Les millors exposicions de Barcelona

Les propostes artístiques imprescindibles: museus, galeries, exposicions...

© Maria DiasLita Cabellut. Retrospective

Amants de la pintura, la fotografia, l'escultura i de l'art en general: aquí teniu una tria de les millors exposicions que podeu trobar actualment als museus i galeries de Barcelona. Seleccioneu la vostra i prepareu-vos per gaudir de les mostres en actiu més importants que cal veure a Barcelona ara i en els pròxims mesos. I si us quedeu amb ganes de més art i més museus, mireu de passar pel llistat de museus que obren gratis el diumenge.

Carles Congost. A sense of wonder

5 de 5 estrelles

Què se n’espera, de l’obra d’un artista? Quin és el seu paper en la societat? 'A sense of wonder', comissariada per David Santaeulària, aplega els projectes més recents de Carles Congost: vuit vídeos realitzats al llarg de la darrera dècada. L'artista té l’habilitat de parlar de la nostra vida, del que ens resulta més proper, sense gaires estridències, però amb humor i, a vegades, també amb sorna. La seva proposta interpel·la i emociona a parts iguals.

Llegir-ne més
Fabra i Coats , Sant Andreu Fins al Diumenge 22 juliol 2018

Ni flyers ni pòsters. 25 anys d'imatge Sónar

L'edició 25 del Sónar ve plena de sorpreses. Una d'elles és aquesta exposició de l'imaginari visual dels pòsters, flyers i videos que han format part de les diferents edicions del festival. Sergio Caballero, un dels tres directors del Sónar juntament amb Ricard Robles i Enric Palau, n'ha estat l'autor des dels inicis del festival el 1994. El resultat, un món tenebrós i explosiu que condensa l'esperit transgressor del festival.

Llegir-ne més
Centre d'Art Tecla Sala , Fora de Barcelona Fins al Dissabte 23 juny 2018
Advertising

La cuina de Picasso

4 de 5 estrelles

Picasso fou el primer artista de renom internacional criat a Barcelona. Ferran Adrià és, de moment, el darrer. L’un ens ofereix una llaminera, prolixa exposició; l’altre ens convida a les postres. Com que la mostra és de visita obligada, us donaré alguns consells: oi que quan aneu al restaurant no us mengeu la carta sencera? Doncs haureu d’aparcar l’afany golafre. Si us voleu encaterinar amb alguna de les obres mestres vingudes expressament de París o pertanyents als fons dels descendents de l’artista –en especial, les del període cubista–, feu-ho.

Llegir-ne més
Museu Picasso , Ciutat Vella Fins al Diumenge 30 setembre 2018

La llum negra. Tradicions secretes en l’art des dels anys cinquanta

4 de 5 estrelles

Sou fans de 'Cuarto milenio'? Trobeu irresistiblement estètics els tests per a daltònics? Passeu dels porros però us encanta l’ayahuasca? Doncs 'La llum negra' és la vostra exposició! Us podeu prendre aquesta exhaustiva mostra com el que resa el seu subtítol –'Tradicions secretes en l’art des dels anys cinquanta'– o bé recórrer els passadissos del CCCB com si fóssiu en un supermercat d’art esotèric, psicodèlic, alter-antropològic i altament contracultural.

Llegir-ne més
CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona , El Raval Fins al Diumenge 21 octubre 2018
Advertising

Domènec. Ni aquí ni enlloc

Exposició individual de Domènec (Mataró, 1962), que planteja un recorregut pel seu treball, des de finals dels anys noranta fins a l'actualitat, i inclou nous projectes. A partir de diferents edificis o monuments emblemàtics de la modernitat, Domènec analitza les propostes del moviment modern i el seu llegat en la contemporaneïtat, utilitzant com a suport de la seva recerca projectes in situ, instal·lacions, maquetes, fotografies, workshops, seminaris i vídeos.

Llegir-ne més
Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona , El Raval Fins al Dilluns 10 setembre 2018

Ferran Garcia Sevilla. Tríptic La Guerra, Pàgines simples et alia

4 de 5 estrelles

L’art s’ha convertit en artweet, “un artefacte concebut pel pensament neoliberal destinat a públics estupiditzats”. Així, amb un torrent de vehemència, m’explica el sempre apassionant Ferran García Sevilla –69 anys, cap rapat i cos de culturista– les seves darreres evolucions estètiques. Unes evolucions que recorden l’etern retorn nietzschià. El resultat el podem veure a la mostra 'Tríptic de la guerra. Pàgines simples et alia', a la galeria RocioSantaCruz. Aviso, el monotema, el màxim interès de García Sevilla és el poder. I tot gira al seu entorn.

Llegir-ne més
RocioSantaCruz ART , Dreta de l'Eixample Fins al Divendres 27 juliol 2018
Advertising

Xavier Miserachs. Epíleg imprevist

Mostra dedicada a Xavier Miserachs (Barcelona, 1937-1998), un dels fotògrafs de referència del nostre país. La mostra es proposa reivindicar i redescobrir la prolífica trajectòria de Miserachs a través d'una selecció d'imatges del seu arxiu fent un recorregut pel temps que li va tocar viure a través del seu estil, els seus interessos íntims, els reportatges i els retrats lligats a la història de la segona meitat del segle XX, els gèneres i les diverses aplicacions de la fotografia, les tècniques i, sobretot, l'evolució d'una mirada compromesa i reflexiva, sempre de complicitat amb el públic més que no pas amb el tema.

Llegir-ne més
La Pedrera , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 15 juliol 2018
Advertising

Comentaris

0 comments