Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Leku

  • Restaurants
  • Les Corts
  • preu 2 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
  1. Leku
    Leku
  2. Leku
    © Cristina RecheLeku
Publicitat

Time Out diu

4 de 5 estrelles

Els bons culés gormands, abans d’assistir a un partit al Camp Nou, fan una visita a aquest establiment familiar i de gran cuina a càrrec d’en Sergi. A prop de l’estadi del Barça, Leku té una oferta molt temptadora i gran part del seu èxit resideix en el seu menú diari de migdia. És on aquest jove i entusiasta xef aboca tota la seva saviesa, jugant amb la cuina de sempre, a la qual ha sabut donar el toc modern i sa que exigeixen els comensals d’avui. 

Acurat a l’hora de buscar al mercat els millors productes –per exemple, és un gran partidari de les patates agres, les millors per fregir–, els resultats de la seva manipulació són dignes de menció. Les patates braves o bé els xupa-xups de guatlla amb salsa vermella són una mostra d’aquesta dedicació a la recerca  de la perfecció. En l’oferta per picar, també inclou uns molt bons bunyols de bacallà, la minitorta del Casar amb melmelada de pètals de violeta o les xips d’espinacs, tota una troballa. 

En dies menys calorosos són molt recomanables entrants com els cigrons amb llamàntol, un dels plats més demanats per la seva fidel clientela culé. Entre les carns, destaca la mitjana Donosti de 800 grams o el garrinet d’Aranda al forn. Entre els peixos, quatre maneres de fer el bacallà, i si una és interessant, l’altra encara ho és més, començant per la truita, i sempre recomana un peix salvatge del dia. El dia de la nostra visita vam començar amb dos vermuts Miró acompanyats per les seves patates braves amb dues salses com a aperitiu. A la taula vam gaudir d’anxoves i unes croquetes de cua de bou superbes.

Vam tastar a continuació el salmó marinat i les tallarines de calamar, un plat de gust tradicional i presentació contemporània que justifica per si sol la visita a aquest espai ben decorat, d’excel·lent servei familiar i proper i de preus molt adequats per la qualitat de l’oferta. El menjar va estar regat amb un vi calcari blanc, un xarel·lo diferent i un rosat sirà, Rádix. 

Els divendres la principal protagonista és la Maria, la mare d’en Sergi. Des de les 9 del matí, i entre empentes dels fans per fer-se lloc, serveix diferents menes de truites. És un esmorzar setmanal que té els seus adeptes i una ocasió per assaborir truites excel·lents –com la de patata i ceba, naturalment, però també la de bacallà, d’escalivada, o una excel·lent de mongetes i botifarra negra, una de les top. A les 11 h, ja no en queden ni les restes.

Escrit per Marcelo Aparicio

Detalls

Adreça
Joan Güell, 189
Les Corts
Barcelona
08028
Transport
Les Corts (M: L3)
Horaris
De dl. a ds. de 13 a 16 i de 20.30 a 23 h. Dg. tancat.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà