GENER DEL 2023: Ha arribat –una mica– l'hivern, i ja sabeu que s'ha de menjar estacional. Però això no vol dir que us tireu caps al senglar i al faisà (que tampoc passaria res). Podeu menjar el verd de l'hivern a l'exquisit Virens de Rodrigo de la Calle, un restaurant que toca la els vegetals com poques vegades haureu tastat. Esclar que si allò que voleu és proteïna animal de la bona, guisats potents i xup-xup, feu via a Can Marlau: o la visió d'un bullinià, en Ferran Palau, dels esmorzars de forquilla. El menú de migdia als barris –és a dir, el fet de voler menjar bé a preu fet– empeny amb força amb noves incorporacions: la de Lanto, una proposta creativa del xef Ricardo García en un baret del Clot sense tria possible, i el gegantí Per Feina de Rafa Zafra, cuina tradicional, amb divuit plats a escollir. Dos menús excel·lents i antagònics que cal conèixer. Això no vol dir que no hi hagi restaurants que arrisquin: entren l'inclassificable Comida Codac –una galeria d'art on s'hi menja, com qui diu– i l'elegantíssim Slow & Low, dues adreces que segueixen fil per randa el manament de Ferran Adrià de "crear és no copiar". També es mou en aquestes coordinades el fenomenal Batea, una marisqueria d'autor a preus terrenals. I vivim èpoques de retorn al barri i a la sostenibilitat: ho fa patent la molt solvent proposta del Bar Echegaray, cuina km 0 a Poblenou i la del Cafè del Centre, la recuperació d'un espai centenari per a la millor cuina catalana.
Benvinguts a La Llista: Menjar als 50 millors restaurants de Barcelona, on trobareu les adreces més delicioses de la ciutat, escollides amb cura, empirisme i precisió (que hi hem menjat, vaja!). Aquesta és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem els que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la restauració internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, passant pel millor producte fresc nu fins als restaurants amb estrelles Michelin, o en l'altre extrem, el millor street food. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu 50 restaurants que no us fallaran mai.
NO T'HO PERDIS: Teniu més set que gana? Aquests són els millors bars de Barcelona