Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Comissari sangonera? 'Article' respon

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

No ho diem nosaltres sinó que és un dels temes de reflexió d''Article', una revista de crítica i reflexió de l'art contemporani sorgida a l'entorn de l'espai Sant Andreu Contemporani i del Concurs d'Arts Visuals Premi Miquel Casablancas que vol "radiografiar els darrers vint anys de l'art contemprani a partir de diferents agents", explica Pablo G. Polite, comissari del SAC.

Al primer número es publica la conversa amb Manuel Borja-Villel, flamant director del Museu Reina Sofia que va començar la seva trajectòria a la Fundació Tàpies i també va dirigir el MACBA, on parla de l'evolució de les polítiques neoliberals a les polítiques del comú. El comissari David G. Torres, al capdavant de la mostra sobre el punk que properament es podrà veure al MACBA, desgrana la figura del comissari en to sarcàstic. "La ce correspon a copiar, a comissari o a 'chupasangres'?", interpel·la el títol de l'article. La crítica Pilar Bonet, per la seva banda, analitza la professionalització dels artistes. També s'inclou una relació de les diferents activitats dutes a terme pel SAC del 2005 fins a l'actualitat.

'Article' està concebuda com quatre publicacions que aniran apareixent periòdicament fins al mes de juny. La primera es va presentar a ARCO i la darrera es presentarà coincidint amb l'anunci del premi Miquel Casablancas, al mes de juny. Polite avança alguns dels temes de les properes publicacions: els artistes Oriol Vilanova, que viu entre Brussel·les i Barcelona i treballa el concepte de la col·lecció, i Francesc Ruiz, present al Pavelló Espanyol de la darrera Biennal de Venècia i estretament vinculat al SAC, reflexionen sobre la validesa o no de l'etiqueta art emergent. 'Article' també abordarà el paper de les publicacions d'artista i de les condicions de la cultura avui, de la mà de professionals de la matèria com Anna Pahissa, Fito Conesa, Peio Aguirre i Manuel Olveira.

Podeu trobar 'Article' a la llibreria múltiplos.

Últimes notícies

    Publicitat