Casa Natal Salvador Dalí I Jordi Puig C.
Casa Natal Salvador Dalí I Jordi Puig C.

3 motius per no perdre's la (surreal!) visita a la Casa Natal Salvador Dalí

Hi podreu resseguir les passes de l’artista des dels seus inicis, des del vessant més personal i íntim; i com de Figueres es va projectar al món! Preparats per veure créixer el geni de Figueres a través d’un espai immersiu?

Time Out en col·laboració amb Ajuntament de Figueres
Publicitat

A l’octubre del 2023, Figueres va sumar una nova atracció daliniana a la ciutat, que ens retorna a l'origen de tot: la Casa Natal Salvador Dalí. Si encara no l’heu visitat, aquest és un molt bon moment per anar-hi perquè a l’estiu la ciutat està més viva que mai i en ple moviment! Aquesta casa és tot un projecte d’experiència sensorial per descobrir la figura polièdrica i la vida de Salvador Dalí des de la seva infantesa a la ciutat de Figueres fins al final dels seus dies, una experiència interactiva molt especial de la que ja us vam parlar en profunditat poc després de l'obertura de portes. Us recordem perquè no podeu perdre-us-la!

1. Un viatge surrealista

Fins ara, “no hi havia cap lloc al món que expliqués la persona i el personatge de Dalí, d’aquí la necessitat d’explicar ‘On tot va començar’ i ‘De Figueres al món’, que són els ‘claims’ del projecte”, explica el director del Museu de l’Empordà, Eduard Bech. L'equipament és una ruta guiada on imatges, espais i objectes interpel·len el visitant, amb hologrames i finestres que parlen, mappings i efectes visuals, calidoscopis gegants i paisatges immersius. I tot a través d’una audioguia que recrea la veu de Dalí amb part dels seus escrits, pensaments, fragments d’entrevistes o de declaracions del que ha quedat en vida. La visita transcorre per les diferents plantes de l'edifici, essent l'entresol la que conserva alguns dels espais més emblemàtics de la infància del geni, però també hi trobareu altres racons dedicats a la seva vida pública i mediàtica i com va anar conquerint la fama.

2. Conèixer a Dalí en primera persona

Sentireu que esteu coneixent a Salvador Dalí en primera persona, ja que se us mostrarà la vida més íntima de l'artista, entre imatges i escenes quotidianes. L'audioguia us narrarà què havia succeït a cada estança i la relació que tenia l’artista amb cada membre de la seva família. La casa és un laberint surrealista (com no podia ser d'una altra manera) que a cada segon us sorprendrà amb imatges apareixent per tot arreu, portes 'secretes' que s’obren per portar-vos a espais plens d’història, sales on els paisatges de Cadaqués es converteixen en protagonistes... Us sentireu com un més dins de la casa i la família! Descobrireu els moments més forts de la vida de Dali, des de que els pares es van instal·lar a la casa, el seu naixement a Figueres el 1904, els seus 8 anys vivint-hi, però també tots els seus períodes artístics, els seus mestres i com va anar evolucionant. 

3. La casa està al carrer dels genis

L’edifici modernista, obra de l’arquitecte Josep Azemar, està situat al carrer Monturiol 6, on va néixer Salvador Dalí l’onze de maig de 1904, i que esdevé, prop de 120 anys després, un equipament cultural per descobrir el geni en totes les seves facetes. Però no només és la casa on hi va viure un artista, al seu mateix carrer també hi van néixer d’altres figuerencs il·lustres com Narcís Monturiol, Carles Fages de Climent i Alexandre Deulofeu.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat