Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Globus d'Or, prescriptors de sèrie

Escrit per
Serielizados Serielizados
Publicitat

Segurament aquesta edició dels Globus d’Or ha estat la que menys travesses correctes ha tingut a la història. Les possibilitats de ple encert són més limitades que que et toqui l’Euromillones. Sembla que l’associació de premsa estrangera de Hollywood ha decidit ser prescriptora. Aprofitar el tinglado de glamour que han muntat i usar aquest altaveu per descobrir sèries que han passat desapercebudes pel gran públic. Premiar perquè se’n parli i arribi al mainstream.

I així com l’any passat The Affair, FargoTransparent van ser les premiades, aquest any és el torn per a Mozart in the Jungle, Mr Robot (2 premis cada una) i Wolf Hall. Decisions molt sorprenents i que marquen una línia de frescor i originalitat.

La gran injustícia de la nit però és per Fargo. Una segona temporada tan rodona es mereixia algun premi, però els Globus d’Or han volgut premiar a novetats. Bé, tot és novetat menys Jennifer Lawrence. Aquesta és l’única aposta segura, amb 25 anys té 3 Globus d’Or. Un escàndol.

Un dels premis que més il·lusió ens ha fet és per Oscar Isaac com a millor actor de minisèrie per l’àrida i meravellosa Show me a Hero. La creació de David Simon demostra una altre vegada l’actoràs que és Oscar Isaac, i de fet el reivindica com l’actor de l’any, amb peliculons com Ex-Machina, A Most Violent Year i la hiper-taquillera Star Wars.

Aquests Globus d'Or han estat molt 'latinos' amb premis pel mateix Isaac, Gael Garcia Bernal i Alejandro G. Iñarritu. I de fet Isaac també va ser protagonista per una de les imatges que més va còrrer per la xarxa. No sabem si s'acabarà complint o no, però Leonardo Di Caprio com a mínim ja ha guanyat el Globus d'Or.

Pel que fa a la indústria, Amazon es consolida com a nou agent que rep premis. USA Network s’ha posat al mapa amb Mr Robot. I Netflix i HBO marxen sense res. Sorprenent.

Pel que fa a la Gala la veritat és que esperavem més de Ricky Gervais. El seu humor corrosiu semblava frenat, una mica encorsetat. No mossegava tant com sap. Amb l’excepció de la presentació de Mel Gibson, que ja és un running gag dels Globus d’Or.

No sabem si repetirà o no l’any que ve, però a Ricky Gervais li estan sortint competidors. A la mateixa gala, les divertidíssimes presentacions d’Andy Samberg i de Jennifer Lawrence i Amy Schumer han estat escrites per prendre-li la feina. El millor gag de la gala però ha estat el d’Aziz Ansari (creador de Master of None), s’ha portat un llibre de casa perquè quan l’enfoquessin com a nominat a millor actor de comèdia ja estava fent teràpia llegint un llibre titulat “Perdent davant de Jeffrey Tambor amb dignitat”. Al final, un altre gir de guió. Millor actor va ser Gael Garcia Bernal. Però l’acudit igualment ja havia estat el millor de la nit..

Per últim, criticar les categories. Fargo és una minisèrie? Bé, passa. La segona temporada de Transparent és comèdia? No ben bé... I Marte (the Martian) una comèdia??? Mireu que diu la xarxa.

Últimes notícies

    Publicitat