Notícies

Ja hi ha equip guanyador per reformar la Rambla

Escrit per
Pau Roca
La Rambla
© Maria Dias
Publicitat

La Rambla farà una rentada de cara en els pròxims anys per tal de dinamitzar-la i millorar les intervencions físiques i socials "perquè els veïns es tornin a fer seu el passeig i en siguin protagonistes", expliquen des de l'Ajuntament. Les obres començaran a principis del 2019, però abans s'ha fet un concurs internacional per decidir quina proposta s'ajusta més a les necessitats d'aquesta reforma.

El projecte guanyador d'entre els sis que s'hi han presentat és Km-ZERO, un equip "amb un ampli coneixement de la Rambla format per quinze professionals de diferents àmbits, tots ells molt propers a la dinàmica veïnal de la via", expliquen des del Consistori. I és que qui dirigeix aquest equip és Itziar González, arquitecta i antiga regidora de Ciutat Vella a l'època en què Hereu era alcalde. González va dir no a la corrupció amb el cas de l'hotel del Palau, i va ser poc menys que expulsada –després de rebre amenaces– del barri per 'culpa' de la seva honestedat i valors. Ara, la Itziar torna per la porta gran per encapçalar un projecte engrescador juntament amb personalitats molt properes al moviment veïnal com són Arnau Boix (arquitecte), Lola Domènech (arquitecta), Olga Tarrasó (arquitecta), Jordi Quiñonero (sociòleg), Paul B. Preciado (doctor en Filosofia), Josep Selga (biòleg), Ole Thorson (enginyer de camins, canals i ports), Sergi Cutillas (economista), Ernest Cañada (geògraf), Albert Conesa (enginyer industrial), Sebastià Ribot (enginyer de camins, canals i ports), Cristina Pedraza (arquitecta tècnica), Pablo Feu (advocat) i Pere Mogas (urbanista).

Els vessants culturals, socials i comercials seran els més importants en una remodelació que "va més enllà d'un projecte d'urbanització" i de la qual s'ha valorat molt positivament "una identificació molt correcta dels aspectes més rellevants i una metodologia per donar solució als problemes urbans i la participació ciutadana".


Un dels punts importants del projecte és la senyalització memorial de l'atemptat del 17 d'agost a la Rambla. Aquest haurà d'estar inclòs en el projecte final, i "es comptarà amb la col·laboració del comissionat de Programes de Memòria i la Taula de Memòria del districte, un espai, aquest últim, que incorporarà els diferents agents socials implicats".

Ja tenim ganes de tenir més informació i detalls sobre aquesta transformació de la Rambla!

Últimes notícies

    Publicitat