Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'Govern vs Ajuntament', segueix la guerra pel CIE

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Sembla el conte de mai acabar. Una història que ja fa massa que és actualitat, però no per això deixa de ser important. El Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona France podria tenir els dies comptats. Més concretament, en 60 dies, 2 mesos, hauria de tancar. És el temps que ha donat l'Ajuntament al centre, basat en una resolució municipal del juliol del 2016 en què s'informava de la manca de llicència del CIE, a més de l'agreujant de dos informes en què s'assegurava que el centre no disposa d'un pla d'emergència en cas d'incendi. Informes que determinaven que el centre no garanteix la seguretat dels interns.

El consistori arribarà "fins on calgui", diu el tinent d'alcalde Jaume Asens. No volen donar el seu braç a tòrcer i és per això que si no es procedeix al tancament en els pròxims dos mesos, es portarà el cas a l'Audiència Nacional. Tot per fer prevaldre les competències del consistori en matèria de seguretat i fer que els CIE tanquin portes de manera definitiva.

L'Ajuntament no és optimista i sap que és molt probable que el centre no tanqui en dos mesos. De fet, Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, ja ha reafirmat la voluntat de mantenir-lo obert. Per això, Asens ha explicat que portarà el cas a l'òrgan judicial encarregat de dirimir conflictes entre administracions públiques, que és l'Audiència Nacional.

No només volem que als CIE deixin d'haver-hi morts ni violacions de drets humans. Volem que els CIE tanquin, per sempre. En aquest blog ja vam proposar en què podríem convertir el CIE de Zona Franca un cop (esperem) tanqui. Idees no en falten, però necessitem que, primer de tot, deixi de ser la presó encoberta que és avui dia.

Últimes notícies

    Publicitat