Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors exposicions de Barcelona

Les millors exposicions de Barcelona

Les propostes artístiques imprescindibles: museus, galeries, exposicions...

Miró. Constel·lació Llena
Foto: Davide Camesasca. Fundació Joan Miró
Advertising

Amants de la pintura, la fotografia, l'escultura i de l'art en general: aquí teniu una tria de les millors exposicions que podeu trobar actualment als museus i galeries de Barcelona. Seleccioneu la vostra i prepareu-vos per gaudir de les mostres en actiu més importants que cal veure a Barcelona ara i en els pròxims mesos. Una gran oportunitat tot el que podeu fer a la ciutat a través de l'art.

NO T'HO PERDIS: Els museus que obren gratis el diumenge.

'Dispersió de la primera pedra', de Jordi Mitjà
Foto: Time Out Barcelona
Art

Succeeix cada dia

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani, Sant Andreu

Jordi Mitjà, junt amb la directora Joana Hurtado, proposa una mirada actualitzada a la seva carrera en una mostra que recupera peces emblemàtiques i les fa dialogar amb obra nova, fetes seguint els processos que són habituals de l'artista, com la recuperació i la manipulació de tècniques, objectes i imatges. Coincidint amb la mostra, Mitjà ha reinflat la pedra que va crear per a l'estrena del Centre d'Art Contemporani al Canòdrom.

Marbella, 1974
© Carlos Pérez Siquier
Art

Carlos Pérez Siquier

Fundación Mapfre, Dreta de l'Eixample
3 de 5 estrelles

Corria el 1965 i el fotògraf Carlos Pérez Siquier feia temps que es dedicava a retratar la vida i els habitants d'aquest suburbi, que durant anys va encisar artistes de tota mena i al qual Juan Goytisolo va dedicar un llibre, censurat fins als 80. Es tracta d'una fotografia humanista, influenciada pel cinema neorealista italià. Amb els anys, seduït per la riquesa cromàtica de l'entorn, Pérez Siquier es passa al color, i esdevé un pioner mundial en aquest àmbit.

Advertising
Miró. Constel·lació Llena
Foto: Davide Camesasca. Fundació Joan Miró
Art

Miró. Constel·lació Llena

Fundació Joan Miró, Sants - Montjuïc

Antoni Llena, pioner en l'art conceptual, s'ha capbussat a l'arxiu de dibuixos de la Fundació Miró per fer una selecció personal que abasta tots els períodes de l’obra de Joan Miró. El resultat és una selecció d'esbossos, apunts i dibuixos preparatoris que  es desplega a les sales de la col·lecció com una gran constel·lació mural plàstica. El minimalisme de Llena es troba amb les investigacions plàstiques de Miró.

Art

Piranesi – Rivas. Gravats i fotografies

Artur Ramon Art, Ciutat Vella

Mostra que combina els gravats de l’artista venecià Giovanni Battista Piranesi i les enigmàtiques fotografies de l’argentí Humberto Rivas. Una proposta que reflexiona sobre la creació d’un món de ficció a partir d’espais reals i sobre l’obra de dos artistes que van trascendir el seu temps.

Advertising
La Rendición de Torrejón, d'Equipo Crónica
Foto: Fundació Suñol
Art

En tres actes. Obres mestres conegudes

Fundació Suñol, Barcelona

'En tres actes' és el tríptic expositiu amb què reobre la Fundació Suñol a Les Corts. La primera exposició del projecte, un comissariat a quatre mans amb Valentín Roma, recupera les obres mestres conegudes i respon a la següent qüestió: què fa immortal un artista i la seva obra, contemplant-la una vegada i una altra sense cansar-nos-en?

'Let's play: Ancient greek punishment'
Foto: 'Let's play: Ancient greek punishment'
Què fer

Gameplay. Cultura del videojoc

CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, El Raval

Ni els videojocs són només per canalla –la mitjana d'edat dels jugadors ronda els 37 anys– ni són dolents 'per se'. En aquesta mostra altament jugable expliquen per què els videojocs són cultura i us deixen jugar a 'Donkey Kong', 'Gris', 'Monument Valley 2', 'Pac-man', 'Sísif', 'Super Mario World', 'Bubbles' i 'Asteroids', entre d'altres.

Advertising
Takis. Champs Magnétiques, 1969
© Allison Chipak
Art

Takis

Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona, El Raval

Primera mostra individual de l'artista grec Takis (Panagiotis Vassilakis, 1925-2019) a Barcelona, en un projecte coproduït pel Macba, la Tate Modern i el Museu d'Art Ciclàdic d'Atenes. Es tracta d'un pioner en la creació de noves formes artístiques utilitzant les energies que ens envolten, com el magnetisme o l'electricitat. Takis aspirava a fer l'energia visible: "M'agradaria fer visible aquest món invisible, incolor, no sensual i nu que no ens pot irritar la vista, el gust ni el sexe", deia l'artista.

Ignasi Aballí
Foto: Blueproject Foundation
Art

Ignasi Aballí. Sense imatge

Blueproject Foundation,

Projecte 'site-specific' de l’artista català Ignasi Aballí per a la galeria Blueproject Foundation. Jugant amb el text i l'espai provoca un col·lapse entre paraula i imatge, entre allò definit i allò inexpressable. La instal·lació és una advertència i explicació, com un text de sala expandit.

Advertising