7 M'encanta
Guarda-ho

Exposicions a Barcelona: l'art que has de veure

Les propostes artístiques imprescindibles: museus, galeries, exposicions...

Maxisport / Shutterstock.com
Museu Picasso

Amants de la pintura, la fotografia, l'escultura i de l'art en general: aquí teniu una tria de les millors exposicions que podeu trobar actualment als museus i galeries de Barcelona.

Akram Zaatari. Contra la fotografia. Història anotada de l'Arab Imagé Foundation

L’exposició reflexiona sobre els vint anys d’història de l'Arab Imagé Foundation, i les múltiples condicions de la fotografia, com a document fotogràfic, objecte, valor material, estètica i memòria. L’expansiu treball d'Akram Zaatari sobre fotografia i col·leccionisme adopta una perspectiva arqueològica: excava en el passat, en fa aflorar noves narratives i les ressitua en la contemporaneïtat.

Llegir-ne més
Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona , El Raval Fins al Diumenge 24 setembre 2017

Torné Esquius. Poètica quotidiana

Sempre hi ha hagut poetes del silenci, que no pas silenciosos. Pere Torné Esquius (Barcelona, 1879 - Flavancourt, França, 1936) és un membre distingit d’aquesta cada vegada més estranya confraria. Hi ha qui el qualifica de naïf. Res menys encertat.Els seus olis recreen, en aparença, senzilles composicions d’interiors on la figura humana sempre és absent. Colors plans, sense ombres ni rastres del pinzell, gammes de verds, plantes, taules, cadires, finestres... l’empremta de l’home abandonada en un emfàtic parèntesi.

Llegir-ne més
Museu Nacional d'Art de Catalunya. MNAC , Sants - Montjuïc Fins al Diumenge 9 juliol 2017

Ajoblanco Libertario 1977

L’any 1977 va ser clau per al procés de transformació cultural i política d’Espanya. Barcelona va tenir un protagonisme radical i llibertari que no sempre s’ha visibilitzat. Quaranta anys després, els creadors revisen la implicació llibertària de la revista 'Ajoblanco' als moviments socials d’aleshores, la vigència de la qual encara es manté viva, a més d’aportar fets i dates a la història de la Transició.

Llegir-ne més
Fundació Suñol , Dreta de l'Eixample Fins al Divendres 5 maig 2017
Advertising

Frederic Amat. Zoòtrop

Frederic Amat (Barcelona, 1952) és un dels creadors més destacats del panorama artístic català contemporani. La seva concepció oberta de l’art l’ha dut a integrar en el seu treball múltiples llenguatges: la pintura, el dibuix, l’escultura, la instal·lació, la performance, la il·lustració de llibres, l’audiovisual, l’escenografia teatral o les intervencions en espais arquitectònics. L’exposició presenta una selecció de projectes d’intervenció en espais públics, sovint vinculats a l’arquitectura, amb l’objectiu de crear un mapa, una topografia, del seu treball, buscant sempre el component poètic que es deriva de totes les seves obres.

Llegir-ne més
La Pedrera , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 16 juliol 2017

Asier Mendizábal. Concavitat

El treball d'Asier Mendizábal presta l'atenció en les relacions entre forma, discurs i ideologia i ha dit estar relacionat amb l'escultura constructivista amb les seves arrels en la utopia abstracta de les primeres dècades del segle XX. La qüestió de la senyalització i de la seva importància relativa i la identificació com a emblema social i polític també té un lloc entre els interessos de l'artista. Les obres de Mendizábal no poden interpretar-se a primera vista, ja que s'acumulen capes de significat i, de vegades, es refereixen a múltiples idees que no són de coneixement generalitzat. Mentre que en algunes obres es pot llegir una connotació directa a la història i la realitat recent del País Basc, en altres tria referents que pertanyen a llegats històrics o ideològics.

Llegir-ne més
ProjecteSD , Eixample Fins al Dissabte 13 maig 2017

Picasso. Retrats

No sabria dir-vos si el rostre és el mirall de l’ànima o la seva màscara, però encara no conec un sol pintor que hagi retratat algú només mostrant-ne els peus. I si aquest pintor hagués existit, mereixeria anomenar-se Picasso.Ho podeu comprovar a la mostra 'Picasso. Retrats', al museu de l’artista, a través de 81 obres a l’oli, al carbó, gravats i escultures que abasten un llarg periple de 76 anys.

Llegir-ne més
Museu Picasso , Ciutat Vella Fins al Diumenge 25 juny 2017
Advertising

Peu a fora. Expedicions i diàspores: Imagina't que ets un bloc de mantega que es desfà

'Imagina’t que ets un bloc de mantega que es desfà' proposa una aproximació a la cultura material a partir d’un format expositiu embolcallant i immersiu, centrat en la producció de desitjos, efectes, sentiments i subjectivitat en relació amb els objectes de consum. A través d’unes estratègies de pèrdua de consciència del cos i una sèrie de fenòmens i subcultures presents a Youtube i a les xarxes socials, Eva Fàbregas practica una mena d’equilibri inestable entre la materialitat de l’objecte de consum i la fluïdesa del desig, amb la finalitat de buscar i produir efectes específics en els nostres cossos.

Llegir-ne més
Fundació Joan Miró , Sants - Montjuïc Fins al Diumenge 30 abril 2017

La dissidència nostàlgica

Estem envoltats de records que no hem viscut, d’històries pretèrites que conservem en la memòria col·lectiva com a fonaments per a la construcció de futurs alternatius. A 'La dissidència nostàlgica', la comissària Joana Hurtado s’aferra als postulats de la teòrica Svetlana Boym i reclama una enyorança reflexiva, lluny de commemoracions: “Cal que ens preguntem en nom de qui, com i per què mirem enrere. Nosaltres decidim quin ús fem del passat, si el volem monolític, unívoc i museïtzat, o si per contra, el volem plural, crític i obert al futur”.

Llegir-ne més
La Capella , El Raval Fins al Diumenge 30 abril 2017

Oriol Vilanova. Diumenge

Projecte d'Oriol Vilanova on l'artista català desplega un sistema conjuntural que permetrà treure a la llum la quasi totalitat d'una col·lecció miscel·lània. Si bé l'artista ha proposat una sèrie de motius que ha destriat en seccions més o menys operatives les compres indiscriminades de cada diumenge, en aquesta ocasió sotmet la massa acumulada de cartes postals a una indistinció que amenaça de desfer les més de cent categories que ell mateix s'havia donat per ordenar aquest fascinant conjunt d'imatges. La exposició transforma la Fundació Antoni Tàpies en un museu de totes les èpoques i àmbits geogràfics que turistes d'altres temps han compartit a través d'un format tan modest com és la carta postal.

Llegir-ne més
Fundació Antoni Tàpies , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 28 maig 2017
Advertising

Peter Hujar. Speed of life

Exposició del prestigiós fotògraf nord-americà Peter Hujar (1934-1987). Una aproximació en profunditat a la vida i l'obra de Hujar a través de 150 fotografies que ens mostren el seu treball des dels anys 1950 fins a finals de la dècada de 1980 i que inclou també materials no exhibits fins ara: papers personals, fulls de contactes o entrevistes amb amics i socis en diferents períodes de la seva vida.

Llegir-ne més
Fundació Mapfre , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 30 abril 2017

Comentaris

0 comments