Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Acord per no tancar i regular els clubs de cànnabis a Barcelona

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Ja fa molt que l'assumpte dels clubs de cànnabis a la ciutat està en boca de tots. Si fa exactament un any estàvem més a prop de tancar la major part de les associacions de fumadors que de regular-les, avui s'ha fet un pas més per establir unes normes per als clubs de cànnabis. Es pot dir que, de moment, no només no es tancaran, sinó que el plenari del Consell Municipal de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda (amb l'aprovació de Barcelona en Comú i PSC, ERC i la CUP, l'abstenció de Ciutadans i els vots contraris de CiU i el PP) a un document, que estableix una sèrie de requisits de distància, superfície, ubicació i criteris tècnics per les associacions de fumadors.

Els punts més importants del nou pla són, per exemple, que s'estableix una distància mínima de 100 metres tant entre clubs, com entre determinats usos com són centres docents obligatoris, CAS o equipaments comunitaris. Aquesta distància haurà de ser de 150 metres a Ciutat Vella, Gràcia i nuclis antics. A més, els clubs hauran de tenir una superfície màxima útil dels locals de 200 metres quadrats, i tots els locals han de disposar d'un accés independent des de la via pública, per tant s'han d'ubicar tots en planta baixa.

Tots els locals hauran de disposar de doble porta d'accés a l'interior del local o vestíbul de separació entre la porta d'entrada i la sala principal, i la sortida de fum s'efectuarà per la xemeneia, sempre. Així doncs, un dels assumptes que el govern de Colau havia de solucionar imminentment sembla que va pel camí de fer-ho.

Últimes notícies

    Publicitat