Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Últims passos abans d'obrir de nou La Paloma

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Fa uns quatre mesos aproximadament, els barcelonins ens llevàvem amb la gran notícia de la imminent reobertura de La Paloma, una de les sales de ball amb més encant d'Europa. Una conversa telefònica de no més de cinc minuts amb la Mercedes March, propietària de La Paloma, és suficient per adonar-nos de les ganes que té d'obrir de nou. La sala va haver de tancar les portes l'any 2006 per culpa de l'excés de soroll i les queixes dels veïns i des d'aleshores el local s'ha conservat exactament igual que quan estava obert. "Tot segueix idèntic, ja ho veureu. Els 'palomeros', que és com els dic als que venien a La Paloma abans de tancar, veuran que sembla que no hagi passat el temps. I qui vingui de nou, quedarà estabornit de la bellesa del local", ens explica la Mercedes.

La Paloma, ubicada entre els carrers del Tigre, el Lléo i La Paloma, era la nineta dels ulls de molts barcelonins. Un teatre històric modernista amb llicència de sala de festes que va obrir a finals del segle XIX sota el nom de La Camelia Blanca per després passar a dir-se La Paloma. "Ens dóna la sensació que han passat molts més anys, des del tancament, però ara sí que veiem la llum al final del túnel". I és que ja es pot dir que La Paloma obrirà de manera gairebé imminent. Quan, exactament? Encara no ho sabem. "No podem donar una data exacta. Hauria de ser dintre de molt poc, perquè només falta que l'Ajuntament ens confirmi que podem fer unes petites obres a un parell de locals annexes a la sala que s'han de condicionar. Són uns espais on hi havia camerinos i unes neveres, que s'han d'adaptar a la nova normativa, però ja sabeu que aquests temes, a l'administració pública, no són ràpids".

La Mercedes també ens avisa que 'la nova Paloma' estarà perfectament insonoritzada. Amb tots els requisits indispensables de seguretat que demana l'Ajuntament. "Ens hem esforçat molt amb aquest tema. Si l'Ajuntament demana, per exemple, deu finestres, nosaltres en tindrem dotze. La veritat és que volem que tot estigui perfecte, que tothom estigui content i no hi hagi problemes". I pel que fa a la programació de la sala, la idea de la Mercedes és programar concerts i sessions de DJ, "així com es feia abans, tot i que intentarem que vingui un públic més adult. De 30 anys en amunt, perquè per norma general, els més joves són més cridaners. El que volem és que la programació sigui una barreja entre balls i espectacles més clàssics i esdeveniments més moderns". I és que la Paloma tindrà la mateixa llicència que tenia quan va tancar l'any 2006.

La conversa amb la Mercedes acaba amb la promesa de trucar-nos en unes setmanes i veure si ja podem anunciar una data de reobertura oficial. Tots comptem els dies perquè aquest moment, definitivament, arribi!

*Fotografíes extretes del vídeo La Paloma, de l'usuari de Youtube Cuervo Malasantes.

Últimes notícies

    Publicitat