On fan les millors croquetes de Girona?

Bars i restaurants on menjar les millors croquetes de la ciutat
Plaça del Vi 7
© Roger Lleixà Plaça del Vi 7
Per Dúnia Riera i Albert Riera |
Advertising

Tots sabem que les croquetes de l'àvia no tenen substitut. Però aquestes que us presentem, s'hi acosten força. Feu un cop d'ull a les millors croquetes de Girona!

Casa Marieta
Roger Lleixà
Restaurants, Catalana

Casa Marieta

Les croquetes, un dels entrants més tradicionals de la cuina catalana, no podien faltar a Casa Marieta, un dels màxims exponents gironins d’aquest tipus de cuina. Les fan de “rostit d’ahir”, com les de les àvies. S’hi nota la ceba cuita a poc a poc barrejada amb la carn, de la qual sobresurt el pollastre.

 
La Regolta
Roger Lleixà
Restaurants, Catalana

La Regolta

icon-location-pin Eixample

Es nota que són casolanes perquè la forma és poc uniforme. Cruixents per fora i el punt líquid just per dins, les de la Regolta compleixen les normes d’una bona croqueta. A un lloc on els pernils pengen en fila, no és d’estranyar que una de les croquetes estrella porti aquest ingredient. No us l’heu de perdre, com tampoc la de bolets, ben cremosa i de gust intens.  

 
Advertising
La Pedra
Roger Lleixà
Bars i pubs, Bars de tapes

La Pedra

icon-location-pin Centre
Les croquetes de la Pedra tenen més pinta de bomba que de croqueta. Són grosses i consistents, però la massa està ben aconseguida i no es fan pesades a la boca. Les acompanyen amb llesquetes de pa amb tomata, amb la qual cosa quedareu com uns senyors quan n’hàgiu ingerit dues.
Restaurants, Cuina creativa

Cúrcuma

icon-location-pin Centre
Les croquetes del Cúrcuma no són normals, són XXL! I és que cada peça pesa ni més ni menys que 70 grams. Les fan així des que el 2012 els propietaris van decidir canviar la carta i apostar per una cuina més creativa. Cada dia hi trobareu les clàssiques de rostit (a base de pollastre, porc i vedella) amb un toc de cúrcuma, marca de la casa. A més a més, i depenent de la temporada i del que vingui de gust cuinar, també en trobareu de bacallà, moixernons, pebrot del piquillo o de formatge, per exemple.
Time Out diu
Advertising
Restaurants, Catalana

+ CUB

icon-location-pin Centre
De la mateixa manera que cuiden l’oferta cervesera -disposen d’un sortidor de cervesa artesana pròpia i una àmplia gamma d’artesanes d’ampolla-, també fan especial incidència en les croquetes, segurament les més originals de Girona. Es resumeix tot en una tapa de la carta que porta una croqueta d’espinacs, una de pastanaga, una de bull negre i una de tomàquet i anxova. Precisament és aquesta última la que s’emporta la palma de l’originalitat i el bon gust. Senzillament, deliciosa.
Plaça del Vi 7
Roger Lleixà
Bars i pubs, Bars de vins

Plaça del Vi 7

icon-location-pin Centre
L’assortiment de croquetes és ampli a Plaça del Vi 7. En fan de rostit de tres carns (pollastres, porc i vedella), de botifarra negra, de pollastre i pernil salat... Però… sorpresa!! Mai no se sap quina hi ha a la carta perquè sempre van variant-ne l’oferta. Si esteu de sort, hi trobareu la de carbassó i formatge i... flipareu!
Advertising
Restaurants, Espanyola

Txalaka

icon-location-pin Eixample
Com no podria ser d’una altra manera en un restaurant a l’estil de les tavernes basques, les croquetes del Txalaka es serveixen principalment per unitats en format de pintxo, és a dir, sobre una llesca de pa i punxades amb un escuradent. Pèrò també es poden demanar en format ració. Depenent del dia, en trobareu de formatge gorgonzola, formatge Idiazabal, pollastre rostit o bé les més aclamades: les de bacallà.
Advertising