Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'Carmela' es queda

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

'Carmela' es quedarà a la cantonada del Palau de la Música per aclamació popular i gràcies a la "generositat" de Jaume Plensa, que ha cedit l'escultura a la ciutat de Barcelona, tal com ha anunciat el tintent d'alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament, Jaume Collboni.

L'escultura, un cap de ferro de 4,5 metres que descansa sobre una peanya, va instal·lar-se a la cantonada del Petit Palau a l'abril en el marc d'una exposició de Plensa al Palau i al setembre s'havia de retirar per ser exposada als Estats Units. Llavors es va fer públic que l'ajuntament mantenia converses amb l'artista i valorava la possibilitat de comprar l'escultura. Finalment Plensa ha optat per cedir-la a la ciutat per un període de vuit anys. "Ho hem arreglat perquè es quedi... i no m'ha semblat oportú vendre-la", ha dit l'artista commogut per la simpatia que ha despertat la Carmela entre la ciutadania, que ha reivindicat la seva permanència amb diferents accions al llarg d'aquests mesos. L'acord amb l'Ajuntament garanteix que l'escultura seguirà en el mateix emplaçament i que el consistori es farà càrrec de les despeses (taxes i permisos) que puguin originar-se.

"És una història d'amor que acaba bé", ha dit Collboni, per a qui l'escultura de la Carmela marca un punt d'inflexió de la relació de la ciutat amb l'artista, mentre continua a l'aire el projecte de l'escultura al Somorrostro promogut pel consistori de Trias. "Era un deute que teníem els barcelonins i la ciutat amb Jaume Plensa".

Últimes notícies

    Publicitat