Sortim de pícnic

Us diem on podeu fer un dinar primaveral a la fresca

0

Comentaris

comments.add +
Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella

Arriba el bon temps, i esteu ansiosos d'omplir la cistelleta de vímet amb queviures, entrepans i una ampolleta de vi. No cal que gasteu benzina per fer un bon àpat a l'aire lliure. Nosaltres us diem on podeu fer un dinar primaveral a la fresca.

1

© Olivia Rutherford / Time Out

Parc de Joan Miró

També conegut com a parc de l’Escorxador, perquè n’ocupa l’antic solar. Dada per a mitòmans: a la plaça de l’escultura de 22 metres d’alçària Dona i ocell, de l’artista a qui està dedicat el parc, la revetlla de Sant Joan del 2009, l’escriptor Alejandro Jodorovsky va cremar un armari en un acte psicomàgic simbòlic pels drets de gais i lesbianes. Bé, aquí podem triar entre el palmerar, la pineda o la praderia, i a tot arreu, per l’amplitud generalitzada, hi trobarem intimitat. Més no es pot demanar. Perfecte per a parelles o grups reduïts.

  1. Parc de Joan Miró, 08015
Informació
2
Parc Cervantes, roses

Parc Cervantes, roses

Parc de Cervantes

Una petita zona de pícnic un pèl amagada entrant a mà esquerra, i un gran roserar que l’acompanya. Rosers enfiladissos i arbustius de perfums captivadors, que esclaten en flors a la primavera. El maig és el millor moment per anar-hi, a festejar o a tallar, que hi ha de tot, com a les roses, pètals i espines. I també a principis d’aquest mes, el Roserar acull el Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona. Per obtenir una rosa nova cal encreuar-ne dues varietats: una fa de pare i l’altra, de mare.

  1. Diagonal, 706, Pedralbes
Informació
3
Parc de l'Oreneta

Parc de l'Oreneta

Parc de l'Oreneta

Un clàssic del lleure en família, i un bosc urbà que comunica Barcelona amb Collserola. Disset hectàrees forestals que van ser dues finques rurals. Aneu a la zona de pícnic a la part més elevada del parc, amb una magnífica vista i l’agraïda ombra d’un garrofer. Si no teniu ganes de cuinar, hi ha un bar on fan pollastres a l’ast per endur, entre altres menjars. Per als nens, el dia promet les emocions d’un trenet a vapor i ponis. I al costat del parc, qui vulgui pot fer una capbussada a les piscines públiques de Can Caralleu.

  1. Ptge. Blada, Sant Gervasi
Informació
4

© Olivia Rutherford / Time Out

Parc de la Ciutadella

Dels ara existents, va ser el primer específicament dissenyat com a parc públic, i engloba el zoo i un llac navegable a rem. Seieu a l’àrea de pícnic o bé a la gespa a prendre el sol i alguna cosa més. És un edèn per als aficionats de totes les edats a la botànica i l’ornitologia. De fet, hi ha qui el considera un lloc idoni per tractar d’identificar un mim (Mimus polyglottus), l’ocell que amb les seves piulades copia el cant d’altres aus, popularitzat per la trilogia Els jocs de la fam.

  1. Pg. Lluís Companys, 2, Ciutat Vella, 08018
Informació
5

© Scott Chasserot

Parc de la Creueta del Coll

Amb tres reclams: el primer, l’Elogi de l’aigua, una colossal escultura de Chillida, suspesa i sostinguda per cables d’acer ancorats a la roca de l’antiga pedrera del Coll; el segon, un gran estany, que a l’estiu funciona com a piscina pública (de poca profunditat); i en tercer lloc, a dalt de tot, en una petita esplanada, trobem taules, bancs, una font i una bona vista sobre Barcelona. Si feu una passejada pel parc, fixeu-vos en la palmera datilera amb dos estípits o tiges fibroses que hi ha a la illeta que emergeix dins la làmina d’aigua.

  1. Pg Mare de Déu del Coll, 77
Informació
6
Laberint d'Horta

Laberint d'Horta

Parc del Laberint d'Horta

Diuen que és un lloc ideal per perdre’s, i la veritat és que tothom pot passar una bona estona explorant els racons d’aquest parc històric. La zona de pícnic és a l’exterior, així que primer anirem a trobar el centre del laberint de xiprers retallats, que posa a prova el sentit de l’orientació. Una inscripció a l’entrada ens encoratja: “Entra, saldrás sin rodeo, el laberinto es sencillo, no es menester el ovillo que dio Ariadna a Teseo”.

  1. Passeig dels Castanyers, 11, Horta-Guinardó
Informació
7

Parc del Nus de la Trinitat

Podem dir que és ‘al bell mig’ d’un important nus viari, on arribareu còmodament amb la línia vermella del metro (estació Trinitat Vella). Ofereix una gran i ordenada àrea de pícnic amb barbacoes, taules i bancs, a més d’un canal semicircular, àlbers en desfilada, oliveres en formació, una impressionant escultura tipus fris romà de quinze cavalls que corren en estampida sobre una praderia d’herba –els Cavalls desbocats de Josep Ros– i més de 60 horts urbans que conreen els jubilats del barri.

  1. Parc del Nus de la Trinitat
Informació
8

Parc Central de Nou Barris

Amb 17,7 hectàrees, aquesta obra d’Arriola & Fiol Arquitectes és el segon parc més extens de la ciutat (el primer és Collserola). Amaga sorpreses, com la concentració més gran de palmeres de Barcelona (130 exemplars de 20 espècies diferents), l’antic aqüeducte de Dosrius, una deu que brolla en vertical o una graderia entapissada de gespa. Podeu menjar a les taules disposades a tal efecte a prop d’un bosc de fanals de fusta anomenats diapasons i palmes. L’escenari guanya romanticisme amb la llum del vespre.

  1. Doctor Pi i Molist, 133, Horta-Guinardó
Informació
9

© Elan Fleisher / Time Out

Park Güell

Els amics que vas fer quan vas anar d’Erasmus han vingut a Barcelona a passar uns dies amb tu? Sorprèn-los amb aquesta sortida, que va més enllà d’icones modernistes com la salamandra de trencadís o les 86 columnes de la sala hipòstila. Potser l’obra d’Antoni Gaudí està envaïda de turistes i a l’àrea de pícnic no hi ha ni una taula buida, però, amb una mica de sort, t’escoltaran dir amb orgull que no sempre es pot plantar el cistell en un recinte declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO. Aprofiteu que encara és gratis: a partir de la tardor, ja haurem de deixar-nos uns calerons per poder entrar-hi.

  1. Carrer d'Olot 5, Horta-Guinardó, 08024
Informació
10
Palau Robert

Palau Robert

Palau Robert

El Palau Robert ofereix un 2x1 màgic per descansar al migdia. Primer podeu visitar les exposicions que s’hi organitzen. Ara us trobareu tres mostres fotogràfiques ben interessants: Born to Múu (sobre els 30 anys de Doctor Music), una retrospectiva de Jaume de Laiguana i una altra sobre els 20 anys dels premis Lux. Després dineu a l’ombra d’un arbre en algun dels nombrosos bancs que hi ha al parc adjacent. I tot per al mateix preu: gratis!

  1. Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
Informació


Els usuaris diuen

3 comments
sergi
sergi

Sin dudarlo estoy deacuerdo con Maria. Montjuic una infinidad de lugares. Una fantastica Montaña un poco olvidada por los barceloneses.

Maria
Maria

Trobo a faltar el parc de Jacint Verdaguer, a Montjuïc, és el millor de tots per fer un pícnic amb la família o la colla.

JosepMª Gil
JosepMª Gil

Difícil fer un picnic al parc de cervantes, els vigilants no permeten que la gent s'estiri a la gespa!

Menjar per emportar

Sushi

Voleu donar-vos un caprici exòtic? Plaers japonesos de take away.

Menjar tradicional

Pels que busqueu un clàssic, botigues de bona teca al costat dels parcs.

Més idees

Descobrir el Parc de la Ciutadella

El parc més important de la ciutat bé es mereix una visita.

A peu per Montjuïc

Us convidem a seguir un itinerari per la muntanya de Montjuïc.

Descobreix Barcelona en bicicleta

10 rutes de diferents dificultats per recórrer la ciutat en bici.

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques