7 M'encanta
Guarda-ho

Exposicions a Barcelona: l'art que has de veure

Les propostes artístiques imprescindibles: museus, galeries, exposicions...

Maxisport / Shutterstock.com
Museu Picasso

Amants de la pintura, la fotografia, l'escultura i de l'art en general: aquí teniu una tria de les millors exposicions que podeu trobar actualment als museus i galeries de Barcelona.

Frederic Amat. Zoòtrop

Frederic Amat (Barcelona, 1952) és un dels creadors més destacats del panorama artístic català contemporani. La seva concepció oberta de l’art l’ha dut a integrar en el seu treball múltiples llenguatges: la pintura, el dibuix, l’escultura, la instal·lació, la performance, la il·lustració de llibres, l’audiovisual, l’escenografia teatral o les intervencions en espais arquitectònics. L’exposició presenta una selecció de projectes d’intervenció en espais públics, sovint vinculats a l’arquitectura, amb l’objectiu de crear un mapa, una topografia, del seu treball, buscant sempre el component poètic que es deriva de totes les seves obres.

Llegir-ne més
La Pedrera , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 16 juliol 2017

Asier Mendizábal. Concavitat

El treball d'Asier Mendizábal presta l'atenció en les relacions entre forma, discurs i ideologia i ha dit estar relacionat amb l'escultura constructivista amb les seves arrels en la utopia abstracta de les primeres dècades del segle XX. La qüestió de la senyalització i de la seva importància relativa i la identificació com a emblema social i polític també té un lloc entre els interessos de l'artista. Les obres de Mendizábal no poden interpretar-se a primera vista, ja que s'acumulen capes de significat i, de vegades, es refereixen a múltiples idees que no són de coneixement generalitzat. Mentre que en algunes obres es pot llegir una connotació directa a la història i la realitat recent del País Basc, en altres tria referents que pertanyen a llegats històrics o ideològics.

Llegir-ne més
ProjecteSD , Eixample Fins al Dissabte 13 maig 2017

Picasso. Retrats

No sabria dir-vos si el rostre és el mirall de l’ànima o la seva màscara, però encara no conec un sol pintor que hagi retratat algú només mostrant-ne els peus. I si aquest pintor hagués existit, mereixeria anomenar-se Picasso.Ho podeu comprovar a la mostra 'Picasso. Retrats', al museu de l’artista, a través de 81 obres a l’oli, al carbó, gravats i escultures que abasten un llarg periple de 76 anys.

Llegir-ne més
Museu Picasso , Ciutat Vella Fins al Diumenge 25 juny 2017
Advertising

Pic Adrian

Exposició del pintor, poeta i teòric Pic Adrian, que va néixer a Mointesi, va viure a Bucarest i que va residir a Barcelona des de 1953. Acord amb les seves aportacions teòriques, les pintures d’Adrian, va tenir contacte amb personalitats de la cultura europea com Brancusi, Chagall, Fernand Léger o Pau Casals evolucionen en una intensa depuració fins a concloure en formes geomètriques essencials.

Llegir-ne més
Marlborough Fins al Dijous 13 abril 2017

Peu a fora. Expedicions i diàspores: Imagina't que ets un bloc de mantega que es desfà

'Imagina’t que ets un bloc de mantega que es desfà' proposa una aproximació a la cultura material a partir d’un format expositiu embolcallant i immersiu, centrat en la producció de desitjos, efectes, sentiments i subjectivitat en relació amb els objectes de consum. A través d’unes estratègies de pèrdua de consciència del cos i una sèrie de fenòmens i subcultures presents a Youtube i a les xarxes socials, Eva Fàbregas practica una mena d’equilibri inestable entre la materialitat de l’objecte de consum i la fluïdesa del desig, amb la finalitat de buscar i produir efectes específics en els nostres cossos.

Llegir-ne més
Fundació Joan Miró , Sants - Montjuïc Fins al Diumenge 30 abril 2017

La dissidència nostàlgica

Estem envoltats de records que no hem viscut, d’històries pretèrites que conservem en la memòria col·lectiva com a fonaments per a la construcció de futurs alternatius. A 'La dissidència nostàlgica', la comissària Joana Hurtado s’aferra als postulats de la teòrica Svetlana Boym i reclama una enyorança reflexiva, lluny de commemoracions: “Cal que ens preguntem en nom de qui, com i per què mirem enrere. Nosaltres decidim quin ús fem del passat, si el volem monolític, unívoc i museïtzat, o si per contra, el volem plural, crític i obert al futur”.

Llegir-ne més
La Capella , El Raval Fins al Diumenge 30 abril 2017
Advertising

Regina Giménez. Adoptar una altra naturalesa

Exposició de l’artista Regina Giménez (Barcelona, 1966) que recull un conjunt de peces, la majoria de producció recent, connectades per un mateix denominador comú: l’objecte. Partint d’un minuciós procés d’investigació, Giménez, agafa imatges originalment concebudes com a suport o il·lustració de textos/documents i les aïlla fins al punt d’atorgar-los-hi una autonomia formal i conceptual pròpia, convertint-les en obres d’art.

Llegir-ne més
Ana Mas Projects , Ubicació Fins al Divendres 7 abril 2017

Oriol Vilanova. Diumenge

Projecte d'Oriol Vilanova on l'artista català desplega un sistema conjuntural que permetrà treure a la llum la quasi totalitat d'una col·lecció miscel·lània. Si bé l'artista ha proposat una sèrie de motius que ha destriat en seccions més o menys operatives les compres indiscriminades de cada diumenge, en aquesta ocasió sotmet la massa acumulada de cartes postals a una indistinció que amenaça de desfer les més de cent categories que ell mateix s'havia donat per ordenar aquest fascinant conjunt d'imatges. La exposició transforma la Fundació Antoni Tàpies en un museu de totes les èpoques i àmbits geogràfics que turistes d'altres temps han compartit a través d'un format tan modest com és la carta postal.

Llegir-ne més
Fundació Antoni Tàpies , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 28 maig 2017

Peter Hujar. Speed of life

Exposició del prestigiós fotògraf nord-americà Peter Hujar (1934-1987). Una aproximació en profunditat a la vida i l'obra de Hujar a través de 150 fotografies que ens mostren el seu treball des dels anys 1950 fins a finals de la dècada de 1980 i que inclou també materials no exhibits fins ara: papers personals, fulls de contactes o entrevistes amb amics i socis en diferents períodes de la seva vida.

Llegir-ne més
Fundació Mapfre , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 30 abril 2017
Advertising

Col·lecció MACBA 31

'Panta rei', que deia Heràclit l’obscur. Tot flueix. Mai et banyaràs dues vegades a les mateixes aigües. Tampoc veuràs dues vegades la mateixa col·lecció del MACBA... Perquè, què és la col·lecció del MACBA? Més de 5.000 peces: les unes, propietat dels components del patronat de la fundació, les altres, dipòsit de coŀleccionistes, un anar i venir de vint anys registrat en 31 estratografies curatorials.Els DJ/curadors de torn –Ferran Barenblit i Antònia M. Perelló– han llançat els daus. La fortuna revela tres hashtags: #Experiència #Temps #Conflicte.

Llegir-ne més
Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona , El Raval Fins al Diumenge 4 juny 2017

Comentaris

0 comments