Les millors exposicions de Barcelona

Les propostes artístiques imprescindibles: museus, galeries, exposicions...
Self-Portrait (1986), de Jean-Michel Basquiat
© Jean-Michel Basquiat. Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Antiga Col·lecció Salvador Riera
Advertising

Amants de la pintura, la fotografia, l'escultura i de l'art en general: aquí teniu una tria de les millors exposicions que podeu trobar actualment als museus i galeries de Barcelona. Seleccioneu la vostra i prepareu-vos per gaudir de les mostres en actiu més importants que cal veure a Barcelona ara i en els pròxims mesos. I si us quedeu amb ganes de més art i més museus, mireu de passar pel llistat de museus que obren gratis el diumenge.

Torres Garcia al MACBA
© MACBA
Art

Un segle breu: Col·lecció MACBA

icon-location-pin El Raval
icon-calendar

Nova ordenació de la Col·lecció del MACBA instal·lada a la primera planta de l'Edifici Meier. En aquesta ocasió, el museu ha apostat per un recorregut cronològic que s'inicia el 1929, amb l'Exposició Universal de Barcelona, i acaba a l'actualitat, amb obres que fan referència al mar i els seus efectes. En total, s'inclouen més de 190 obres i 165 documents de l'Arxiu per explicar els diferents moviments artístics que tenen lloc en aquest 'Segle breu', tal com el va anomenar l'historiador Eric Hobsbawm. Amb obres d'Anni Albert, Calder, Torres-García, Tàpies i Miró, Miralda, Rabascall, Eugènia Balcella, Esther Ferrer, Guerrilla Girls, Basquiat, Juan Muñoz i Allan Sekula, entre d'altres.

'Dinamica circolare', 1965
© Marina Apollonio
Art

Obres obertes. L'art en moviment

icon-location-pin Dreta de l'Eixample
icon-calendar

L'exposició de La Pedrera reuneix una àmplia i acurada selecció d’obres d’art contemporani de més d’una quarantena d’artistes internacionals que busquen una transformació profunda del rol de l’espectador a través de la participació i la interacció amb l’obra d’art. La participació del públic, la porta oberta a l'atzar, l'immaterialitat, l'obertura a l'espai, la desmaterialització... tot això està present en el corpus artístic dels anys 50 i 60, en les creacions d'artistes com Marina Apollonio, Alberto Biasi, Pol Bury, Alexander Calder, Enrico Castellani, Marcel Duchamp, Jean Tinguely, Victor Vasarely, entre molts d'altres. 

Advertising
La Peste, Dora García. ProjecteSD, Barcelona,  2018
© Roberto Ruiz
Art

Dora García. La Peste

icon-location-pin Eixample
icon-calendar

Dora García es refereix en aquesta exposició de nom 'La Peste' a la novel·la d' Albert Camus per desplegar una sèrie de noves obres basades en dibuixos murals.

Art

Manuel Duque. De la llum al món

icon-location-pin Eixample
icon-calendar

Coincidint amb el vintè aniversari de la mort de l’artista Manuel Duque (Nerva, Huelva, 1919–Sabadell, 1998), la Fundació Vila Casas presenta aquesta mostra comissariada per Imma Prieto, la selecció d’una vuitantena d’obres pictòriques que ressegueixen la trajectòria artística d’un autor que sempre va tenir la certesa d’estar fora de lloc i fora de temps, aliè a moviments i estils. Dividida en diferents àmbits, la mostra és una aproximació a la cosmogonia de Manuel Duque a través d’una proposta que acosta l’espectador a la idea del traç. Un traç que s’anirà reconeixent a si mateix a partir d’elements que són clau en la pintura de tots els temps: la llum, el color o la natura, una natura entesa no com a paisatge, sinó com a lloc de trobada amb un mateix i amb el món.

Advertising
Saul Leiter, Taxi, 1957
© Saul Leiter Foundation
Art

Saul Leiter. In Search of Beauty

icon-calendar

Exposició dedicada a l'obra de Saul Leiter, el sorprenent precursor de la fotografia en color. Leiter va combinar la fotografia i la pintura tota la seva vida, i va continuar pintant diàriament fins a la seva mort al novembre de 2013 als 89 anys. Però la càmera es va convertir en el mitjà a través del qual va aconseguir capturar i interpretar la vida de la ciutat de Nova York en composicions de diverses capes, així com en escenes íntimes, com ningú ho havia fet abans.

Art

Una certa foscor

icon-location-pin La Font de la Guatlla
icon-calendar

Alexandra Laudo explora els fons de les col·leccions La Caixa i del MACBA en una mostra sobre l'opacitat, ocultació i absència en la pràctica artística a partir de les història de la desaparició de La Gioconda al Louvre. A través de 14 obres es convida l'espectador a repensar sobre la mirada i el fet de veure o no imatges.

Advertising
Antoni Tàpies. Biografia política
© Augustin de Valence
Art

Antoni Tàpies. Biografia política

icon-location-pin Dreta de l'Eixample
icon-calendar

 davant d’un extraordinari conjunt d’obres d’Antoni Tàpies del període 1946 - 1977. O sigui, de l’inici de l’activitat del pintor fins a la restauració de la Generalitat de Catalunya. Però si el visitant no sap res de la grisor moral i material dels primers anys de postguerra, de l’aïllament d’una dictadura feixista que afusellava sense manies la dissidència, ni del debat entre els intel·lectuals d’esquerra, sobre la conveniència del realisme socialista, dels esforços per articular una resistència cívica a l’interior del país, no podrà copsar res de res.

Time Out diu
Art

La llum negra. Tradicions secretes en l’art des dels anys cinquanta

icon-location-pin El Raval
icon-calendar

Sou fans de 'Cuarto milenio'? Trobeu irresistiblement estètics els tests per a daltònics? Passeu dels porros però us encanta l’ayahuasca? Doncs 'La llum negra' és la vostra exposició! Us podeu prendre aquesta exhaustiva mostra com el que resa el seu subtítol –'Tradicions secretes en l’art des dels anys cinquanta'– o bé recórrer els passadissos del CCCB com si fóssiu en un supermercat d’art esotèric, psicodèlic, alter-antropològic i altament contracultural.

Time Out diu
Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com