Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

5 espectacles del Grec 2017 que t'entraran pels ulls [VÍDEO]

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

El Grec 2017 apunta cap a l'espectacle visual, obres de teatre i dansa o de caire híbrid, que ens entren pels ulls i ens sacsegen el cap. Jo, per exemple, encara tinc a la retina les escenes de 'The great Tamer', una peça de Dimitris Papaioannou impactant, entre el circ, la dansa i el teatre visual. Però aquesta no serà l'única obra d'aquest caire. N'hi ha, fins i tot, de més vistoses.

1. Titans

TITANS (2017) / trailer from Euripides Laskaridis on Vimeo.

Diu el mite que els titans governen l'univers des d'abans i tot que existís el temps, una de les primeres invencions de la humanitat. Per què vam haver d'imaginar-los? Com ens enfrontem al que ens resulta desconegut? En aquesta fosca farsa còsmica del grec Euripides Laskaridis empra tant els vells mites com la seva mitologia personal, que es nodreix de la seva família, el seu país, el seu amor pel teatre de l'absurd, el circ, el burlesque i el cinema.

2. Beware of pity

Posada en escena d'aquest muntatge basat en l'obra de l'escriptor austríac Stefan Zweig que va publicar el 1939 i que aquí tenim en català i castellà publicat, respectivament, per Quaderns Crema i Acantilado. Una història en la qual es preguntava què era realment la compassió i constatava com era de difícil fer-se càrrec del dolor aliè. Aquesta coproducció de Complicité de Simon McBurney i la Schaubühne de Berlín combina amb una saviesa poc usual els recursos del vídeo i el teatre, el diàleg i la narració.

3. Halka

El Group Acrobatique de Tanger col·laboren aquí amb Airelle Caen, de la Compagnie XY (premi Ciutat de Barcelona 2012 per l'espectacle 'Le Grand C') per tornar a partir de la tradició popular marroquina. Aquest cop, tornen als orígens amb un Halka, paraula que designa en la seva llengua un muntatge festiu que pren la forma d'un cercle. Expressen així les contradiccions entre el món sagrat i el profà, i s'interroguen sobre el paper de les dones en les societats magribines.

4. Inflammation du verbe vivre

El dramaturg d'origen libanès Wajdi Mouawad porta al Grec la primera peça del díptic 'Des mourants', inspirada en Filoctetes, la història del guerrer ferit abandonat per Ulisses en una illa. Des de l'escenari, el mateix Mouawad ens explicarà com, en morir Davreu, va decidir emprendre un viatge a Grècia a la recerca dels herois de l'antiguitat clàssica.

5. La grenouille avait raison

James Thierrée és, sens dubte, un dels mags de l'escena europea, gràcies a un cos que tot ho permet i una imaginació que no és d'aquest món. Aquí explora les relacions familiars, en una escenografia onírica que recorda un món de tecnologies anacròniques i invents futuristes d'un passat alternatiu.

Últimes notícies

    Publicitat