7 M'encanta
Guarda-ho

Exposicions a Barcelona: l'art que has de veure

Les propostes artístiques imprescindibles: museus, galeries, exposicions...

© Maria Dias
Lita Cabellut. Retrospective

Amants de la pintura, la fotografia, l'escultura i de l'art en general: aquí teniu una tria de les millors exposicions que podeu trobar actualment als museus i galeries de Barcelona.

William Morris i les Arts & Crafts a Gran Bretanya

La mostra 'William Morris i les Arts & Crafts' presenta unes 300 obres mestres del moviment artístic Arts & Crafts. El seu màxim ideòleg va ser l'artista i escriptor William Morris (1834-1896); coneixia els oficis, havia llegit les teories marxistes i defensava la utilitat i la bellesa dels objectes que vestien la casa, i també que la bellesa, l'educació i la llibertat no havien de ser només per uns quants. A l'exposició, que aborda des dels antecessors de Morris fins als seus hereus, s'exhibeixen peces de mobiliari, tapissos, teixits, rajoles i vitralls dissenyats per l'empresa Morris, Marshall, Faulkner & Co, i també els llbres de l'editorial Kelmscott Press. Igualment, s'exhibeixen treballs de Charles Rennie Mackintosh, Frank Llogyd Wright, cartells de la Sezession vienesa i obres que conecten amb el modernisme català.

Llegir-ne més
Museu Nacional d'Art de Catalunya. MNAC , Sants - Montjuïc Fins al Diumenge 20 maig 2018

Brassaï

4 de 5 estrelles

Brassaï (Brassó, 1899-París, 1984) sempre fou un estranger. Estranger del seu nom –es deia Gyulá Halász–, de la seva pàtria –va néixer a Brassó, aleshores part d'Hongria a l'imperi austrohongarès, després a la Romania transsilvana: no va obtenir la nacionalitat francesa fins el 1949–, i del seu art: ho feia tot bé menys el que volia fer.I és que el 1924, quan arriba a París, ho fa amb la idea de convertir-se en pintor. I esdevindrà un gran fotògraf, un excel·lent escriptor, gran empresari i relacions públiques, fins i tot solvent escultor... Però pintor, no.

 

Llegir-ne més
Fundación Mapfre , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 13 maig 2018
Advertising

Allora & Calzadilla

Exposició dedicada a l'obra dels artistes residents a Puerto Rico Jennifer Allora (1974, Estats Units) i Guillermo Calzadilla (1971, Cuba), que han col·laborat l’un amb l’altre des del 1995 i que a través de la seva obra, marcada per un afany investigador, els dos artistes han embastat una xarxa de complicitats que explora el fet cultural, l’històric i el geopolític. En les seves obres fan servir mitjans tan diversos com ara la performance, l’escultura, el so, el vídeo i la fotografia.

Llegir-ne més
Fundació Antoni Tàpies , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 20 maig 2018

Ètica i Estètica: Miró/Artigas

Exposició comissariada per l’expert en l’obra de Joan Miró, Robert Lubar Messeri, que inclou una selecció de trenta obres realitzades per l’artista surrealista Joan Miró, el ceramista Josep Llorens Artigas i el seu fill, Joan Gardy Artigas. La col·laboració entre Miró i Artigas s’articula entorn a l’experimentació de la ceràmica com a vehicle expressiu, nega qualsevol possibilitat de dur a terme un art decoratiu i centra els seus esforços a cristal·litzar les seves conviccions ètiques a través d’una tècnica històricament relegada a la categoria d’artesania.

Llegir-ne més
Galeria Mayoral , Eixample Fins al Dissabte 14 abril 2018
Advertising

Sandra Vásquez de la Horra. Meridianos

La artista xilena Sandra Vásquez de la Horra exposa per segona vegada a la Galeria Senda. Ho fa amb 'Meridianos', una exposició aquest cop amb obres de gran format però mantenint la seva tècnica de dibuixos segellats amb una pel·lícula translúcida de cera que proporciona permanència i protecció a la obra. Vásquez presentarà també escultures de ceràmica que ha creat recentment a Barcelona.

