Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Col·leccions peculiars i absurdes que pots trobar al quiosc

Escrit per
Mónica Boixeda
Publicitat

L’autèntic malson no és la tornada a la feina, ni a l’escola, ni tan sols la molesta invasió dels 4x4 que patim a la ciutat… No. La veritable amenaça del mes de setembre és l’arribada de les col·leccions per fascicles. Un invent amb anys d’història que bàsicament fomenta l’obsessió, l’ansietat, l’aïllament i esgota la paciència.

No sabem qui va ser la ment brillant de l’equip de màrqueting d’alguna editorial que un dia va decidir que ens encantaria emmagatzemar objectes absurds als calaixos sense fons de casa nostra o, millor encara, comprar-los per parts i construir-los per compte propi. El format IKEA però per a ànimes pacients i amb una voluntat de ferro. 

Està més que demostrat que l’èxit d’aquest tipus de publicacions té data de caducitat i que, exceptuant un parell de frikis o apassionats del punt de creu, la gran majoria de col·leccionistes amateurs abandonen el seu bon propòsit abans inclús que la dieta. Però tot i així, allà hi són, ocupant metres quadrats als quioscs, amb els seus cartrons de mides estratosfèriques, cridant-nos amb eslògans irresistibles del tipus ‘Aprèn japonès en 15 dies!’ o ‘Fabrica el teu propi paracaigudes de ganxet’. Impossible no caure en la temptació.

Més enllà del perquè de l’existència d’aquest gènere editorial, val la pena indagar en el què i en les mil possibilitats que ofereix. Repassem algunes de les col·leccions més peculiars:

Construeix el Bismark

Evidentment, es tracta d’una maqueta a escala, i podríem arribar a entendre que el somni d’algú fos fabricar un vaixell cuirassat de la Segona Guerra Mundial a casa seva, però resulta que per aconseguir que surti quelcom més o menys decent s’ha d’esperar a les 140 entregues mínimes necessàries perquè la cosa agafi forma. Això vol dir 140 setmanes! Dos anys i mig! Surt més a compte anar a buscar les restes del vaixell real, a França.

 

Navalles

La navalla toledana, la sevillana, la capaora. La varietat és infinita, ideal per a psicòpates indecisos.

Instruments en miniatura

Molt útil si tens una banda de rock de formigues o una orquestra simfònica formada per follets de jardí.

Insectes

Si has acabat la col·lecció d’instruments mini i no tens intèrprets, cap problema. Pots anar comprant mosques, escarabats i marietes poc a poc i després organitzar una audició per valorar les qualitats musicals de cada un. Els que quedin descartats serviran per fer fora a visites desagradables.

Màscares de Star Wars en miniatura

D’acord, aquesta té pinta de ser la que més adeptes pot aconseguir. Els fans de la famosa nissaga de George Lucas no tenen límit, però tornem al mateix: tamany mini. Al final tot sembla una confabulació perquè tothom acabi comprant els insectes. Doncs aquí va un secret: Barcelona està plena de cuques que probablement estan desitjant una oportunitat com aquesta per rentar la seva reputació. I són gratis!


Diu la llegenda que un any un home natural de Rupit va aconseguir acabar una col·lecció completa. Concretament, la de 'Construye tu propio váter'... diuen que, tot i així,  finalment va acabar com tothom: cagant-se en els maleïts fascicles.

Últimes notícies

    Publicitat