Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ángel León tanca BistrEau i Ruscalleda mana a tot el Mandarín

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

El xef Ángel León, Michelin per Aponiente (Cadis) no renovarà la seva estança a l'hotel Mandarín Oriental amb el restaurant BistrEau, que tanca portes. Carme Ruscalleda, la cuinera més premiada del món –set estrelles Michelín-, passa a assumir tota la direcció gastronòmica de l'hotel.

Així, BistrEau donarà pas, el dia 2 de maig, a a la recuperació del restaurant Blanc, que en un primer moment va estar dirigit pel malaguanyat Jean Luc Figueras. La intenció de Ruscalleda és seguir una línia similar a l'oberta en la primera època del Blanc: una cuina basada en preparacions més senzilles i amb matèria primera de qualitat. «Sense ser un restaurant gastronòmic, al Blanc s'hi farà una cuina gastronòmica, que és aquella que defensa les coses molt bones», explica la xef. Seran plats d'identitat mediterrània molt forta –canelons, gaspatxo, arròs, peixos– i també les icones internacionals que un s'espera trobar en un hotel, com pizza i hamburgueses.

La família Ruscalleda-Balam, doncs, passa a controlar de manera integral l'oferta de l'hotel Mandarín, des dels esmorzars i el servei d'habitacions fins a la proposta de Banker's Bar i la terrassa Mimosa. I amb Moments com a joia de la corona, esclar, amb dues estrelles Michelin i Raül Balam al capdavant de la seva cuina. L'única parcel·la que no controlarà Ruscalleda serà l'oferta de la terrassa, on d'abril a octubre es podrà degustar la carta de peruana de Gastón Acurio. No hi ha hagut conflicte en el comiat d'Ángel León: el gran experimentador de la cuina marinera seguirà vinculat a l'hotel amb formats de restaurant efímer en col·laboracions puntuals.

Això em porta a pensar: ¿tenen cabuda dos restaurants amb altes dosis d'experimentació en un mateix hotel? ¿No us passa, que quan aneu d'hotel amb caixet i feu un àpat fort necessiteu després una oferta més planera per desembussar els conductes?

Últimes notícies

    Publicitat