0 M'encanta
Guarda-ho

Les millors hamburgueses de Girona

Els restaurants que fan de l'hamburguesa un plaer gastronòmic

© stockcreations
Hamburguesa

La solució fàcil a aquells àpats improvisats, amb amics o sense, sol ser normalment una bona hamburguesa. Admetem-ho: ens encanta cometre excessos de tant en tant! Però tranquils, fer-ho amb una hamburguesa de qualitat diuen que no és tan pecat. Us presentem una selecció de les que considerem les millors hamburgueses de Girona perquè consumiu calories sense sentiment de culpa.

Hamburgueseria Km-0

Hamburgueses d’autor amb producte de proximitat i fetes a mà, com de tota la vida, vaja. A Km0 fan servir carn de Figueres i fruites i verdures de pagesos de la comarca per complementar-les. El pa, apte per a intolerants, és d’hamburguesa però té consistència i la carn la presenten al punt, ben gustosa. En tenen de vedella, com la Michelin, amb foie i melmelada de maduixa, ruca i poma; i de pollastre, com la Chicken Road, arrebossada amb panko i amb maonesa de mel i mostassa. Però, feu el favor de tastar les d’ànec de l’Empordà! Us sorprendrà que són ben suculentes. Precisament l’Empordanesa és irresistible! Hi posen ceba caramel·litzada i confitura de figa. No us ve salivera?

Llegir-ne més

Kruskat

Els primmirats amb el menjar no han de patir al Kruskat. S’autoanomenen La societat de l’hamburguesa, què més se’n pot dir?Aquí les hamburgueses es fan a mida en només 6 pasos: 1. Triar el pa: artesà, focaccia o de burger. 2. Triar l’hamburguesa: bou angus, vedella, pollastre o poltre. 3. Les verdures. 4. Els formatges. 5. Els complements (ceba, bacó, ou, etc.) i 6. Les salses. Així ningú no es pot queixar! El preu varia segons els grams de carn i el tipus. Si sou dels indecisos, tranquils, al Kruskt ja us ho donen fet. També teniu carta de combinacions d’hamburgueses de 260 g amb diferents ingredients. Atreviu-vos, per exemple, amb la Cheyenne, amb gall dindi, ceba, cheddar i gouda, ou ferrat i salsa barbacoa, una bomba!

Llegir-ne més

L'Argadà

A l’Argadà no compten, precisament, amb una extensa carta d’hamburgueses però el sol fet que estiguin fetes únicament i exclusiva a la brasa, amb caliu de llenya, fa que sobresurtin de la resta. A més a més, a diferència de la majoria de locals, en aquesta emblemàtica braseria gironina no les serveixen dins d’un panet partit per la meitat, sinó directament al plat amb els ingredients i l’elaboració que requereix cada recepta. Sempre amb peces de 200 grams de carn 100% de bou, val la pena aventurar-se a provar la 4 Seasons (amb tomàquet a la brasa, mesclum, escalivada i flocs de formatge manxec) o la Son Port (amb tomàquet a la brasa, mesclum, sobrassada i brie gratinat). També hi ha dues opcions vegetarianes: una hamburguesa d'espinacs, panses, pinyons, tofu, ceba i civada; i una altra de ceba, civada i curri.

 

Reserva ara Llegir-ne més

La Terra

Els puristes de l’hamburguesa asseguren que barrejar carns en la preparació és un sacrilegi i que la millor és de 100% vedella. A la Terra totes les hamburgueses són aptes per a puristes. Estan fetes amb carn picada 100% vedella de Girona. 200 g de carnassa ben gustosa per als més afamats, servida amb pa de burger. Endrapeu-la amb calma mentre observeu, des de la finestra, el riu Onyar. Si no teniu tanta gana, podeu optar per les de 140 g. Les enfunden en un llonguet cruixent, una peça de pa cara de veure a les fleques avui en dia. L’acompanyament (enciam, tomata, diferents formatges, ceba, maonesa…) és just: ni molt carregat ni escàs, perquè qui té el protagonisme aquí és l’hamburguesa casolana. 

Llegir-ne més

Freyburg

Pot semblar un local de fast-food més, i ho és, però el Freyburg té un punt extra, i és que cuida la matèria primera. Els frankfurts s’importen cada setmana directament d’Alemanya i, pel que fa a les hamburgueses, la carn és de porc i de vedella de les comarques gironines. De la carta val la pena destacar les tres (de carn de vedella, de pollastre i mixta) que vénen acompanyades amb mousse de foie d’ànec. Els vegetarians també hi són benvinguts. Podran escollir entra una hamburguesa d’espinacs, una de curri, una de poma o una de bolets. Per uns cèntims més, afegiu-hi un o diversos ingredients extra: des de la clàssica ceba caramel·litzada fins al pebrot escalivat.

Llegir-ne més

L'Aztan

Asseguts a una de les taules de les voltes de la plaça Independència o, si ho preferiu, a dins, tot contemplant les cases de l’Onyar, a l’Aztan us podeu atipar amb unes suculents hamburgueses de 180 grams, de carn 100% de vedella adobada amb ceba crispy, i altres detalls secrets, i embolcallades amb pa mollete fornejat pel propi restaurant. La carta potser no destaca per l’originalitat en la creativitat però les apostes són segures: la de la casa (amb formatge, bacó, ceba caramel·litzada, enciam, tomàquet i salsa l’Aztan), la clàssica (amb enciam, tomàquet, bacó, formatge i maonesa) o l’americana (amb salsa barbacoa, bacó, formatge i patates fregides).

Llegir-ne més

König

És un clàssic de Girona per les seves patates braves però no es pot menystenir l’extensa carta d’hamburgueses. Des que va obrir, el 1973, han passat de sis entrepans bàsics d’hamburguesa a la seva carta fins a més de vint opcions a l’actualitat, amb la inclusió d’ingredients com el foie, la poma, l’alvocat, la pinya i moltes sales de diferents parts del món. Però allò que no ha canviat mai des del primer dia és la recepta de carn adobada, procedent d’una carnisseria de Banyoles, i l’elaboració del pa, que ve d’un forn de Girona.

L’hamburguesa que es ven més és la famosa H10 (amb ou, bacó, formatge i salsa rosa), però també hi ha lloc per a receptes més originals i atrevides, com l’hamburguesa de verdures al dente; la de confitura de tomàquet, sobrassada, ceba caramel·litzada, rúcula i ou; o la Premium 1973, amb formatge de cabra, perles de tomàquet baby, formatge parmesà i salsa pitta.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments