Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Estímuls intel·lectuals per als malalts d'Alzheimer

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

L'Alzheimer és una de les malalties més cruentes que hi ha. Més de 40 milions de persones a tot el món la pateixen, i es caracteritza per un deteriorament mental progressiu. Aquest dimecres 21 de setembre és el Dia Internacional de l'Alzheimer, i a tot el món hi ha activitats, conferències i accions per donar a conèixer la malaltia així com difondre-la i demanar suport a la població, als organismes públics i privats i a les institucions. Però en casos com el de l'Alzheimer, el malalt ha de ser el centre d'atenció i tots els esforços han d'anar destinats a millorar la seva qualitat de vida i fer que els símptomes es vagin desenvolupant el més a poc a poc possible.

Això és el que s'han proposat des del Museu de l'Hospitalet de Llobregat, oferint un servei de visites guiades per a malalts d'Alzheimer, familiars i cuidadors. Tot per fer que els estímuls intel·lectuals que suposen visitar un museu serveixin d'ajut als malalts. Es tracta d'una acció en col·laboració amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), els Serveis Socials de l'Ajuntament de L'Hospitalet i la Fundació Santa Eulàlia, seguint la feina que ja va començar l'any 2010 el CCCB amb el Programa Alzheimer, destinat a oferir visites dinamitzades per a malalts d'Alzheimer a les exposicions i l'edifici del CCCB, antiga seu de la Casa de Caritat de Barcelona.

Al Museu de l'Hospitalet hi ha des d'exposicions que volen retre homenatge a les dones i als homes que van contribuir en fer de L'Hospitalet una ciutat viva, acollidora i oberta (L'Hospitalet i la memòria democràtica: L'Hospitalet del s. XX); l'exposició 'Color, forma i volum' presentant taules renaixentistes i barroques; o 'L'Hospitalet, un indret, una història', una explicació de com la ciutat ha arribat a ser la segona ciutat de Catalunya.

És prioritari entendre que els estímuls mentals són imprescindibles per als malalts d'Alzheimer, i accions com la del Museu de l'Hospitalet han de servir perquè altres institucions culturals permetin que els afectats per malalties mentals tinguin un accés directe a tots els àmbits de la cultura.

Últimes notícies

    Publicitat