Les millors pizzes de la Costa Brava

Tant si mengés les pizzes amb les mans o amb forquilla i ganivet, aquestes són per a tu!
Pizza
© Ruslan Mitin Pizza
Per Joana Valent |
Advertising

Sí, sabem que triar la millor pizza és, si més no, un acte subjectiu. Sabem que no podem fer contents a tothom. Però us assegurem que amb aquestes pizzes acabareu fent el vostre particular camí de Ronda per tastar-les. Quines són les vostres preferides?

Pizzeria Eric

Saps que una pizzeria és bona quan t’hi trobes cua a la porta. La Pizzeria Eric de Sant Pere Pescador s’ha fet popular arreu de la Costa Brava amb la infal·lible fórmula de menjar bé, bo i barat.

Les seves pizzes, cuites amb llenya, són més que grans però t’assegurem que les devoraràs igualment perquè la massa és molt fina i cruixent. Tenen una carta d’una trentena d’opcions per escollir amb clàssics i especials. Si el picant et fa perdre el nord, et recomanem la pizza rabiosa, si ets amant del menjar saludable, la vegetariana és espectacular, i si vols una experiència diferent i sorprenent, demana la pizza dolça, que porta emmental, melmelada de maduixa, fruits secs i formatge de cabra.

Si agafes alguna altra especialitat de la casa, fes-nos cas i no t’oblidis de demanar pa de pizza per acompanyar.

El Volantí

No és fàcil trobar un restaurant que no sigui estrictament una pizzeria que brilli per les seves pizzes, però el Volantí de l’Escala n’és l’excepció.  La oferta de pizzes és ajustada, però totes les opcions estan a l’alçada.

La massa de les seves pizzes és de les flonges i esponjoses i destaquen per la quantitat generosa de mozzarela que porten i per la tria singular dels ingredients que l’acompanyen. Us recomanem la pizza escalenca, que fa honor al poble que l’acull amb autèntiques anxoves de l’Escala, sardines i tàperes i la pizza nòrdica, amb una original combinació de salmó i bacallà molt potent en boca.

L’altra gran esquer per visitar El Volantí són les vistes impressionants de l’Escala que tens des del restaurant. Si el temps ho permet, demaneu una taula a la terrassa i deixeu-vos abraçar per la immensitat del mar.

Advertising

La Grotta

No pots marxar de Tossa de Mar sense fer una pizza a La Grotta. Aquest pintoresc restaurant situat en un coquetó carrer sense sortida al centre de la població s’ha convertit en un clàssic de l’estiu (tanca per temporada baixa).

Les seves pizzes s’han fet famoses perquè estan cuites al forn de llenya i tenen una massa extrafina, d’aquestes cruixents i un punt socarrimades ideals pels qui volen menjar una bona pizza sense quedar embafats.  Si us agraden les emocions fortes, demaneu l’oli picant que es fan els mateixos i doneu-li un punt salvatge a la vostra pizza.

El servei del restaurant és encantador i eficient, i malgrat ser un lloc molt sol·licitat sempre se les enginyen per trobar-te una taula. A més a més, són ràpids com el vent, així que si busqueu un lloc on menjar en un tres i no res i a bon preu, la Grotta és la resposta.  

Tapizzati

Si esteu a Pals i us moriu per una bona pizza, Tapizzati és el vostre lloc. Situat a la platja de Pals, a tocar del mar, hi trobareu aquest restaurant italià amb les millors pizzes cuites amb llenya i amb una fórmula infal·lible: pizzes torradetes pels extrems i suaus i carregades de formatge a l’interior. En tenen per tots els gustos, però si us agraden les coses exòtiques heu de tastar la seva pizza al curri.

No marxeu del local sense fer postres, que són un dels punts forts de la casa i segur que us sorprendran. Quedeu avisats: les racions són abundants i els preus més que raonables.

Ah! I si teniu antull de pizza però no us voleu entaular, al costat del restaurant hi tenen un local on hi fan les pizzes per emportar.

Advertising

La Cibu

La pizzeria Cibu de Sant Feliu de Guíxols és un italià d’aquells de tota la vida. L’estètica és correcta i sense pretensions, perquè el seu punt fort és sens dubte la gastronomia.

La carta és una autèntica bogeria (en el millor dels sentits) perquè compta amb una vuitantena de pizzes diferents! Amb aquesta llarguíssima oferta, trobareu des de les pizzes clàssiques com la margarita, la quatre estacions o la napolitana, fins a creacions atrevides com la pizza de tres fumats amb salmó, tonyina i peix espasa o la bisonte que com el seu nom indica, porta carn de bisó.

I pareu atenció perquè això és molt important: adapten TOTA la oferta per intolerants a la lactosa i celíacs!

El capità del vaixell és en Bruno, que durant dècades ha estat al peu del canó preparant les pizzes davant dels comensals al tradicional forn de llenya.

Si voleu visitar la Cibu en grup, la planta de dalt està adaptada per taules grans. I si volteu per s’Agaró, des de fa uns anys hi han obert un segon restaurant amb un estil i oferta calcats a l’original.

La Locanda di Nona Flo
La Locanda di Nona Flo

La Locanda di Nona Flo

Menjar una de les millor pizza de la Costa Brava i contemplar la immensitat de la badia de Sant Feliu de Guíxols. Amb aquesta equació guanyadora, la Locanda di Nonna Flo no té rival. Hi vagis per dinar o per sopar, sigui hivern o estiu, ja cal que matinis o que reservis taula perquè la seva terrassa interior, on s’hi concentren la majoria de taules, està d’allò més disputada. El producte que serveixen és 100% italià i tant les pizzes com les pastes són un pecat. No t’atreveixis a sortir del local sense menjar un cannoli per postres o tastar el limoncello (si tens sort, et convidaran al xarrup).

Qui dirigeix “el show” és el carismàtic Francesco. Deixa’t assessorar i gaudeix d’un sopar en un ambient íntim i el retrat gairebé a l’oli de la platja i el port de Sant Feliu. 

Advertising
Vent de mar

Vent de mar

Vols una pizzeria que no et deixi indiferent? Visita la Vent de Mar, a Calella de Palafrugell. La regenta un matrimoni cubà-argentí que serà el millor mestre de cerimònies que puguis imaginar.

Fan la pizza al forn de pedra i utilitzen només ingredients 100% naturals que donen un gust immillorable a tots els plats. Et recomanem la pizza carbonara o la trufada, per llepar-se’n els dits! La massa cruixent és el secret d’aquestes fabuloses pizzes que tenen la mida justa per quedar tip però tenir encara un forat pels postres i pels mojitos autènticament cubans que serveixen i que seria un lamentable error que no tastessis.

Compte! Es tracta d’una pizzeria molt cèntrica i com que és petita, no fan reserves. Així que t’aconsellem anar-hi amb temps o et podries perdre una de les millors pizzes de la Costa Brava.

Jordi Geli

Il Gelatone

Il Gelatone és parada obligatòria per tot aquell qui passa per l’Estartit. El restaurant està regentat per una família italiana que serveix menjar autèntic i d’allò més tradicional.

Les seves pizzes són simplement de deu, fetes amb productes frescos i casolans. Tenen la mida justa, ni massa grans ni massa petites, la qual cosa et permet fer un entrant i postres sense problemes. Per acompanyar qualsevol plat, demaneu el seu pa d’all, és tota una experiència gastronòmica!

L’ambient és familiar i els preus ajustats, així que podeu anar-hi tranquil·lament en família sense deixar-vos-hi el sou.

Es tracta d’un lloc ideal si voleu menjar a peu de platja. A més a més, tenen dues terrasses d’allò més sol·licitades, així que us recomanem reservar sempre per estalviar-vos esperes innecessàries.

Advertising