Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Parc del Fòrum

  • Llocs d'interès
  • Sant Martí
Parc del Fòrum
©Maria DiasParc del Fòrum
Publicitat

Time Out diu

El Parc del Fòrum és un gran espai de més de 200.000 metres quadrats on es celebren grans festivals, però on també es passeja, s'hi fa esport i s'aprèn circ

Qui més qui menys coneix el Parc del Fòrum, aquest gran espai de 200.000 metres quadrats que mira al mar, al final de la Diagonal i fronterer amb Sant Adrià de Besòs. Centenars de milers de persones l'han trepitjat en grans esdeveniments com el Primavera Sound, el festival Cruïlla, la Fira d'Abril i Extreme Barcelona, entre molts altres. 

El parc es va construir l'any 2004 com a seu del Fòrum Universal de les Cultures i ha quedat com una de les obres més importants de la Barcelona post-olímpica. Disposa d'espais emblemàtics com la placa fotovoltaica i el seu mirador, el parc dels auditoris, una zona de banys, el Centre de Convencions i l’Auditori Fòrum CCIB, amb capacitat per a 3.000 persones assegudes. 

Activitats a l'aire lliure

Però el Parc del Fòrum no només serveix om una gran esplanada per a celebrar-hi festivals, sinó que també s'hi pot anar a passejar de 7 a 22 h. A més, acull el Museu de Ciències Naturals, La Central del Circ i s'hi poden fer activitats físiques a l'aire lliure. El Bosc Urbà Vertical, l’Escola de submarinisme Océanos, l'Escola de Surf i Paddle Bluesalt, l’Escola d’activitats aquàtiques SUPerando, l’Escola de Vela Port i l'espai Nike Play Now conviden a fer moure el cos.

A sota trobaràs alguns dels esdeveniments que se celebren pròximament al Parc del Fòrum. 

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó

Detalls

Adreça
Edifici Fòrum, Plaça de Llevant
Sant Martí
Barcelona
Contacte
Veure Web
Transport
El Maresme/Fòrum (M: L4)
Horaris
Cada dia de 7 a 22 h

Què hi ha ara mateix

Telecogresca 2024: Zoo + JazzWoman + Sara Socas + DJ Trapella

  • Festival de música

Els multitudinaris Zoo s'acomiaden dels escenaris després de deu anys plagats d'èxits, amb fites tan bèsties com omplir el Palau Sant Jordi, però també convocant immenses quantitats de públic en territori castellanoparlant, com han fet al WiZink Center de Madrid i al ViñaRock de Villarrobledo. L'últim concert dels de Gandia a Barcelona serà a la Telecogresca 2024, el dissabte 6 d'abril de 2024 al Parc del Fòrum, on també actuaran JazzWoman, Sara Socas i DJ Trapella, a més del grup i DJ's guanyadors de l'Engresca't. Les entrades costen 30 euros i ja estan a la venda.  Una gresca universitària històrica La Telecogresca és potser la més cèlebre de les festes universitàries. Es va començar a celebrar l'any 1978 amb esperit reivindicatiu i un cartell format per Pere Tàpias i ball amb l'Orchestra Encantada i Tribu. Des d'aleshores, la festa no ha parat de créixer. Dels jardins de la facultat de 'Telecos' va passar a les pistes universitàries de la UB, d'allà al Sot del Migdia, i quan es va quedar petit (amb 15.000 persones) es va traslladar al Parc del Fòrum on es fa des del 2012.  En tots aquests anys hi han actuat Marina Rossell, La Locomotora Negra, La Salseta del Poble Sec, Los Salvajes, Siniestro Total, Barricada, El Chaval de la Peca, Celtas Cortos, Mojinos Escozíos, Dr. Calypso, Seguridad Social, Fundación Tony Manero, La Pegatina, John Aquaviva, Obrint Pas i Ska-P, entre moltíssims altres grups. Consulta en aquest enllaç quins són els altres festivals que hi ha a Barcel

Primavera Sound 2024: Jornada inaugural gratuïta amb Stella Maris + Phoenix + Tropical Fuck Storm + Ratboys + Maria Jaume

  • Festival de música

En realitat no existeixen. O sí? Stella Maris és el grup de pop cristià sorgit de la ficció dels Javis 'La Mesías' (Movistar+) que arran de l'èxit de la sèrie s'ha anat popularitzant fins al punt de convertir-se en un projecte real, que fa concerts reals com el de la jornada inaugural gratuïta del Primavera Sound 2024, el dimecres 29 de maig al Parc del Fòrum, juntament amb Phoenix, Tropical Fuck Storm, Ratboys i Maria Jaume.  Inspirat en el grup de pop cristià Flos Mariae, Stella Maris està format per Cristina Rueda, Amaia Romero (sí, la cantant Amaia), Mabel Olea, Valeria Collado, Ania Guijarro i Sara Roch. Juntes volen salvar el món a través de la música que en realitat ha estat composta per Raül Refree i Hidrogenesse.  El públic internacional potser hi anirà més per Phoenix, però no menystinguem el fenomen musical televisiu del moment... Stella Maris són aquí quasi un cap de cartell.  Consulta també les nostres llistes dels concerts gratis i dels festivals que es fan a Barcelona aquest 2024.

Primavera Sound 2024

Lana del Rey, SZA, Pulp, Vampire Weeekend, Mitski, Charli XCX, Justice i PJ Harvey encapçalen la 22a edició del Primavera Sound al Parc del Fòrum del 30 de maig a l'1 de juny del 2024. El festival acaba de llançar el line-up amb un vídeo a través del seu canal de twitch, on els noms dels grups es converteixen en cartells de negocis emblemàtics de Barcelona, com El Molino, el Bar Leo, el Bagdad i Bar Olímpic. Als cartells hi trobareu la resta de noms, com Arca, Amyl and the Sniffers, BadBadNotGood, Guillem Gisbert, FKA Twigs, Beth Gibbons, Deftones, Bikini Kill, Lambchop, Kim Petras, Mitski, The National, Phoenix, Rels B, Róisín Marie Murphy, Stella Maris, Yo La Tengo i, esclar, Shellac, entre molts d'altres. A més, cal sumar-hi el Primavera a la Ciutat que se celebra a diversos espais els dies previs al festival (de dilluns a dimecres) i el diumenge posterior. Podeu trobar més detalls a la nostra guia completa del Primavera Sound o bé consultar la informació dels altres festivals que tindran lloc a Barcelona i Catalunya el 2024.

Share Festival 2024

  • Pop

El Share Festival, que torna a instal·lar-se al Parc del Fòrum del 7 al 9 de juny, ha anunciat Aitana com la quarta artista confirmada per a la seva sisena edició. La de Sant Climent de Llobregat se suma a un cartell que de moment està format pel cantant de Granada Maka, la madrilenya Lola Índigo i el polèmic reggaetoner sevillà JC Reyes. També s'han confirmat els noms de Juan Magán, Ptazeta, Chanel, Belén Aguilera, Julieta, Lia Kali, Queralt Lahoz, Mama Dousha, Trapella i Jim. Un festival jove i en creixement Repetint al recinte del Fòrum, el festival consolida la seva aposta, que ha anat creixent en paral·lel a l'ascens de les músiques urbanes i del pop més jove. Des de la primera edició al Poble Espanyol, el Share ha trobat el seu espai en el panorama festivaler barceloní apuntant a un target més jove i amb un model sostenible i solidari.  En aquestes sis edicions han passat pel festival artistes com Rita Ora, Álvaro Soler, Sebastián Yatra, Becky G, C. Tangana, Alfred Garcia, Anuel AA, Morad, Miki Núñez, Oques Grasses, Bizarrap, Quevedo i Dellafuente. Entrades a la venda Les entrades del Festival Share Negrita 2024 surten a la venda general el 30 de desembrem però a partir del 29 de desembre estaran disponibles en prevenda al web del festival. Pots consultar també quines altres grans cites musicals hi ha a Barcelona aquest 2024 a les nostres llistes de festivals, de grans concerts de la temporada i la dels grups i artistes que actuen aquest mes.    

Festival Cruïlla 2024

Pet Shop Boys, The Smashing Pumpkins, Avril Lavigne i Amaral són alguns dels caps de cartell del Cruïlla 2024, que se celebra de l'11 al 13 de juliol al Parc del Fòrum. Kasabian, The Kooks, Johnny Marr, María Becerra, !!! (Chk Chk Chk), Olga Tañón i Chucho Valdés: Irakere 50 són alguns dels altres grans noms internacionals.   Del panorama català i espanyol, destaquen les actuacions d'Amaral, Oques Grasses, The Tyets, 31 FAM, Albert Pla, Figa Flawas, Ginestà, Maestro Espada, Rojuu, La Plazuela, Xarim Aresté i molts més. El dimecres serà la jornada més jove, centrada en la música urbana, amb artistes com María Becerra, Trueno i Funzo & Baby Loud; la de dijous estarà centrada en les grans orquestres de ball, amb Irakere, Olga Tañón, Grupo Niche, Ladilla Rusa, Albert Pla i Azucarilo Kings.  Divendres tindrà un regust més pop rock, amb Avril Lavigne com a gran protagonista.  L’últim concert de la canadenca a la ciutat va ser el del Palau Sant Jordi el 2005, és a dir que farà dinou anys de l'última visita. La cantautora, coneguda per grans hits de punk pop com ‘Complicated’, ‘Girlfriend’ i ‘Sk8er boi’, actuarà divendres amb altres caps de cartell com Kasabian i The Kooks. I Pet Shop Boys i The Smashing Pumpkins són els grans reclams de la jornada de dissabte, juntament amb altres noms tan interessants com Aurora, !!!, Calexico i Johnny Marr. No se sap encara quin xou faran Neil Tennant i Chris Lowe, que preparen nou disc, però sí que sabem que el grup de Billy Corgan, que fa deu an

Robe - Ni Santos Ni Inocentes Tour

  • Rock i indie

Robe Iniesta, que acaba de publicar el seu quart àlbum d'estudi en solitari, 'Se nos lleva el aire' (2023), ha anunciat una extensa gira de presentació que passarà per Barcelona. El concert, que tindrà lloc al Parc del Fòrum el 5 d'octubre de 2024 s'emmarca dins el Ni Santos Ni Inocentes Tour, una sèrie de 32 dates amb les quals que recorre l'Estat de maig a novembre.  L'extremeny va ser líder de la mítica banda de rock espanyol Extremoduro, amb els que va signar onze discos des de 1989 a 2013. En solitari, continua atresorant èxits i ja ha publicat 'Lo que aletea en nuestras cabezas' (2015), 'Destrozares, canciones para el final de los tiempos' (2016), el directe 'Bienvenidos al temporal' (2018), Mayéutica (2021), i aquest flamant 'Se nos lleva el aire'. Quan surten a la venda les entrades? El concert, que cal comptar entre les cites musicals multitudinàries d'aquest 2024 a Barcelona, tindrà lloc quan farà exactament dos anys de l'última visita de Robe a la ciutat. Les entrades es posen a la venda el dijous 21 de desembre a partir de les 12 h.   

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà