Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Exhumation Day is coming!

Escrit per
Ricard Mas
Publicitat

Colla d'il·lusos que us quedeu embadalits amb Joc de trons... el dia de la gran exhumació s'acosta i vosaltres encara no sabeu de què va el fulletó de l'estiu? Seré bo i us ho explicaré: la pitonissa Pilar afirma que el geni Dalí és el seu pare. Una magistrada sense gaires miraments li ha seguit el corrent i ha ordenat aixecar la llosa, de tona i mitja, que cobreix el sepulcre del creador surrealista al seu Teatre-Museu. El primer artista que va pintar l'estructura helicoïdal de l'ADN... exhumat precisament a causa de la troballa que va valdre el premi Nobel per a Francis Crick i James Watson. Aquest dijous 20, a partir de les vuit del vespre, una comitiva judicial procedirà a desenterrar el cos de l'artista per prendre-li mostres d'ADN.


Ara imagineu que el fantasma de l'ADN de Dalí vaga lliure i aprofita per repassar els seus indrets preferits barcelonins. L'hi acompanyaríeu? Us proposo una tarda-nit amb ADN dalinià. Aviso: no és barat.


1. Començarem la tarda passejant pels salons de l'hotel Palace, conegut abans com el Ritz. Dalí s'hi hostatjà entre el 1934 i el 1980, i ocupava sempre la suite 108. Podreu prendre el té als seus salons i olorar la rica flora dels seus jardins... Encara hi ha nards? No deixeu de preguntar per la 'suite Dalí'.


2. Seguirem al Park Güell. Per 7 € podem accedir als bancs de trencadís, la Sala Hipòstila i, molt especialment, als falsos arbres de pedra que, a l'hora del capvespre, angoixaren tant l'artista quan tenia només 4 anys. Aquesta visió li va inspirar el quadre 'El deslletament del moble aliment' i va alimentar l'angoixa creativa que recorre la seva obra.


3. Baixarem fins a la Plaça Reial. A la sala Tarantos, per 15 € tenim copa i 'flamenco show'. Dalí n'era assidu quan cantava . 'La Cartagenera' li dedicà el hit 'Es mi hombre': no deixeu de veure el clip. El president italià Sandro Pertini era també un gran admirador d'aquesta rumbera, i no es cansava de repetir a Jordi Pujol: "Quines cuixes, la Garrido, quines cuixes!"


4. Si els diners no són problema (aprox. 100 € per persona), podeu acabar amb un sopar a Via Veneto, el restaurant preferit de Dalí a Barcelona. Demaneu la seva taula preferida, aquella on el geni surrealista, a l'hora de les postres, obsequiava les seves acompanyants amb botifarres crues que penjaven del coll com si fossin cares joies.

Últimes notícies

    Publicitat