Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right Els restaurants més barats de Girona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Carn a la brasa
© stockcreations Carn a la brasa

Els restaurants més barats de Girona

Llocs essencials per menjar bé de preu a les comarques gironines

Advertising

Menjar bé i barat no és missió impossible. Us ajudem en l'èpica tasca de trobar llocs bons i barats on menjar a les comarques gironines amb aquesta selecció dels millors restaurants econòmics. Bon profit! 

König
König

König

Restaurants Menjar ràpid Centre

Des de fa molts anys, una opció de menjar ràpid a qualsevol hora del dia en ple centre de Girona. El König és tota una institució a la capital gironina per als que busquen emplenar la panxa amb poc temps, amb menjar bo i a un preu raonable. Si bé als seus inicis tenia un caire clarament alemany (könig vol dir rei en alemany), amb entrepans de salsitxes i hamburgueses, amb els anys, ha anat incorporant més plats de casa nostra. Tapes (són famoses les seves braves), amanides, entre altres entrepans més madeinCatalonia, focaccies i bagels omplen una carta extensa i molt variada. Tenen fins a 8 locals entre els dos del centre de Girona, Vilablareix, Figueres i Barcelona amb cuina ininterrompuda. Sempre hi ha temps per “fer un König”!

+ CUB

Restaurants Catalana Centre

En Jordi Armengol és el responsable d'aquest petit miracle situat a la Plaça de Catalunya, a tocar del Pont de Pedra. Treballen amb productes de proximitat, cuina de mercat i de temporada. De dilluns a divendres fan un menú diari amb beguda, dos plats i postre, sempre molt variat. Un dels valors afegits del +Cub és la rapidesa, servint el primer i el segon plat gairebé al mateix temps, perquè tal i com expliquen, volen que a migdia mengis bé, ràpid i de gust, sense haver de recórrer a l'entrepà, i que després de l'àpat tinguis prou temps per pair abans de tornar a la feina. Al seu web, a més, pengen d'un dia per l'altre el menú, per a que vagis triant, i si ho fas i encarregues, el conviden a la primera beguda.  

Advertising
Restaurant Ca l'Aurora
© Carles Palacio i Berta

Ca L'Aurora

Restaurants Catalana Nord

En només tres anys, la Roser i l'Albert han aixecat un negoci que estava a les últimes, a Pont Major, i ara dóna de menjar a gairebé un centenar de persones cada dia. El seu menú diari és variat, barrejant productes frescos amb d'altres que la mateixa Roser, a càrrec dels fogons, ha precuinat. El menú acostuma a estar composat d'una amanida verda d'entrada, quatre primers plats a triar, quatre segons plats també a triar i postres. Tot per 10 euros, de dilluns a divendres. Si a més voleu esmorzars de forquilla, els seus comencen a tenir una certa fama: galtes de porc, xurrasco, pota i tripa... El secret de l'èxit, segons la Roser, és el bon ambient el el tàndem que fan ella i l'Albert, que té cura del menjador.  

La Terra
©Maria Dias

La Terra

Bars i pubs Cafeteries Centre

És entrar a La Terra i que us agafin ganes de treure la ‘Moleskine’ i començar a acolorir esbossos, escriure versos, o encaminar uns acords d’aquella cançó que esteu component… Les històries afloren a bars com aquest del carrer de Ballesteries, una terra plena de creativitat i encant. Asseieu-vos sobre els coixins, a l’ampit de la finestra, i observeu les cases de l’Onyar: a veure si no us encalça la malenconia humida de la Girona monumental! I si no teniu el dia, agafeu-vos-ho amb calma, preneu-vos el vostre temps amb un te, un suc natural (consulteu el del dia, sempre us poden sorprendre amb noves combinacions), una cervesa artesana o una hamburguesa casolana. Només per trepitjar el mosaic i fer una ullada a la decoració, ja val la pena passar-hi una estona!

Advertising
Catalano Taverna
© Catalano Taverna

Catalano Taverna

Bars i pubs Cerveseries artesanes Centre

Lluitar per la sobirania de Catalunya a través de la gastronomia. És l’objectiu de la Catalano Taverna, una mena de versió catalana de les herriko tavernes, creada l’any 2012 per cinc gironins d’entre vint i trenta anys. En aquest bar, situat al bell mig de Girona, hi trobem plats típics de la terra com botifarra amb seques, buffet lliure de tapes (sempre acompanyades de pa amb tomàquet), entrepans i un ampli ventall de cerveses artesanes catalanes. No podeu marxar sense provar el porró català: una barreja de cervesa, llimonada i vodka.    

