Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

10 anys de Twitter en 10 tweets

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Mai 140 caràcters havien significat tant per a la comunicació global. Twitter compleix avui deu anys i ho fa amb més de 300 milions d'usuaris, tot i que pateix una petita crisi perquè no ha trobat encara la fórmula exacta per treure un rendiment econòmic acord a la influència que té. En tot cas, Twitter ha canviat la comunicació tal com l'enteníem fa deu anys i s'ha convertit en una eina imprescindible per a molts. A Twitter hem pogut veure ficades de pota descomunals, 'selfies' històrics, anuncis de fets mundialment rellevants...

1. Aquest va ser el primer post que es va fer a Twitter. El va fer un dels seus fundadors, Jack Dorsey. No s'imaginava l'èxit que tindria aquella eina creada amb dos duros...

2. La 'selfie' més famosa del món. I el tweet amb més 'retweets' de la història. Va ser amb Brad Pitt, Julia Roberts, Kevin Spacey, Jennifer Lawrence i Angelina Jolie als premis Òscars de 2014. Gairebé 3 milions i mig de 'rewetts'!

4. La revolta de la primavera àrab de 2011 no hauria estat el mateix sense Twitter. El boom del periodisme digital com l'entenem avui en dia. Twitter va ser censurat i inutilitzat a Egipte, un fet antidemocràtic que va confirmar la rellevància de la xarxa social al món.

 5. Ara que parlem de les revoltes d'Egipte de 2011, la ficada de pota de David Bisbal a Twitter intentant-se solidaritzar amb el poble egipci va ser històrica:

6. Fins i tot les institucions públiques s'han fet famoses a Twitter. El compte @policia te més de 2 milions de seguidors i els seus tweets s'han fet famosos per missatges com aquest:

7. Obama va ser escollit de nou per ser president dels Estats Units i només fer-ho va publicar aquest tweet. És dels més retuitejats i també dels més comentats a la xarxa social.

8. La monarquia també ha utilitzat Twitter. Els primers a fer-ho van ser els membres del departament de comunicació del Príncep de Gal·les. Van crear un compte de Twitter per anunciar que el príncep William i Kate Middleton s'havien compromès.

9. Ja hem vist la ficada de pota de Bisbal, però també s'ha pogut veure a Sergio Ramos, Toni Cantó i molts d'altres fent tweets que després han hagut d'esborrar. Però el mal ja estava fet...

Sergio Ramos saludant al món des de Nova York (amb una foto de Las Vegas):

10. A casa nostra, un dels més polèmics a Twitter és el jugador del Barça Piqué. Un dels seus tweets més comentats va ser aquest, després d'una victòria del Reial Madrid:

Últimes notícies

    Publicitat