Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors exposicions de Barcelona

Les millors exposicions de Barcelona

Les propostes artístiques imprescindibles: museus, galeries, exposicions...
ST, de Josep Guinovart
© Josep Guinovart
Advertising

Amants de la pintura, la fotografia, l'escultura i de l'art en general: aquí teniu una tria de les millors exposicions que podeu trobar actualment als museus i galeries de Barcelona. Seleccioneu la vostra i prepareu-vos per gaudir de les mostres en actiu més importants que cal veure a Barcelona ara i en els pròxims mesos. Una gran oportunitat tot el que podeu fer a la ciutat a través de l'art.

NO T'HO PERDIS: Els museus que obren gratis el diumenge.

'El príncipe Baltasar Carlos, a caballo'. © Velázquez. Museu del Prado
Velázquez. Museu del Prado
Art

Velázquez i el Segle d'Or

icon-location-pin CaixaForum, La Font de la Guatlla
icon-calendar

Costa imaginar el transcurs de la pintura sense l'existència de Diego Rodríguez de Silva y Velázquez (1599-1660). Mestre de mestres. Venerat pels grans artistes, la seva influència traspassa segles i fronteres. Prova en són, per exemple, les diverses versions de 'Las Meninas', un dels seus quadres més emblemàtics, que Dalí i Picasso s'entestaren a interpretar una vegada i una altra; també la pertorbadora sèrie que Francis Bacon va crear a partir del retrat del papa Innocenci X; o la famosa sentència de Manet després de visitar Madrid: "Velázquez és el pintor dels pintors. No m'ha sorprès, m'ha extasiat", amb la qual el reivindica com a referent dels impressionistes.

Time Out diu
Lina Bo Bardi
© Lina Bo Bardi
Art

Lina Bo Bardi

icon-location-pin Fundació Joan Miró, Sants - Montjuïc
icon-calendar

Per a l'arquitecta Lina Bo Bardi, el dibuix era un mitjà expressiu primordial i en el seus arxius de São Paulo va conservar-ne prop de 6.000. La mostra, petita, recull un centenar d'imatges de la seva producció, més imatges de la seva obra constructiva i de la seva activitat com a dissenyadora.

Advertising
Art

Bermejo. El geni rebel del segle XV

icon-location-pin Museu Nacional d'Art de Catalunya. MNAC, Sants - Montjuïc
icon-calendar

La mostra apropa a la figura de Bartolomé Bermejo, un dels grans mestres de la pintura del Cuattrocento europeu. Organitzada conjuntament pel Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museo del Prado, l'exposició presenta 21 olis sobre taula, gairebé la totalitat de la seva producció, al costat d'altres obres d'artistes contemporanis i també desvetlla aspectes poc coneguts del pintor que va pintar 'Pietat Desplà'.

Esperando a filha, de Palmira Puig-Giró
© Palmira Puig-Giró
Art

Palmira Puig-Giró, fotògrafa

icon-location-pin RocioSantaCruz ART, Dreta de l'Eixample
icon-calendar

La galeria RocioSantaCruz Art recupera l’obra de qui va ser mà dreta i parella de Marcel Giró. Es van retrobar al Brasil fugint de la Guerra Civil Espanyola i tots dos es van integrar al Foto Cine Clube Bandeirante, un grup representant de la modernitat fotogràfica; als anys 50 junts obririen un estudi de publicitat a São Paulo. La catalogació de les obres de Giró ha permès descobrir el treball de la fotògrafa, qui va signar imatges de natures mortes, paisatges i retrats experimentals i elegants emmarcats en la nova figuració brasilera.

Advertising
Estructuras de identidad. The Walther Collection
© Walther Collection
Art

Estructuras de identidad. The Walther Collection

icon-location-pin Foto Colectania,
icon-calendar

Entre les obsessions del col·leccionista Arthur Walther hi ha la fotografia vernacular, imatges quotidianes pròpies d’àlbums familiars dels que es troben als mercats de puces (o dels que venen els dealers especialitzats). A Foto Colectania, la Walther Collection ha desembarcat amb diferents sèries que, prescindint de l’autoria, l’estil, el moment i el lloc en què van ser preses, ens parlen del tipus, de la identitat.

'Janitzio', de Josep Guinovart
© Josep Guinovart
Art

Guinovart. La realitat transformada

icon-location-pin Espai VolART-Fundació Vila Casas, Eixample
icon-calendar

Amb aires de retrospectiva però defugint del clàssic recorregut cronològic, l'exposició, que ocupa totes les sales dels Espais Volart, s'endinsa, en el ric univers guinovartià. Proposa noves lectures i formes de mirar la producció d'un dels artistes destacats de l'avantguarda plàstica catalana de la segona meitat del segle XX que va conjugar, sense despentinar-se, el realisme, l'abstracció, l'expressionisme, i l'informalisme, tot reinventant-se de manera incessant.

Time Out diu
Advertising
Art

Stanley Kubrick

icon-location-pin CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, El Raval
icon-calendar

L’exposició del CCCB és al·lucinant, un camí d’entrada a la ment del geni, laberíntica com l’orgia de màscares d’'Eyes wide shut', com les trinxeres sinuoses on els soldats de 'Senders de glòria' enfonsaven les botes al fang fins als genolls, pregant i arrossegant-se per no ser executats. Des dels seus inicis com a fotògraf a la revista 'Look' o com a documentalista de la vida del boxejador Walter Cartier fins a tots els projectes que va deixar inacabats, s’estén un recorregut electritzant, a estones infernal, a estones satíric, a estones pur artefacte pop.

Time Out diu
Torres Garcia al MACBA
© MACBA
Art

Un segle breu: Col·lecció MACBA

icon-location-pin Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona, El Raval
icon-calendar

L’historiador marxista Eric Hobsbawm va desenvolupar l’expressió ‘curt segle XX’ per referir-se al moment entre l’inici de la Primera Guerra Mundial i la caiguda de la Unió Soviètica, fugint així de la periodització clàssica, donada la rellevància dels fets històrics que marcaren aquells anys. En aquesta mateixa línia discursiva, el MACBA ensenya un tastet de la seva vasta col·lecció formada per més de 5.000 obres.

Time Out diu
Advertising
Antoni Tàpies. Biografia política
© Augustin de Valence
Art

Antoni Tàpies. Biografia política

icon-location-pin Fundació Antoni Tàpies, Dreta de l'Eixample
icon-calendar

 davant d’un extraordinari conjunt d’obres d’Antoni Tàpies del període 1946 - 1977. O sigui, de l’inici de l’activitat del pintor fins a la restauració de la Generalitat de Catalunya. Però si el visitant no sap res de la grisor moral i material dels primers anys de postguerra, de l’aïllament d’una dictadura feixista que afusellava sense manies la dissidència, ni del debat entre els intel·lectuals d’esquerra, sobre la conveniència del realisme socialista, dels esforços per articular una resistència cívica a l’interior del país, no podrà copsar res de res.

Time Out diu
Throwback 70, 80, 90, 00
© Estrany-de la Mota
Art

Throwback 70, 80, 90, 00

icon-location-pin Estrany de la Mota, Eixample
icon-calendar

'Throwback 70,80,90,00' és el projecte amb el qual la galeria Estrany-de la Mota revisa quatre dècades d'activitat galerística, i serveix per posar punt final al projecte que des de 1996 compartien Toni Estrany i Àngels de la Mota. L'exposició, que sembla en construcció, una metàfora del moment que viu l'espai, anirà mutant i presentant diferents artistes amb els quals han treballat al llarg d'aquests anys, des de Miquel Barceló a Richard Hamilton, Robert Llimós, Pep Agut, Ignasi Aballí, etc.

More to explore

Advertising