Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 8 pastisseries originals de Barcelona per triomfar amb les postres

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

La Cassata de la Sirvent
© Maria Dias La Cassata de la Sirvent

8 pastisseries originals de Barcelona per triomfar amb les postres

Aniversaris, sopars amb amics, dinars familiars...

Per Ricard Martín
Advertising

Glups, ens han demanat que portem les postres! Si mai no sabeu a quina pastisseria adreçar-vos o teniu ganes de tastar noves propostes, aquestes vuit adreces sempre us faran quedar la mar de bé. I si això del dolç no us ve gens de gust, doncs res, aquí teniu una llista dels temples del fregit saladet a Barcelona.

RECOMANAT: I si voleu anar a la cosa concreta, aquí teniu deu dels millors dolços de Barcelona.

ORIOL BAYLINA

Ochiai

Botigues Pastisseries Eixample

Som en l'era del pannetone. Qui pot dir que no a aquesta delícia italiana, flonja i aromàtica? A Espanya el consum d'aquesta icona pastissera s'ha multiplicat per 10. Fins i tot es celebra el concurs del millor pannetone de l'estat.

D'entre més d'una trentena de participants d'arreu de l'Estat i un jurat format per experts del sector de la pastisseria, que han avaluat l'aparença, el tall, l'olor, la textura i el gust, el panettone de la pastisseria Ochiai ha sobresortit d'entre els seus competidors per mèrits propis.

Cassata de la Sirvent
© Maria Dias

Sirvent

Restaurants Sant Antoni

I si el pannetone ja és un vell conegut a casa vostra –que també pot ser– heu de descobrir la 'cassata': un gelat napolità en forma de pannetone, que us seduirà amb una triple capa de xocolata, vainilla i maduixa. Els bons gelats són per tot l'any, i aquest és ideal per portar-lo a taula del dia de Nadal.

Advertising

Sant Croi

Botigues Pastisseries Sants

L'Albert Roca segueix les tesis de Ferran Adrià: "Per mi, innovar és un dogma de fe personal. Innovar és no copiar". Ara bé, en el seu cas la innovació qualla en receptes sòlides, i s’aplica tant en pastissos on la fantasia no s’allunya del fet terrenal (un borratxo a la mexicana!, un pastís d'arròs amb llet del Montsià!) com en les pastes nostres de cada dia: el seu croissant de xocolata, de potent xocolata negra i alhora finíssim alveolat de mantega, és potser el millor que he tastat mai. Roca ha convertit la pastisseria mare, Badia Roca, en Sant Croi, i el canvi ha servit per eixamplar l’oferta de l’espai –sucs, entrepans– però l’esperit és el mateix: innovació amb un peu en la tradició.

Tarta del Norte
©MariaDias

Tartas del Norte

Botigues Pastisseries El Poble-sec

Heins Depoortere és un pastisser belga, però no necessàriament fa pastisseria del seu país. En el seu petit obrador botiga del Poble-sec, recupera la manera de fer casolana, recopilant receptes de iaies i mares d’arreu del món, però amb la tècnica de pastisseria professional i productes naturals. La relació qualitat-preu és molt bona, i hi trobareu pastissos deliciosos però gens embafadors, com per exemple el seu famós i premiat pastís de pastanaga recobert de xocolata blanca. Entrega a casa, sis eurets.

Advertising
Patachou
© Ivan Giménez

Patachou

Botigues Pastisseries Dreta de l'Eixample

La 'pâte à choux' –o 'choux'– és una elaboració cabdal en la pastisseria francesa, d’ingredients senzills (una pasta de farina, mantega, ou, sucre i sal) però amb un punt de cocció precís complex. Dos catalans i dos francesos –el pastisser és l’Aberto, que ve de la partida dolça del Mandarín– han obert Patachou, una preciosa pastisseria cafeteria amb obrador. Les seves especialitats són la 'pâte à choux' –de sabor neutre, esdevé un continent incomparable per a delicadeses com el 'chou' de mousse de gianduja amb cor de praliné– i els 'éclairs', com el de coco, vainilla i xocolata. Fan de tot, però sobretot hi trobareu pastisseria d’alta cuina a preu de la de fer la pasta i el cafè (de nivell d’especialitat, però).

xacolata
©Iván Moreno

Xacolata

Restaurants

Les pastisseries senyorials de tota la vida, siguin a Sarrià o al Poblenou, no ens enganyem, solen ser cares. Aquí entra en joc Xacolata, la casa dolça de la Yolanda Rico i Jordi Sala (excap de pastisseria del Mas Pau): un establiment de proximitat i esperit de vella escola, on hi podeu comprar tortells, pastissos, brioixeria i bombons impecables a preus molt, molt competitius. Aquest és un lloc ideal per comprar el tortell de Reis: a l'estil de tota la vida, relació qualitat-preu excel·lent.

Advertising
Obrador la Nena
© Obrador la Nena

Obrador la Nena

Botigues Pastisseries Gràcia

Qualsevol projecte pastisser on hi hagi involucrada la Tacalà Mur (cofundadora del forn Cloudstreet) és sinònim de solvència, ingredients naturals i saludables intencions. L’Obrador la Nena, que proveeix de pastissos la xocolateria de Gràcia homònima, no n’és l’excepció. Els seus pastissos i 'plum-cakes' –si tasteu el de xocolata i plàtan, natural i fresc, no l’oblidareu– són pura artesania comestible. Per exemple, hi podeu trobar pastissos de xocolata vegana, o de pastanaga i espècies, aquests sense gluten i sense lactosa. Encara que precisen que treballen per a l’intolerant, no pas per al celíac. Magdalenes, tiramisús, melindros, galetes... per muntar berenars que farien morir d’enveja qualsevol tieta burgesa de les de missa i tortellet.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising