Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Palau de la Música Catalana

  • Música
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  1. Família coral Orfeó Català, Palau de la Música
    Foto: Ricardo Ríos / Palau de la Música
  2. shutterstock_82160770.jpg
    Palau de la Música
  3. shutterstock_74638360.jpg
    Palau de la Música
  4. Palau de la Música
Publicitat

Time Out diu

El Palau de la Música Catalana és un auditori modernista únic al món, dissenyat a principis de segle XX per Lluís Domènech i Montaner

El Palau de la Música Catalana és un dels auditoris més espectaculars del món: una extraordinària explosió d'arquitectura modernista construïda l'any 1908 per Lluís Domènech i Montaner com a seu de l'Orfeó Català i finançat per subscripció popular, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

A més del seu interior, amb una sala de concerts d'una bellesa aclaparadora amb presència de les muses, val la pena dedicar una estona a admirar la façana i reconèixer alguns dels elements que hi ha representats, com els bustos dels compositors Palestrina, Bach, Beethoven i Wagner, o el grup escultòric La cançó popular catalana, que fa cantonada.

Quins concerts es fan al Palau de la Música?

Un concert al Palau és, des de fa dècades, sinònim de consagració per a un artista. Música coral, música simfònica, recitals de clàssica, de cançó d'autor, de pop i de rock... l'esplèndida capsa de música del Palau, presidida per l'emblemàtica lluerna, els vitralls i els conjunts escultòrics, confereix sempre un entorn únic i singular a totes menes de músiques, però també s'hi poden fer visites guiades si el que voleu és descobrir-ne els secrets arquitectònics. 

Com arribar al Palau de la Música?

El Palau de la Música està ubicat al barri de Sant Pere, i és fàcil arribar-hi amb transport públic. La parada de metro més propera és la d'Urquinaona (L1, L4) i hi paren també els autobusos V15, V17, 47. Consulteu possibles variacions en l'accés a la web del Palau durant les obres de Via Laietana.

Visites guiades

El Palau de la Música, l'única sala de concerts modernista declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, ofereix visites guiades on s'explica amb detall la fascinant obra de Lluís Domènech i Montaner. Són visites de 55 minuts que costen 20 euros i es poden reservar des de la web.

A sota trobaràs més detalls i els pròxims concerts més destacats

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó

Detalls

Adreça
Palau de la Música, 4-6
Ciutat Vella
Barcelona
08003
Transport
Urquinaona (M: L1-L4)

Què hi ha ara mateix

Guitar BCN 24

  • Festival de música

Fa ja 35 anys que el guitarrista japonès Ichiro Suzuki va crear el Festival de Guitarra de Barcelona (en la primera edició hi havia noms com Victòria dels Àngels i Paco de Lucía), una programació de concerts que ha esdevingut ja un clàssic de l'agenda barcelonina, amb un estil eclèctic que no es limita a l'instrument de les sis cordes, però que conserva part del seu ADN si ens fixem en la part de cantautors o en les propostes més clàssiques com les de Toto i Andrés Calamaro.  Els californians Toto són precisament un dels grans reclams de la programació d'enguany, que tindran l'honor de tancar amb un concert al Poble Espanyol el 27 de juliol, el mateix recinte en què Andrés Calamaro portarà dies abans el seu concert titulat 'Agenda 1999' (perquè ens en fem una idea, l'any que va publicar 'Honestidad brutal').  Però aquests són només dos noms de la quarantena d'artistes que participen al festival que inaugura Sole Giménez aquest 26 de gener al Palau de la Música. Passaran pel Guitar Malú, Ismael Serrano, Maria Hein (acompanyada de Julieta, Mushkaa i Plan-et), Marcel i Júlia, Andrea Motis, Mikel Izal, Xoel López, Coque Malla, Rodrigo Cuevas, Lianne La Havas i Los Tigres del Norte, que actuaran a l'auditori del Fòrum.  Aniversaris i tributs Faran concerts de 30è aniversari dos grups amb noms d'animal, Elefantes i Gossos; presentaran disc Els Amics de les Arts; hi haurà tributs a Genesis (The Musical Box) Mike Oldfield (Opus One) i Pink Floyd (The Australian Pink Floyd Show), i ve

Gran Final del Concurs Maria Canals

  • Clàssica i òpera

El Concurs Internacional de Piano Maria Canals de Barcelona, que enguany celebra l'edició número 68, arriba al moment culminant. És la gran final, en la qual prenen part els tres millors intèrprets, que han anat superant les diverses proves eliminatòries. El Palau de la Música Catalana acull una vegada aquest concert, en el qual hi intervé també, com és habitual, la JONC, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Passió segons Sant Mateu

  • Clàssica i òpera

La Setmana Santa no seria la mateixa sense alguna de les passions de Bach. Per sort, enguany podem gaudir de les dues al Palau de la Música Catalana. La més gran i la que demana més efectius és la 'Passió segons Sant Mateu', que va sonar per primera vegada a l'auditori de Domènech i Montaner l'any 1921. La proposta d'enguany la dirigeix Christoph Prégardien, al capdavant de un grup de solistes vocals, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el conjunt de música antiga Vespres d'Arnadí.

Martha Argerich

  • Clàssica i òpera

La gran pianista argentina torna a Barcelona per oferir de nou un recital al Palau de la Música Catalana. Aquesta vegada, acompanyada pel pianista coreà Dong-Hyek Lim. Junts interpretaran obres per a dos pianos, i també per a piano a quatre mans, d'autors com ara Franz Schubert, Wolfgang Amadeus Mozart o Serguei Rakhmàninov.

Paul Lewis

  • Clàssica i òpera

El pianista anglès completa amb aquest concert la integral de les sonates per a piano de Franz Schubert, que ha vingut oferint aquestes últimes temporades al Palau de la Música Catalana. Aquest cop tocarà les tres darreres, probablement les més importants del seu catàleg. Una oportunitat única per endinsar-nos en l'univers pianístic d'un dels millors compositors per aquest instrument de la primera meitat del segle XIX.

Cuarteto Quiroga

  • Clàssica i òpera

És un dels quartets de corda més destacats del panorama estatal, i ara tornen a Barcelona per a celebrar els seus 20 anys de trajectòria. El programa que presenten el formen quartets de tres autors imprescindibles de la literatura per a aquesta formació, com són Haydn, Bartók i Beethoven, a més d'una estrena absoluta de Raquel García-Tomás, encàrrec conjunt del Palau de la Música Catalana i el Cuarteto Quiroga.

Cicle Híbrids al Palau de la Música Catalana

La primavera enceta un nou capítol al Palau de la Música Catalana, amb els Cicles Híbrids de l’Hivernacle, que recupera el pols de la literatura modernista per reviure-la sobre un escenari que també és fill d’aquella època. Consistirà en una sèrie de cinc representacions en les quals hi participaran escriptors, recitadors, artistes i també músics, els quals acompanyaran algunes de les veus amb diversos instruments.Pocs dies després de Sant Jordi, el 28 d’abril, el Palau manté viva la tradició de les lletres inaugurant el cicle amb el 'Gran Recital Poètic: Llegats vius', que agrupa gairebé una desena de veus per homenatjar poetes de referència obligada per a les generacions posteriors, al ritme d'un violoncel. ‘La Primavera Modernista’ també arriba al Palau, el 19 de maig, i recupera una constel·lació d’escriptors del Noucentisme que va quedar ofegada per la lloança a l’arquitectura. El 22 de maig és el torn de ‘Ruïnes de Pascal Quignard i Aline Piboule’, un recital de textos amb interpretacions musicals al voltant de la Fantasia, op. 17 de Schumann, que ell mateix va titular com a ‘Ruïnes’. El ‘Poema del bosc’ (19 de juny) amb l’actuació de Lluís Soler és una altra proposta imperdible. Un dels poemes més importants de la nostra literatura que interpreta l’actor a través d’alguns versos seleccionats per la poeta Laia Lloberra. El viatge dels Híbrids s’acaba el 29 de juny al jardí del Palau per escoltar la naturalesa amb ‘Una altra serenata’, de la mà de l’artista Anna Dot. Ja

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà