Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors exposicions de Barcelona
 Nalini Malani, Fundació Miró
Foto: Nalini Malani

Les millors exposicions de Barcelona

Les propostes artístiques imprescindibles: museus, galeries, exposicions...

Advertising

Torna l'activitat als museus i galeries de Barcelona després de mesos de contemplar l'art a través de dispositius mòbils. Els aforaments estan restringits i l'ús de mascareta és obligatori, la presencialitat s'agraeix i completa l'experiència; semblaria que res ha canviat amb el coronavirus –més enllà d'accentuar la distància entre persones– o potser sí i ara l'art, el pensament, la cultura i la creativitat se'ns fan més necessaris que mai per ressituar-nos davant de la incertesa i fer-la suportable. 

NO T'HO PERDIS: Els museus que obren gratis el diumenge

 

 

 

Oriol Vilapuig
Oriol Vilapuig
© MNAC

Oriol Vilapuig. Son. Empremtes de les Valls d'Àneu

Art Museu Nacional d'Art de Catalunya. MNAC, Sants - Montjuïc

Intervenció del pintor i artista català Oriol Vilapuig a partir de la descoberta de les piques baptismals i d’oli a les esglésies de les Valls d'Àneu, al Pallars Sobirà. El relat sorgeix a partir de la tècnica del 'frottage', un procediment que permet que les imatges apareguin per contacte, donant així visibilitat als baixos relleus esculpits a les piques. El projecte es presenta a les sales del romànic del MNAC i dialoga amb un muntatge visual d'imatges projectades procedents d'arxius i publicacions, un atles visual inabordable que dilueix o reforça el que passa 'entre imatges', i una publicació especial que recull totes les imatges.

William Klein. Gun 1, Broadway 103rd St., New York, 1954
William Klein. Gun 1, Broadway 103rd St., New York, 1954
Foto: William Klein / La Pedrera

William Klein. Manifest

4 de 5 estrelles
Art La Pedrera, Dreta de l'Eixample

William Klein (Nova York, 1928) és una de les figures clau de la fotografia universal del segle XX. El seu esperit obert, transgressor i la seva naturalesa artística, aliena a les regles i a la tradició, el van convertir en un dels principals renovadors de la fotografia del seu temps. Grans formats, enquadraments arriscats, el gra marcat de la fotografia, el sentit arquitectònic i una visió humana de gran impacte són, possiblement, alguns dels trets característics fonamentals de la seva obra. A partir del 15 de juliol, La Pedrera acull al voltant de 200 obres del fotògraf americà per endinsar-se en el seu món artístic a través d’aquesta primera exposició retrospectiva que se celebra a Barcelona. 

Advertising
 Nalini Malani, Fundació Miró
 Nalini Malani, Fundació Miró
Foto: Tanit Plana

Nalini Malani. No em sents

Art Fundació Joan Miró, Sants - Montjuïc

Exposició de l'artista índia Nalini Malani, guardonada amb el Premi Joan Miró 2019. La seva trajectòria artística, que s'inicia amb el dibuix anatòmic i botànic, està marcada pel pensament feminista, la denúncia i condemna de la violència cap als més vulnerables, la injustícia global i la crisi climàtica. La iconografia de Malani, particular i bellíssima, beu de la mitologia antiga, connecta la tradició local amb l'universal, és una simbiosi entre Orient i Occident, i hi destaquen personatges com la profetessa Cassandra. L'exposició recull dibuixos, instal·lacions i animacions, a més de citacions de les lectures que inspiren l'artista.

'Jamais', d'Óscar Domínguez
'Jamais', d'Óscar Domínguez
Foto: Museu Picasso. Col·lecció particular © Óscar Domínguez, VEGAP, Barcelona, 2020. Reproduccions fotogràfiques de Gasull Fotografia

Jamais. Óscar Domínguez i Pablo Picasso

Art Museu Picasso, Ciutat Vella

El Museu Picasso ha recuperat 'Jamais', el gramòfon d'Óscar Domínguez que va causar sensació a l'Exposition internationale du surréalisme de París el 1938. L'objecte  es presenta restaurat –conserva el motor original i torna a girar– i s'acompanya de documents que proven la rellevància que va tenir el gramòfon Pathé transformat en objecte eròtic i hipnòtic.

Advertising
'Las hadas', de Josefa Tolrà
'Las hadas', de Josefa Tolrà
Foto: Josefa Tolrà / Fundació Joan Brossa

La mèdium i el poeta. Una conversa astral entre Josefa Tolrà i Joan Brossa

Art

L'exposició connecta les figures de Josefa Tolrà i Joan Brossa i explora la relació creativa entre la mèdium i el poeta, que sentien admiració l'un per l'altre: Brossa va adquirir tres dibuixos de Tolrà (avui al MACBA) i va parlar de la fascinació cap a l'artista en un documental. Ella va dir a Brossa: "Tu, noiet, estàs al costat de Déu. Però hi estàs d'esquena...". La mostra, comissariada per Pilar Bonet i Sandra Martínez, es distribueix en diferents àmbits: El més enllà, i el paper que va tenir la veu i l'univers sobrenatural en la trajectòria dels dos artistes; L'Univers, amb referències a les cartografies i viatges d'anada i tornada; i La utopia, o l'espai per a la llibertat, amb evocacions al folklore, la pàtria, i la fraternitat.    

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising