Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Rockviu

  • Art, Fotografia
  1. Xavier Mercadé
    Foto: Juan Miguel MoralesXavier Mercadé
  2. David Bowie
    Xavier Mercadé / Palau RobertDavid Bowie
  3. Beyoncé al Palau Sant Jordi l'any 2007
    Xavier Mercadé / Palau RobertBeyoncé al Palau Sant Jordi l'any 2007
Publicitat

Time Out diu

Una mostra fotogràfica que repassa la trajectòria de Xavier Mercadé, amb instantànies dels millors grups que han passat per Catalunya els últims 40 anys

Quin seguit d’estranys prejudicis ens permeten dubtar que la fotografia de concerts és –a més de periodisme– una disciplina artística? La prova la teniu en la mostra dedicada als 40 anys de trajectòria de Xavier Mercadé: un recorregut per grans fotografies pels jardins del Palau Robert que acaba a la sala 4, convertida en un club de rock amb camerino inclòs, i ple d’instants memorables de les estrelles que han passat pel nostre país, com David Bowie, Rosalía, Love of Lesbian, Beyoncé, Manel i els Rolling Stones. 

Des de dilluns dia 23, quan es va conèixer la mort del fotògraf, l'exposició s'ha convertit també en un homenatge a la figura de Xavier Mercadé. L'artista va morir a inicis d'aquesta setmana amb només 55 anys, deixant un buit molt gran a la professió de la fotografia de concerts, i la mostra s'ha omplert de visitants que volen acomiadar l'artista, provocant cues a l'entrada del Palau Robert. Des del 12 de maig fins a aquest dimecres al matí, l'exposició Rockviu havia acollit 26.454 visitants; només el dimarts 24 d'agost, l'endemà de la mort de Mercadé, es van superar les 530 visites. 

És per això que l'exposició s'ha prorrogat una setmana més, fins al 5 de setembre, per acollir totes aquelles persones que vulguin apreciar l'obra d'aquest fotògraf que ha contribuït a la memòria musical del nostre país. A més, s'hi ha habilitat un llibre de condolences a la sala Cotxeres perquè qui vulgui pugui expressar el seu missatge de comiat, que es farà arribar a la família de Mercadé. 

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig

Detalls

Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà