Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Girona icon-chevron-right On menjar barat a Girona?

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

The River Café
©Carles Palacio i Berta Els plats més tipics del bar-restaurant River de Girona. /Carles Palacio

On menjar barat a Girona?

Menjar de qualitat i bé de preu fugint del fast-food no és missió impossible a Girona, però s'ha de saber triar. Us hi ajudem.

Per Dani Chicano
Advertising

No és cap secret: Girona és magnífica, però no és una ciutat barata. Per fer res, i encara menys per menjar. Inconvenients de l'excel·lència gastronòmica assolida. Partim d'aquesta premissa. Ara bé, hi ha uns quants reductes, restaurants de tota mena, que ofereixen menús diaris a preus molt econòmics. Aquells en què la tan cacarejada relació qualitat-preu és òptima. Els denominadors comuns: la cuina catalana, casolana, de mercat, de temporada, de producte fresc i, això sí, fet tot amb molt d'amor.   

 

Can Vidal
© Can Vidal

11. Can Vidal

Restaurants Catalana Eixample

En Vidal fa 15 anys que es va traslladar sota la porxada de la plaça Miquel de Palol, perquè el seu anterior restaurant s'havia quedat petit per encabir tota la parròquia que havia anat fidelitzant al llarg de 16 anys. Diu que en el ja no tan nou però sí molt acollidor restaurant fan cuina casolana, de mercat, amb un menú que assegura amb orgull que mai es repeteix: “Canviem sobre la marxa en funció del producte que tenim, mai repetim menús d'una setmana per l'altra”. La tria és entre quatre primers, tres segons i postres casolans, a més de beguda. Tot, per 10 euros. Immillorable. El bonus track, que us recomanem que no us perdeu de cap de les maneres, és la tapa de pop a la gallega. En Vidal és d'allà, o sigui que ja podeu comptar com deu estar la beneïda tapa.

Restaurant Ca l'Aurora
© Carles Palacio i Berta

12. Ca L'Aurora

Restaurants Catalana Nord

En només tres anys, la Roser i l'Albert han aixecat un negoci que estava a les últimes, a Pont Major, i ara dóna de menjar a gairebé un centenar de persones cada dia. El seu menú diari és variat, barrejant productes frescos amb d'altres que la mateixa Roser, a càrrec dels fogons, ha precuinat. El menú acostuma a estar composat d'una amanida verda d'entrada, quatre primers plats a triar, quatre segons plats també a triar i postres. Tot per 10 euros, de dilluns a divendres. Si a més voleu esmorzars de forquilla, els seus comencen a tenir una certa fama: galtes de porc, xurrasco, pota i tripa... El secret de l'èxit, segons la Roser, és el bon ambient el el tàndem que fan ella i l'Albert, que té cura del menjador.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising