Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

110 anys beneint els automòbils de la ciutat

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Sant Cristòfol és el patró dels automòbils i també el protector dels viatgers de la ciutat. Es diu que va prestar serveis a viatgers i vianants, i per això es va convertir en patró. "Cada 10 de juliol al migdia sant Cristòfol arribava a la ciutat amb una barca i amb el nen Jesús a l'espatlla pujava per la Rambla; en arribar al capdamunt, desapareixia. Els qui tenien la sort de veure'l gaudien de bona ventura tot l'any i s'asseguraven de no tenir una mort violenta", ens expliquen des de l'Ajuntament.

110 anys després de la primera benedicció de Sant Cristòfol, els ciutadans i ciutadanes de Barcelona segueixen portant els seus automòbils a beneir pel mossèn, que ruixa amb aigua beneïda els vehicles que s'hi acosten. Es diu que Casas i Russinyol van ser els primers a anar en cotxe a ser beneits!

Aquest 10 de juliol, el carrer Regomir del Gòtic es tornarà a omplir de cotxes, motos, bicis i fins i tot segways, esperant la benedicció del mossèn davant la capella dedicada al sant. Una tradició peculiar que avui dia segueix molt arrelada als barcelonins més supersticiosos.

Últimes notícies

    Publicitat