Llegir-ne més
Senda , Eixample Fins al Dissabte 31 març 2018

Pere Portabella. Cinema, art i política

Exposició que incideix en la figura de Pere Portabella, un dels cineastes i activistes polítics més destacats del país. Ideada i dirigida pel mateix Portabella i Antoni Vila Casas, la mostra s’articula a través de diferents àmbits que analitzen la figura de Portabella des d’òptiques diferents. La mostra compta amb la col·laboració de la Filmoteca, la qual se suma al present homenatge amb un cicle de projeccions

Llegir-ne més
Museu Can Framis. Fundació Vila Casas , Sant Martí Fins al Dissabte 23 juny 2018
Advertising

Fernando Vijande. Retrat: 1971-1987

4 de 5 estrelles

L’ecosistema de les arts plàstiques és un dels més desagraïts del món. I en aquesta cadena d’oblits i despropòsits el rei no és pas l’artista, el crític o el col·leccionista. No. El gran oblidat és el galerista. Qui posa, si no, els diners, el local, i aposta per acompanyar els creadors en el seu camí vers qui sap on? Fernando Vijande (Barcelona, 1930-Madrid, 1986) era un barceloní de casa bona que, a l’edat de 41 anys, va decidir, sense pràcticament cap coneixement previ, llançar-se de cap al galerisme d’art contemporani.

Llegir-ne més
Fundació Suñol , Dreta de l'Eixample Fins al Dissabte 10 març 2018

Matèria Primera

4 de 5 estrelles

Els museus i centres d’art de la ciutat acullen al llarg de l’any nombroses exposicions –monogràfiques i col·lectives– d’artistes consolidats d’arreu. Però, sabem què fan els creadors d’aquí? Sovint no és tan fàcil de veure. Per fi, una exposició a la Fabra i Coats ha decidit presentar una radiografia de l’actual ecosistema local d’artistes, posar-los nom i mostrar el seu treball. El resultat és 'Matèria primera', una exhaustiva i extensa exposició que ocupa les sales de les tres plantes de l’edifici del Centre d’Art Contemporani amb una tria de peces de trenta artistes del que s’anomena tram mitjà, és a dir, que les seves trajectòries es troben a mig camí entre el que es considera l’art emergent i la consagració internacional.

Llegir-ne més
Fabra i Coats , Sant Andreu Fins al Dissabte 31 març 2018
Advertising

Àngels Ribé. Mon corps, mon esprit

Exposició de l'artista conceptual catalana Àngels Ribé. La mostra està constituïda per un conjunt de peces que recull un diàleg entre el seu treball més recent i la seva obra realitzada entre les dècades de 1970 i 1980. L'obra d'Àngels Ribé (Barcelona, 1943) s'emmarca dins el panorama internacional com una part essencial per a la comprensió de l'art conceptual. En aquest sentit se li considera com una pionera, la pràctica va des de l'ús del dibuix fins a la performance, passant per l'escultura, la fotografia i la instal·lació; dotada d'una constant sensibilitat per l'espai, la forma i l'enteniment del món a través de la seva obra.

Llegir-ne més
Ana Mas Projects , Ubicació Dilluns 26 febrer 2018 - Divendres 9 març 2018

Lita Cabellut. Retrospective

La Fundació Vila Casas inaugura nou espai expositiu amb una nova mostra dedicada a la pintora Lita Cabellut. L'artista resident a Holanda s'inscriu en les derivades de l'hiperrealisme i traspassa els límits convencionals de la pintura i per situar-se al terreny del risc, del gest i del retrat psicològic amb un classicisme latent, hereu de Goya, Velázquez o Rembrandt.

Llegir-ne més
Espai VolART-Fundació Vila Casas , Eixample Fins al Diumenge 27 maig 2018
Advertising

Comentaris

0 comments