Vim
© Vim

Vim

Restaurants Mediterrània Eixample

Cuina mediterrània amb accent italià. És la filosofia del restaurant Vim, situat al centre de Girona, a pocs minuts de Correus. Disposa d’una gran varietat de pintxos, pizzes, risottos i plats de pasta fresca (no marxeu sense tastar els raviolis de foie gras) tot i que un dels seus plats estrella és la mitjana de bou. Es pot triar entre carta, menú i tapes. A més, disposa de plats aptes per a celíacs. 

Advertising
El Cabrit
© El Cabrit

El Cabrit

Restaurants Catalana Sud

La cuina tradicional catalana i la de temporada són els trumfos que exhibeix El Cabrit, l'establiment que, l'11 de gener del 1999 van obrir en Narcís i la Mònica, allà on hi havia la mítica pizzeria Ferrari, a peu de carretera, a l'Avellaneda. Des de llavors, la reputació d'aquest restaurant d'ambient acollidor, que té les seves arrels a El Cabrit de Sant Esteve de Llémena, només ha fet que consolidar-se, en part gràcies a l'excel·lència del seu menú diari. Per 13,50 euros disposeu d'un menú completíssim -si a més hi poseu el cafè, 14 euros- composat per sis primers i sis segons a escollir, que combinen sàviament sopes, cremes, amanides, carn, peix i verdures, a la planxa, la brasa o guisats, quatre postres diferents, pa, aigua, vi o refresc. No podreu dir que no us hem avisat.

Nibble

4 de 5 estrelles
Restaurants Menjar ràpid Centre

Cansats del fast food greixós i calòric? De somiar que aneu a la feina o a classe amb un suc verd a la mà? La resposta a les vostres pregàries es diu Nibble i està situat enmig de la Rambla de Girona. Un (acollidor) local de take away especialitzat en 'slow fast food’ i sucs verds ‘cold pressed’ on tot està cuidat fins a l’últim detall: hamburgueses de carn de Girona i pa cuit en forn de llenya, pasta, ‘fish and chips’ i altres snacks universals per picar i el producte estrella: els nibs. Una barqueta feta de galeta salada, un llit d’enciams o verdures i, finalment, la proteïna: steak tartar, magret d’ànec, tàrtar de salmó o de tonyina… Una autèntica delícia inventada pel seu cuiner, en Javi Benítez. Més detalls que us faran córrer cap al centre de Girona: L’aigua, que vosaltres mateixos us podreu posar en una ampolla, no ha estat embotellada ni emmagatzemada durant dies i, evidentment, tot (des dels sucs fins al menjar) es fa cada dia. Si hi aneu, no podeu marxar sense tastar un (o dos, o tres) dels sucs verds, el nib de salmó, i, sobretot, l’hamburguesa de tonyina oriental amb pa negre. Una autèntica delícia.  

Advertising

El Petit Racó

Restaurants Catalana Girona

Fa poc més de sis anys, en una de les places més boniques i pintoresques de Salt, la de la Vila, coneguda popularment com la de les llúdrigues, allà on ara hi ha el restaurant El Petit Racó hi havia un popular pub. Des que va tancar el dispensador de copes, en Carles, el cuiner, va cada dia a plaça a comprar per nodrir la seva cuina . Es vanta, amb raó, que el que millor toca són els productes de temporada, especialment les verdures. Carxofes quan acaba l'hivern, pèsols, mongets, i tot fresc, res congelat. La carn a la brasa també és un dels punts forts de la casa, que ofereix un menú de quatre primers, tres segons i tres o quatre postres, a triar, més la beguda, per només 11 euros. Deixeu que en Carles us faci recomanacions, coneix el gènere de primera mà.  

La Regolta
Roger Lleixà

La Regolta

Restaurants Catalana Eixample

A la Regolta tant hi podeu fer un bon esmorzar com un bon sopar amb amics. Els entrepans són una delícia. Us recomanem els de xapata, elaborada per la fleca Sant Daniel especialment per a ells, que serveixen torrada amb qualsevol embotit a dins. El mite diu que quan en un restaurant hi pengen els pernils, l’entrepà amb aquest ingredient no falla i en aquest cas és ben cert. A la carta tenen una bona selecció de tapes, ideals per compartir amb grup, com els ous remenats amb pernil ibèric, les croquetes i assortiments de formatges i embotits. També carns i peixos a la brasa.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising