Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Autumn', de Magdalena Bors
©Magdalena Bors

5 propostes singulars de fotografia per a aquesta tardor

Exposicions, festivals independents, botigues i estudis aposten per noves formes d'apropar-se a la fotografia

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Hi ha moltes maneres d'apropar-se a la fotografia: podeu trepitjar les galeries especialitzades, les diferents exposicions en cartellera i passejar per Gràcia on la foto surt al carrer i entra a les botigues. Es torna a portar la impressió, i encara més els fotollibres, i per respondre a aquesta demanda apareixen noves botigues que potencien l'autorservei; els fans del orígens de la disciplina, d'altra banda, disposen de més espais on aprendre les tècniques tradicionals... Al costat dels retratistes com els del segle XIX, hi ha els fotògrafs del segle XXI que juguen a inventar els escenaris més fantàstics. A la tardor fotogràfica hi ha propostes per a tots els gustos.

Wonder Photo Shop
 • Botigues
 • Estil de vida
 • Gràcia

Barcelona se suma a capitals com Tòquio i Manila i es converteix en la primera ciutat d'Europa en obrir una Wonder Photo Shop, el projecte amb el qual Fuji vol revitalitzar el panorama de la impressió fotogràfica. A la botiga es poden adquirir peces estrella de la marca nipona com les càmeres instantànies Mini 8 i Mini 90 o la impressora Share, a més de marcs, àlbums fotogràfics, accessoris de papereria i eines per a l’'scrapbooking'. Però aquí el principal protagonista és el laboratori d’autoservei. L’usuari pot descarregar les fotografies del mòbil, editar-les i ‘revelar-les’, al moment –les impressions sobre PVC, fusta i altres suports passen pel laboratori– o asseure’s a realitzar projectes més elaborats, com els calendaris i els fotollibres.

 • Què fer
 • El Raval

La fotografia s’ha fet accessible i ha perdut autenticitat des que gairebé tothom duu una càmera (de mòbil) a la butxaca, però per sort encara queden romàntics com Señor Archer. Frederick Scott Archer va sintetitzar el procés, però mai el va patentar i morí en la misèria, per això el fotògraf Alberto Gamazo ha volgut retre-li homenatge en el seu espai, un estudi de retrats que servint-se de la tècnica del col·lodió humit vol donar a conèixer com era la fotografia en la seva infància i recuperar el valor artístic que havia tingut en altres èpoques. D'aquí sortireu amb un retrat espectacular; si busqueu fer-vos una foto diferent o aprendre nous processos fotogràfics (fan un taller de 8h d'introducció al col·lodió humit), aquest és el vostre espai.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat