0 M'encanta
Guarda-ho

Què s'ha de veure al Temporada Alta 2016?

Ostermeier, Miró, Murgia, Brook, Rigola, Cassiers... Us desvelem els nostres imprescindibles del festival

© Samuel Rubio

Temporada Alta fa 25 anys. I per celebrar-ho ens han preparat una programació de traca i mocador. No ens creieu? Mireu, mireu: Tindrem les noves produccions de Thomas Ostermeier, Fabrice Murgia, Guy Cassiers, Alain Platel, Oskaras Korsunovas, Milo Rau... Però també de Josep Maria Miró, La Veronal, Lluís Pasqual, Àlex Rigola, Oriol Broggi... A més, esclar, d'una pila de concerts com els d'Izal, Manel o Ara Malikian. Traieu l'agenda i prepareu el bolígraf: aquests són els nostres imprescindibles del festival. 

1

Temporada Alta 2016: Les benignes

Si hi ha una novel·la que hagi marcat una època aquest segle XXI aquesta és, sens dubte, 'Les benignes' de Jonathan Littell, la història d'un oficial nazi que, com si escrivís les seves memòries, relata tot el que va veure i fer durant la Segona Guerra Mundial. Max Aue és un home normal que no es penedeix de res. Un home corrent que va contemplar l'horror i en va formar part. Guy Cassiers, un dels més prestigiosos directors europeus i ben conegut a Temporada Alta, ha adaptat, amb la col·laboració de l’holandesa Toneelgroep d'Ivo van Hove, i la flamenca Toneelhuis, dues companyies europees de prestigi, una gran novel·la.

Llegir-ne més
Teatre Municipal Divendres 18 novembre 2016 - Diumenge 20 novembre 2016
2

Temporada Alta 2016: Mitleid

Després del magnífic i escruixidor 'The civil wars' que es va poder veure al Grec 2015, el creador suís Milo Rau ha entrat a figurar entre el més valent i agosarat de l'escena europea contemporània. Aquí s’endinsa en un dels temes més candents de l’actualitat: les rutes dels refugiats. Poca broma. Un semidocumental basat en entrevistes a treballadors d’ONG i víctimes de la guerra a Àfrica i Europa que qüestiona els límits del compromís, la compassió i l’humanisme.

Llegir-ne més
Teatre de Salt Divendres 28 octubre 2016
3

Temporada Alta 2016: Nicht Schlafen

Un dels grans genis europeus: Alain Platel. Al capdavant dels seus les ballets C de la B va inventar una nova manera d'acostar-se a la dansa. I Temporada Alta ens regalar aquesta producció al voltant de l’obra de Gustav Mahler en la qual planteja una profecia del compositor alemany: “El meu temps arribarà”. Visió transformada en un gran muntatge sobre els convulsos primers anys del segle XX que arriba fins a la gran crisi de la I Guerra Mundial.

Llegir-ne més
Teatre Municipal Divendres 4 novembre 2016 - Dissabte 5 novembre 2016
4

Temporada Alta 2016: Who is me. Pasolini

Àlex Rigola ha decidit fer un gir intimista al seu teatre amb aquesta obra de menys d'una hora i un sol intèrpret (Gonzalo Cunill), per molts pocs espectadors. Una peça centrada en un poema de Pasolini localitzat en un calaix després de l'assassinat de l'escriptor italià. Un text autobiogràfic, 'Poeta de les cendres', on Pasolini explica qui és i en quin moment històric es troba. Què s’amagava darrere de Pier Paolo Pasolini? A través de les seves paraules, descobreix com era el seu món, la relació amb el cine i com de necessàries són, encara ara, les seves idees.

Llegir-ne més
Teatre Municipal Divendres 2 desembre 2016 - Dissabte 3 desembre 2016
5

Temporada Alta 2016: La mouette

Gràcies al festival gironí, hem pogut seguir veient el que és, sens dubte, el millor director de teatre europeu, tot i que hagi estat amb produccions petites realitzades a altres teatres europeus fora de la seva residència habitual, la Schaubuhne de Berlín. I ara podrem veure un dels espectacles més reeixits dels últims anys d'Ostermeier, la seva versió de 'La gavina' de Txékhov amb la companyia del Théâtre de Vidy de Lausana. Un muntatge basat en la dualitat de l’art i l’amor, amb un conflicte obert entre els artistes debutants i els consagrats

Llegir-ne més
Teatre Municipal Dimarts 25 octubre 2016
6

Temporada Alta 2016: Children of nowhere

Fabrice Murgia és un d'aquest grans directors contemporanis que hem pogut veure créixer des de Temporada Alta, des d'aquell inquietant 'Le chagrin des ogres'. Murgia ja supera la trentena i, després d’invocar els fantasmes de la Ruta 66 dels EUA amb Ghost Road –que va passar per Temporada Alta el 2012–, s’ha traslladat al desert xilè d’Atacama per preparar la segona part d’aquest projecte. Ens descobreix un camp de concentració perdut en una antiga mina de sal de Chacabuco que va acollir 1.800 presos polítics entre 1973 i 1974.

Llegir-ne més
7

Temporada Alta 2016: Cleansed

Oskaras Koršunovas és un dels noms que en els últims anys hem associat directament a Temporada Alta. Vam descobrir el director lituà amb obres al voltant de Shakespeare i ara se'ns presenta amb una de les peces més destructives del teatre contemporani. Si vau veure el 'La psicosi de les 4.48', de Sarah Kane, amb Anna Alarcón, no us podeu perdre una nova rara oportunitat de 'gaudir' –hem de dir patir, potser?– d'un text de la gran dramaturga britànica. Només els diem que l'obra, potser la més lineal de Kane, està ambientada en una universitat dominada per un sàdic.

Llegir-ne més
8

Temporada Alta 2016: El Solar

El Solar, Agencia de Detectives de Objetos presenta 'Primer álbum', casos reals convertits en peces escèniques a partir de la instal·lació de la seva oficina portàtil al Barri Vell de Girona, durant un període de tres mesos. Els detectius són Shaday Larios i Jomi Oligor, aquest cop associats amb Xavier Bobés, l'home que més passions aixeca entre els fans del teatre íntim. 

Llegir-ne més
Carrer de la Llebre, 1 Divendres 11 novembre 2016 - Diumenge 20 novembre 2016
9

Temporada Alta 2016: Terrenal

A Temporada Alta tindrem l'oportunitat de conèixer una obra de l'obra que està triomfant a Buenos Aires. Amb tots el premis i amb la sala plena funció rere funció des de la seva estrena, arriba aquest gran èxit del director i autor Mauricio Kartun, que actualitza en un entorn suburbà el mite bíblic de Caïm i Abel. Dues personalitats confrontades –un sedentari i un nòmada amb aparença de dos còmics de pel·lícula muda, o una mena de Vladimir i Estragon, del 'Tot esperant Godot de Beckett– barallats eternament per un terreny partit per la meitat.

Llegir-ne més
Teatre de Salt Diumenge 23 octubre 2016
10

Temporada Alta 2016: Werther

Tot sembla apunta que el de Nicolas Stemann serà el nom a descobrir de Temporada Alta. El director alemany ve a casa nostra amb l'estel·la de jove promesa del teatre germànic gràcies a una obra en la qual revisa el mite del romanticisme alemany escrit per Goethe el 1774. Un sol actor en escena (Philipp Hochmair) que no farà una resurrecció històrica, sinó una posada al dia molt personal d’aquest home malalt d’amor que permet observar l’impacte que pot tenir la seva dissort sentimental a l’època del Facebook i el telèfon mòbil.

Llegir-ne més
Teatre de Salt Dissabte 5 novembre 2016
Mostra'n més

Comentaris

0 comments