka us trobareu el País Basc sencer. Si voleu tastar tot el que tenen a la barra, valdrà més que hi aneu amb un bon forat a l’estómac o que repetiu un altre dia, perquè la gran varietat de tapes i pintxos d’aquest restaurant és gairebé infinita. Les seves tapes de pernil ibèric faran les delícies dels amants d’aquest embotit i també tenen unes croquetes que heu de provar sí o sí. Si sou dels que fuig de la carn, no patiu: al Txalaka hi trobareu tapes amb formatges de molts tipus i d’altres amb salmó, pop, anxoves i llagostins.

Llegir-ne més

El Racó d'en Pep

Si us apassionen els cargols i perdeu el cap per un bon entrecot, el Racó d’en Pep és el vostre lloc. Un restaurant familiar, de cuina casolana i de mercat, regentat per en Pep i la Joana des de 1994. Al Racó, la carn, sempre a la brasa i km0, és el protagonista. També en forma d'embotits, que provenen d'Adri i estan per llepar-se'n els dits. I si no sabeu dir que no a un bon dolç, no us podeu perdre el pastís de cremós de formatge i xocolata blanca amb toffee i galeta o el de mousse de xocolata amb crema de llet i cacao. De ben segur que us faran salivar! Tampoc podeu marxar del Racó d’en Pep sense provar els cargols i, durant la temporada, els calçots arrebossats. A més, disposa de carta sense gluten i vegetariana.

Llegir-ne més
Advertising

Enrique Tomás

Una de l'empreses/famílies amb més pes en el món de la xarcuteria ha aterrat a Girona directament des de Barcelona. Especialistes en pernils (i altres embotits ibèrics), el seu nom és sinònim de qualitat. A Enrique Tomás podem anar a comprar un bon embotit per regalar (o per autoconsum) i, de pas, posar-se les botes tastant diferents tipus de pernil. Un oasi gurmet al bell mig del Barri Vell.

Llegir-ne més

Xocolateria L’Antiga

Amb més de cent anys d’antiguitat i una estètica sense pretensions, estiu i hivern, dins i fora, s’hi poden trobar esmorzars i berenars de colles d’avis i àvies, famílies i jovent. La calidesa d’aquesta granja de taules de marbre i peus de ferro forjat passa per l’olor d’autèntic cacau desfet, els suïssos, la nata, els melindros i la coca de l’àvia. Combatre la humitat dels carreus de les voltes de la plaça del Vi amb una de les millors xocolates desfetes de la ciutat és un imprescindible de Girona! També tenen uns dels millors embotits de la ciutat. De fet, el seu entrepà de fuet és senzillament espectacular.

Llegir-ne més

Ca la Montse

Ca la Montse és un dels tresors de la Vall del Llémena. Un restaurant de cuina tradicional i de mercat que pot fer dubtar el vegà més convençut. A la carta hi trobem des d’una fusta d’embotits del poble,-Canet d’Adri-, fins al carpaccio de vedella i els plats estrella: la carn a la brasa. És difícil triar, però si hi aneu no podeu marxar sense provar el magret d’ànec amb cremós de patata i salsa de mango o, directament, la graellada de carn. Ah! I aneu-hi amb la bateria carregada perquè és el típic restaurant que triomfa a Instagram: la decoració de tot el restaurant està feta a base de productes reciclats. Durant els mesos d’estiu al jardí també hi fan concerts, xerrades i contes infàntils.

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments