Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona serà vegetariana (els dilluns)

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Primer va ser la declaració de Barcelona com a ciutat 'gay-friendly', fet que va suposar un increment del turisme homosexual i un cop sobre la taula a l'hora de defensar, des de les institucions públiques, els drets del col·lectiu LGBT. I ara Barcelona es declara 'veg-friendly'. I què vol dir això? Doncs que la nostra ciutat serà a partir d'ara amiga de la cultura vegetariana i vegana. Així ho ha decidit la comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament a través d'una proposta d'Esquerra Republicana, que ha rebut el suport de Barcelona en Comú, CiU, PSC i CUP, i s'ha trobat amb l'abstenció de PP i Ciutadans.

No es tracta d'una proposta de cara a la galeria, ja que com ja ha passat a Nova York, a algunes ciutats de l'Índia, Glasgow, Londres i Seül, es duran a terme una sèrie d'accions determinades i molt concretes per fomentar l'alimentació sense carn. La primera i la més important és que a partir d'ara, els dilluns seran vegetarians a Barcelona, ja que la ciutat s'ha sumat a la campanya Meet Free Monday, que defensa que tota alimentació que provingui de l'administració de la ciutat serà vegetariana els dilluns. Això vol dir que els menús no contindran carn ni productes que provingui dels animals el primer dia de la setmana. Menys feina per les carnisseries i peixateries, sí, però també una oportunitat per lluitar contra l'impacte negatiu de la ramaderia al medi ambient.

Menjadors socials, escoles i institucions públiques que depenguin de l'Ajuntament serviran menús sense carn (de manera opcional) els dilluns a Barcelona. Des de l'Ajuntament també han confirmat que s'editarà una guia amb restaurants vegetarians (es calcula que n'hi ha al voltant de seixanta) i també es crearà una aplicació mòbil per informar els ciutadans i turistes sobre el comerç vegetarià i vegà.

Ah! També es crearà un punt 'BCNvegPoint' a la ciutat que serveixi per informar els inversors, consumidors i emprenedors sobre els beneficis dels comerços vegetarians. Visca la BCN veg-friendly!

Últimes notícies

    Publicitat