Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Biblioestiu: la importància de llegir durant les vacances

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Arriba l'estiu i els més petits tenen per endavant molt temps lliure per gaudir de les vacances: piscina, platja, muntanya, jocs d'esbarjo, videojocs... i lectura. Els llibres han de seguir sent una font de diversió i aprenentatge imprescindible a casa nostra, més veient que a Catalunya tenim una dependència extrema d'aparells electrònics com el mòbil, a l'estiu. Doncs bé, el Departament de Cultura ha endegat la primera campanya de foment de la lectura infantil que es desenvolupa durant les vacances d'estiu. Es tracta de Biblioestiu una campanya de foment de la lectura infantil durant les vacances que s'adreça a nens de 5 a 16 anys i s'ofereix a totes les 400 biblioteques públiques de Catalunya de l'1 de juliol al 15 de setembre.

La campanya ha començat amb l'enviament, a totes les biblioteques públiques per part del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, de cartells, díptics, bústies i accés a materials digitals per fomentar la lectura entre els nens. Tot per fer que la lectura es converteixi en una de les activitats principals de l'estiu pels més petits, i fomentar la programació lúdica i extra a les biblioteques. 

Biblioestiu s'ha dividit en dos grups, el primer, per a nens de 5 a 9 anys, s'han seleccionat una sèrie de llibres dividits en dues franges d'edat: de 5 a 7 i de 8 a 9 anys. Per a la primera franja s'han preparat quatre models de cartes per a cadascuna de les col·leccions i per la segona un quadern de jocs i activitats relacionats amb les lectures. L'altre grup, per a nens més grans, 10 a 16 anys, hi haurà accés a una plataforma digital que permetrà certificar la lectura lliure i obtenir premis.

Per tal de fomentar que es participi en el programa, Biblioestiu premiarà els lectors pel simple fet de participar-hi: hi ha més de 1.000 bosses de Biblioestiu, 10 invitacions per al Camp Nou Experience i lots de llibres. Biblioestiu s'inspira en les Summer Reading Campaign dels Estats Units, i en campanyes similars que es fan a diversos països nòrdics i que tan bon rendiment han donat.

Últimes notícies

    Publicitat