Descobrir la 'cuisine' francesa

10 establiments que us faran exclamar 'oh là là'

0

Comments

Add +

Potser la cuina francesa no viu a Barcelona els moments de glòria d'altres èpoques, però encara és possible gaudir d'un bon grapat de restaurants que gràcies al seu savoir faire ens porten el millor de la gastronomia del país veí. Vet aquí un resum dels representants del bon gust francès a la ciutat.


Coneixeu més restaurants francesos indispensables? Podeu recomanar-los als comentaris de sota.


1
Atmosphere

Atmosphere © Scott Chasserot

Atmosphère

Petita gran joia de cuina mediterrània i sobretot francesa, l’Atmosphère s’ha consolidat com un dels restaurants diferents de Gràcia. La carta que elabora en Carlos Yñiguez des de la seva cuina dóna joc per passar nits romàntiques en un ambient acollidor, de bona música i servei atent. Els peixos del dia són el seu punt fort, i, pel que fa als plats francesos, s’hi pot gaudir de bones amanides amb mostassa o enriquides amb formatges, del foie gras semicuit amb poma confitada, i del confit d’ànec acompanyat amb un gratinat de pommes de terre à la dauphinois. Té un menú d’11,50 euros al migdia, i de nit funciona amb carta.

  1. Venus, 1-3, Gràcia, 08012
Informació
2

Crêperie Bretonne Anaick

Instal·lada sota la cua del peix que va aixecar Frank Ghery al Port Olímpic, és el punt de referència de les bones creps a Barcelona. I més ara que obre cada dia, migdia i nit. El miracle de les creps sorgeix d’un vell autobús de carretera. La preferida de molts és la Bergère, que porta xampinyons, formatge de cabra, porc, crema i cebes. Una delícia més lleugera és la d’espinacs, salmó fumat i ametlla torrada, ideal per acompanyar amb una bona sidra bretona.

  1. Ramón Trias Fargas, 2-4, Sant Martí
Informació
3
Café Emma

Café Emma

Cafe Emma

És le bistrot del moment a Barcelona. Decorat amb molt bon gust, va substituir per als nostàlgics dels plats francesos Le Relaise de Venise, on es menjava un excel·lent entrecot amb la salsa típica del seu restaurant homònim de París. Autèntic bistrot, l’Emma Café ofereix un menú diari amb plats de la cuina tradicional francesa. Entre els seus plats estrella estan la blanquette de veau, carn de vedella de llet guisada, l’energètica sopa de ceba, l’onglet amb escalunyes, els macarrons amb llamàntol i el bistec tàrtar.

  1. Pau Claris, 142, Eixample Dret, 08009
Informació
4

Cafè 1907

Els moments que vivim al voltant d’una taula, sobretot quan hi ha bona cuina, són inoblidables. I aquests són els moments que guardem a la memòria. I no han de ser necessàriament viscuts a taules de restaurants; parlo de cuines fumejants, calentetes i plenes de iaies. Quan teoritzo sobre aquells plats, sovint m’acusen d’anacrònic o nostàlgic. Però hi ha nostàlgies útils i inútils. Vaig reviure molts moments, sobretot amb el paladar, al Cafè 1907. Aquest és un lloc encantador, de bona cuina, a la part alta (Sarrià-Sant Gervasi), que regenta la família Sala des de fa onze anys. Al capdavant hi trobem el molt jove xef Xavier Sala, amb els cullerots molt ben posats.

  1. Císter, 25, Sarrià-Sant Gervasi, 08022
Reservar
5
Le P'ty Mon

Le P'ty Mon

Le P'ty Mon

Encara que la creperia bretona Ty-Bihan hagi tancat, en el seu lloc hi podreu trobar aquest nou establiment en la mateixa línia: posen a taula tot el repertori de 'galettes' –crepes salades bretones fetes amb blat sarraï–, paté, 'rillettes' i sidra artesana. Una garantia: al capdavant hi ha un dels antics propietaris de Ty-Bihan.

  1. Passatge Lluís Pellicer, 5, Eixample Esquerre, 08036
Informació
6
Las Delicias de Francia

Las Delicias de Francia

Las Delicias de Francia

Té poc de francès però molt d’aquesta deliciosa cuina. La Rosa, la patrona cuinera, té la mà trencada en la cuina veïna, però al llarg dels anys ha anat imposant plats de la seva creació que tenen molts seguidors. Es pot dir que aquest és un gran homenatge a la cuina francesa fet per una catalana que, amb la seva família (el seu marit Joan i el seu fill Sergi a la sala), ha creat un punt de referència a la zona. Els migdies és gairebé impossible aconseguir-hi taula. Per això és recomanable la nit, quan s’obre un exquisit panorama. Al migdia hi ha diversos menús.

  1. Muntaner, 443, Sarrià-Sant Gervasi, 08021
Informació
7
Le Petit Bergerac

Le Petit Bergerac

Le Petit Bergerac

  • Valoració: 4/5
  • Preu: 3/4
  • Recomanat

Darrerament, els restaurants de cuina francesa s’han inclinat, potser per comoditat, potser per preu, cap a la cuina de bistrot. Una cuina simple, ràpida, gustosa, de gran acceptació al país veí. Le Petit Bergerac, en canvi, s’ha mantingut en el que s’anomena cuina burgesa, que va captivar el món sencer pels guisats, les salses cremoses, les masses ben preparades. Una cuina de la qual em declaro fervent admirador i addicte, des de la meva tendra infància.  Ja fa gairebé quinze anys que en Cyril i la Maria l’ofereixen diàriament al bonic restaurant del carrer d’Aribau. Còmode, càlid, ben servit i sempre disposat a agradar. En Cyril, que amb en Jean François Ferrié va ser iniciador de la malauradament desapareguda Maison du Languedoc Roussillon, elabora una cuina rigorosa i alhora amena, sense amaneraments ni abusos, de mantegues o salses, per exemple. Un menú de 28 €, generós i esforçat, permet escollir entre deu primers, deu segons i deu postres. Cap decebrà. Però sobretot destaquen entre els primers la crema de llenties de Puy amb ametlles torrades o foie gras semicuit amb pa de nous. (Llegir-ne més)

  1. Aribau, 141, Eixample Esquerre, 08036
Reservar
8
Gouthier

Gouthier

Gouthier

Un petit racó de sabors i records francesos, on els paladars més exquisits troben les millors ostres de la Normandia francesa. Les ostres de Marennes Oléron, les que ofereix Gouthier, són afinades i criades de manera biològica. Són de gust més fi que les de plena mar, menys aspres i iodades. En un ambient de sobri bon gust, amb poques taules i algunes d'altes per a fer un mos, el local ofereix no solament varietat d'ostres sinó també conserves d'alta qualitat i poc vistes al mercat, com l'anguila fumada amb safrà, el fetge de rap, el morro de salmó i la tripa de bacallà fumada.

  1. Mañé i Flaquer, 8, Sarrià-Sant Gervasi, 08017
Informació
9
Creperie les 3 pommes

Creperie les 3 pommes

Crêperie Les 3 Pommes

Creperia bretona i normanda a parts iguals, on les 'galettes' salades s'elaboren de forma artesanal amb blat negre o sarraí, sense gluten, i les creps, seguint el mètode tradicional. Tot molt saludable i saborós.

  1. Aragó, 105, Eixample Esquerre, 08015
Informació
10

Quo Vadis

Senyorial, rigorós, un dels històrics de la bona cuina francesa a Barcelona. Entre les delícies que proposa en Martín Forcada i el seu xef de sempre, en Josep Maria Llach, destaquen el filet mignon amb patates suflés (l’únic lloc de la citè on en preparen), i el loup de mer flambé au fenouil (llobarro flamejat amb fonoll), o la majestuosa tête de veau, amb la salsa ravigote. Però el més sublim en aquest lloc burgès, amb olor d’història i amics o enemics de Pepe Carvalho, és assaborir el seu suflé, ja sigui de formatge, de llagosta o de taronja si es pren de postres. Unes anques de granota a la provençal, un Chateaubriand i un suflé del Quo Vadis, i ens estalviem haver de viatjar a París. El seu celler està molt ben assortit de vins francesos. Ambient de la Barcelona que desapareix, però vigent per la seva gran cuina.

  1. Carme, 7, El Raval, 08001
Informació

Els usuaris diuen

5 comments
Helena H
Helena H

Falta l'Office, un excel.lent restaurant francès, on broden l'ànec.

Mmmm, delicieux!!!

santi
santi

Para mi gusto, falta uno de los mejores, el restaurante Au port de la Lune, que antes estaba detrás de la Boquería, y ahora está en Pau Clarís. De lo mejorcito de Barcelona a nivel de cocina francesa!

alba
alba

Us falta En Aparté!

Mireia
Mireia

També recomanaria la "Viblioteca" de Gràcia, un lloc minimalista, amb una extensa carta de vins (també catalans i espanyols, a banda dels francesos). Ideal per fer una copa de vi i sopar amb gust francés ja que els propietaris són una parella franco-catalana. http://www.viblioteca.com/cat/index.html

Isabelle
Isabelle

No entiendo que falte en sus reseñas el excelente restaurante L'OFFICE, cuyo chef, Jérôme Perraudin hace maravillas y a precios asequibles. L'OFFICE C/ Villaroel, 227 08036 Barcelona info@officebcn.com +34 934 442 288 http://www.officebcn.com/