Les millors exposicions de Barcelona

Les propostes artístiques imprescindibles: museus, galeries, exposicions...
© David Douglas Duncan. Fotografia Arxiu Museu Picasso, Barcelona © Successió Pablo Picasso, VEGAP, Madrid 2018 La cuina de Picasso
Advertising

Amants de la pintura, la fotografia, l'escultura i de l'art en general: aquí teniu una tria de les millors exposicions que podeu trobar actualment als museus i galeries de Barcelona. Seleccioneu la vostra i prepareu-vos per gaudir de les mostres en actiu més importants que cal veure a Barcelona ara i en els pròxims mesos. I si us quedeu amb ganes de més art i més museus, mireu de passar pel llistat de museus que obren gratis el diumenge.

Salvador Dali. Retrat de Gala amb dues costelles de xai en equilibri sobre la seva espatlla, 1934
© Fundació Gala-Salvador Dali Figueres
Art

Gala Salvador Dalí. Una habitació pròpia a Púbol

icon-location-pin Sants - Montjuïc
icon-calendar

Qui va ser Gala? La dona que, al passaport, es deia Helena Dmitrievna Diakonova? Una de les muses més extraordinàries que ha donat l'Olimp? L'esposa del poeta Paul Éluard i, després, del pintor Salvador Dalí? El MNAC la descobreix en una gran exposició comissariada per Estrella de Diego.

Time Out diu
Saul Leiter, Taxi, 1957
© Saul Leiter Foundation
Art

Saul Leiter. In Search of Beauty

icon-calendar

Exposició dedicada a l'obra de Saul Leiter, el sorprenent precursor de la fotografia en color. Leiter va combinar la fotografia i la pintura tota la seva vida, i va continuar pintant diàriament fins a la seva mort al novembre de 2013 als 89 anys. Però la càmera es va convertir en el mitjà a través del qual va aconseguir capturar i interpretar la vida de la ciutat de Nova York en composicions de diverses capes, així com en escenes íntimes, com ningú ho havia fet abans.

Advertising
Art

Patricio Vélez. Las formas del tiempo

icon-location-pin Dreta de l'Eixample
icon-calendar

Exposició de Patricio Vélez, que presenta per primera vegada una panoràmica exhaustiva de la seva trajectòria artística. La mostra agrupa una selecció de més de cinquanta obres entre dibuixos, pintures, gravats i fotografies, que ens apropa a la seva particular visió del món.

Art

Una certa foscor

icon-location-pin La Font de la Guatlla
icon-calendar

Alexandra Laudo explora els fons de les col·leccions La Caixa i del MACBA en una mostra sobre l'opacitat, ocultació i absència en la pràctica artística a partir de les història de la desaparició de La Gioconda al Louvre. A través de 14 obres es convida l'espectador a repensar sobre la mirada i el fet de veure o no imatges.

Advertising
'Mirrors', de Kader Attia
© Kader Attia
Art, Escultura

Kader Attia. Les cicatrius ens recorden que el nostre passat és real

icon-location-pin Sants - Montjuïc
icon-calendar

Existeix al Japó la tècnica del 'kintsugi', que consisteix a restaurar peces de ceràmica trencades amb una mena de vernís d'or. Es tracta de transformar l'objecte esquerdat en un element únic, ressaltant-ne les fissures. L'obra de Kader Attia, guanyador de la darrera edició del Premi Joan Miró, transita per diferents escenaris històrics de patiment i reparació.

Time Out diu
Art

La fotografia 'creativa' a Catalunya (1973-1982)

icon-location-pin El Raval
icon-calendar

Mostra que presenta el sorgiment d’una generació de fotògrafs que van reivindicar el reconeixement de la fotografia 'creativa' o d’autor com un art autònom dins del sistema institucional i artístic dels anys setanta i principis dels vuitanta. Abraça des de l’obertura de Spectrum, la primera galeria especialitzada en fotografia de l’Estat espanyol, que es va inaugurar a Barcelona el 1973, fins a la celebració de la Primavera Fotogràfica el 1982.

Advertising
Antoni Tàpies. Biografia política
© Augustin de Valence
Art

Antoni Tàpies. Biografia política

icon-location-pin Dreta de l'Eixample
icon-calendar

 davant d’un extraordinari conjunt d’obres d’Antoni Tàpies del període 1946 - 1977. O sigui, de l’inici de l’activitat del pintor fins a la restauració de la Generalitat de Catalunya. Però si el visitant no sap res de la grisor moral i material dels primers anys de postguerra, de l’aïllament d’una dictadura feixista que afusellava sense manies la dissidència, ni del debat entre els intel·lectuals d’esquerra, sobre la conveniència del realisme socialista, dels esforços per articular una resistència cívica a l’interior del país, no podrà copsar res de res.

Time Out diu
La cuina de Picasso
© Raquel Revuelta
Art

La cuina de Picasso

icon-location-pin Ciutat Vella
icon-calendar

Picasso fou el primer artista de renom internacional criat a Barcelona. Ferran Adrià és, de moment, el darrer. L’un ens ofereix una llaminera, prolixa exposició; l’altre ens convida a les postres. Com que la mostra és de visita obligada, us donaré alguns consells: oi que quan aneu al restaurant no us mengeu la carta sencera? Doncs haureu d’aparcar l’afany golafre.

Time Out diu
Advertising
Francesc Torres
© Maria Dias
Art

Francesc Torres. La campana hermètica. Espai per a una antropologia intransferible

icon-location-pin El Raval
icon-calendar

Francesc Torres desempaqueta el seu arxiu personal, cedit al MACBA, en una exposició que esdevé una cambra de les meravelles on s'acumulen jaciments i tot tipus d'objectes i documents. Des de pàgines de revistes nord-americanes dels anys 50, fins a caixes de cotxes de joguina, o ferros recuperats al camp de Batalla de l’Ebre.L’obra política de Torres s’ha expressat a través d’instal·lacions, vídeos i dibuixos.

Art

La llum negra. Tradicions secretes en l’art des dels anys cinquanta

icon-location-pin El Raval
icon-calendar

Sou fans de 'Cuarto milenio'? Trobeu irresistiblement estètics els tests per a daltònics? Passeu dels porros però us encanta l’ayahuasca? Doncs 'La llum negra' és la vostra exposició! Us podeu prendre aquesta exhaustiva mostra com el que resa el seu subtítol –'Tradicions secretes en l’art des dels anys cinquanta'– o bé recórrer els passadissos del CCCB com si fóssiu en un supermercat d’art esotèric, psicodèlic, alter-antropològic i altament contracultural.

Time Out diu
Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com