Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Exposicions de Barcelona que acaben aviat

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Lina Bo Bardi
© Lina Bo Bardi

Exposicions de Barcelona que acaben aviat

Toca canvi d'exposicions a museus i galeries, i aquestes són algunes de les propostes artístiques imprescindibles que marxaran aviat

Per Eugènia Sendra
Advertising

Esperar el darrer moment per veure l'exposició que has de veure i de la qual tothom parla no és l'ideal (ja sabeu què passa amb els balls de dates... quan decidim d'anar-hi sovint ja ha acabat!). Si sou dels que sempre aneu tard, la llista us serà de gran ajuda per no perdre les exposicions que us penedireu de no haver vist.

 

NO T'HO PERDIS: aquí descobriràs les exposicions que vindran!

Piero Fornasetti
Foto: Fornasetti

Objectes de desig. Surrealisme i disseny. 1924-2020

Art CaixaForum, La Font de la Guatlla

L’ombra del surrealisme és allargada i arriba fins a avui, esquitxant l’art i el disseny, també els objectes més quotidians. Així ho prova l'exposició 'Objectes de desig. Surrealisme i disseny'. L'exposició produïda pel Vitra Design Museum reuneix 285 peces (algunes procedents de la col·lecció de La Caixa) que fan evident l'intercanvi i influència del surrealisme i el disseny. S’hi presenten obres d’històrics com Dalí, Man Ray, Le Corbusier, Lee Miller i Méret Oppenheim; dels dignes successors Carlo Mollino i Piero Fornasetti; i dels contemporanis Gae Aulenti, Humberto i Fernando Campana i el col·lectiu Front Design, entre d'altres.

'Dispersió de la primera pedra', de Jordi Mitjà
Foto: Time Out Barcelona

Succeeix cada dia

Art Més d'una ubicació

Jordi Mitjà, junt amb la directora Joana Hurtado, proposa una mirada actualitzada a la seva carrera en una mostra que recupera peces emblemàtiques i les fa dialogar amb obra nova, fetes seguint els processos que són habituals de l'artista, com la recuperació i la manipulació de tècniques, objectes i imatges. Desplegada en tres sales, en aquesta "no retrospectiva" Mitjà s'ha enfrontat a la dificultat d'un espai diàfan com el de la Fabra i Coats. Mitjà s'ha estrenat en la pintura mural dibuixant la paret de les sales, a partir dels seus accidents, i ha reinflat la pedra que va crear per a l'estrena del Centre d'Art Contemporani al Canòdrom.

Advertising
'Joc d'infants', de Lola Lasurt
Foto: Pep Herrero

Lola Lasurt. Joc d'infants

Art La Capella, El Raval

L'exposició antològica de Joan Miró a l'antic Hospital de la Santa Creu la tardor-hivern del 1968-69 és el marc històric que embolcalla el nou projecte de Lola Lasurt. L'artista ha rastrejat hemeroteques i arxius –Casa de l'Ardiaca, biblioteca del Museu Nacional– i ha traduït en pintures les imatges que apareixien als diaris durant l'estat d'excepció; alhora ha recuperat les cartel·les de les obres de Miró exposades a La Capella, recreant la seva disposició. La mostra s'acompanya de tres fotografies als monuments que l'artista va donar a la ciutat, realitzades l'agost de 2019, dos anys després de l'atemptat a la Rambla.

Susan Sontag
Dominique Nabokov

Susan Sontag. Sobre la fotografia

Art Virreina Centre de la Imatge, El Raval

'Sobre la fotografia' és el llibre que l'escriptora nord-americana Susan Sontag va publicar el 1977, recull d'articles publicats a 'The New York Review of Books' i aviat va esdevenir un títol fundacional, que va contribuir al gust i a la manera de parlar de les imatges. Des de La Virreina exploren el llibre com un exercici curatorial que situa les fonts, imatges i vincles narratius en un mateix nivell de lectura.

Advertising
El bar de la senyora Olvido
Rafael Bernis

Rafel Bernis. El bar de la senyora Olvido

Art Virreina Centre de la Imatge, El Raval

Exposició que presenta íntegrament i per primera vegada el reportatge fotogràfic que Rafel Bernis (Barcelona, 1945) va fer el 1979 en un bar situat a l’antic barri Xino de Barcelona, barrejant-se amb els habituals de l'establiment de la senyora Olvido. La sèrie documenta un lloc, i també els usos d'un espai de socialització abans que les noves formes de planificació urbana en temps de la nova democràcia modifiquessin per sempre la manera de relacionar-nos amb la ciutat. La fotografia de Bernis està a cavall de dues generacions i concepcions: s'allunya del realisme dels 50 i 60, però també de la fotografia 'creativa' dels 70, per això té valor el seu testimoni.

Barbara Hammer a La Virreina
Foto: Hereus de Barbara Hammer

Barbara Hammer. Sisters!

Art Virreina Centre de la Imatge, El Raval

Primera retrospectiva realitzada en el context espanyol de Barbara Hammer (Los Angeles, 1939 - Nova York, 2019), una de les autores més influents del cinema experimental i activista nord-americà, que recorre els cinquanta anys de la seva trajectòria. Pionera a explorar políticament la vida i la sexualitat lesbiana i el significat de la mort, així com les històries personals i col·lectives dels qui pateixen la marginació social, Hammer va fer 83 pel·lícules –entre curtmetratges i films de llarga durada–, a més d’una enorme producció de collages, dibuixos, performances, fotografies i instal·lacions.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising