7 M'encanta
Guarda-ho

Exposicions a Barcelona: l'art que has de veure

Les propostes artístiques imprescindibles: museus, galeries, exposicions...

Maxisport / Shutterstock.com
Museu Picasso

Amants de la pintura, la fotografia, l'escultura i de l'art en general: aquí teniu una tria de les millors exposicions que podeu trobar actualment als museus i galeries de Barcelona.

Allan Sekula. Sísif col.lectiu

Primera presentació monogràfica a l'Estat Espanyol de Allan Sekula (Erie, 1951 - Los Angeles, 2013) un dels noms més destacats de la fotografia moderna a la segona meitat del segle XX. La Fundació Antoni Tàpies mostrarà dos importants blocs de treball en els que Sekula va observar i analitzar l’impacte de l’economia marítima sobre la incipient mundialització dels anys noranta, així com el nou marc moral imposat pel neoliberalisme de principis del segle XXI. Una exposició que ret tribut a un artista que va mantenir una estreta relació amb la Barcelona postolímpica, una ciutat que el va fascinar com a cas d’estudi per a pensar les noves formes que adopta la injustícia en el marc del neoliberalisme.

Llegir-ne més
Fundació Antoni Tàpies , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 24 setembre 2017

Björk Digital

Exposició immersiva de realitat virtual que presenta els treballs digitals i de vídeo fruit de la col·laboració de la icònica artista islandesa Björk i alguns dels millors programadors i artistes visuals del món. La mostra, que arriba a Barcelona després del seu pas per Tòquio, Sidney, Montreal, Reykjavík, Londres i Los Angeles presenta diversos treballs que Björk ha realitzat en col·laboració amb artistes com Michel Gondry, Spike Jonze, Alexander McQueen, Nick Knight, Stephane Sedanaoui, o els més recents Jesse Kanda, Andrew Thomas Huang, Warren du Preez i Nick Thornton Jones i combina performance, cinema, instal·lació, vídeo i interacció, i inclou diverses peces audiovisuals produïdes amb l'última tecnologia en el camp de la realitat virtual. 

Llegir-ne més
CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona , El Raval Fins al Diumenge 24 setembre 2017

David Bowie Is

Primera retrospectiva internacional dedicada a David Bowie. La mostra, produïda pel Victoria and Albert Museum de Londres, reuneix fins a 300 objectes procedents del fons de l'artista, i és una celebració de les cinc dècades de carrera d'un músic innovador i icona de la cultura contemporània. Entre d'altres, l'exposició ha reunit peces especials, com els vestits de Ziggy Stardust, les portades de Guy Peellaert i Edward Bell, vídeos de performances com 'The Man Who Fell to Earth', vídeos i alguns dels escenaris dissenyats per a les gires de l'artista, a més d'altres ítems personals de Bowie, des de 'set lists' fins a apunts i notes del diari que revelen la seva evolució com a creador.  

Llegir-ne més
Museu del Disseny de Barcelona , El Parc i la Llacuna del Poblenou Fins al Diumenge 20 agost 2017
Advertising

Soledad Sevilla. Génesis

Exposició de Soledad Sevilla (València, 1944) una de les pintores espanyoles més importants de la seva generació. La mostra exhibeix més d'una dotzena d'obres de diferents formats i períodes, exemples destacats de la seva trajectòria artística, que abasten més de quatre dècades de treball. En el transcurs de la seva dilatada trajectòria artística Sevilla mostra una invariable inquietud per les relacions entre l'espai, la llum, la matèria i el color.

Llegir-ne més
Marlborough Fins al Dissabte 1 juliol 2017

Akram Zaatari. Contra la fotografia. Història anotada de l'Arab Imagé Foundation

L’exposició reflexiona sobre els vint anys d’història de l'Arab Imagé Foundation, i les múltiples condicions de la fotografia, com a document fotogràfic, objecte, valor material, estètica i memòria. L’expansiu treball d'Akram Zaatari sobre fotografia i col·leccionisme adopta una perspectiva arqueològica: excava en el passat, en fa aflorar noves narratives i les ressitua en la contemporaneïtat.

Llegir-ne més
Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona , El Raval Fins al Diumenge 24 setembre 2017
Advertising

Fenomen Fotollibre

L'exposició posa en valor el fotollibre a la cultura visual contemporània alhora que proposa una reinterpretació de la història de la fotografia a través del paper del fotollibre i de la fotografia impresa. S’hi poden veure des dels fotollibres de Ródchencko, William Klein i Robert Frank als fotollibres nipons, pioners d’aquest fenomen. El fotògraf Martin Parr hi exposa els millors exemplars de la seva col·lecció particular. Una secció dedicada a fotollibres de denúncia i propaganda reuneix els dissenys més radicals.

Llegir-ne més
CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona , El Raval Fins al Diumenge 27 agost 2017

Frederic Amat. Zoòtrop

Frederic Amat (Barcelona, 1952) és un dels creadors més destacats del panorama artístic català contemporani. La seva concepció oberta de l’art l’ha dut a integrar en el seu treball múltiples llenguatges: la pintura, el dibuix, l’escultura, la instal·lació, la performance, la il·lustració de llibres, l’audiovisual, l’escenografia teatral o les intervencions en espais arquitectònics. L’exposició presenta una selecció de projectes d’intervenció en espais públics, sovint vinculats a l’arquitectura, amb l’objectiu de crear un mapa, una topografia, del seu treball, buscant sempre el component poètic que es deriva de totes les seves obres.

Llegir-ne més
La Pedrera , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 16 juliol 2017

Comentaris

0 comments