Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Boqueria
© Elan Fleisher / Time Out

El millor de la Rambla

Botigues, restaurants, arts... Descobreix tot el que t'ofereix el passeig més emblemàtic

Publicitat

El passeig més carismàtic en 10 parades

Enclotat a la plaça neoclàssica de Sant Josep, la Boqueria no pot presumir d’una majestuosa arquitectura del ferro com el del Born, ni de la grandiositat del de Sant Antoni. Malgrat tot, ha esdevingut el mercat més vistós i concorregut de la ciutat, on coincideixen veïns de tota la vida i nouvinguts, els qui compren un entrepà i els degustadors de delicadeses, els venedors de producte local i els importadors de menjars exòtics. La Boqueria és el veritable centre de gravetat de Barcelona.

Mercat de Sant Josep "La Boqueria"
La Rambla 99

Qui vol una rosa, qui vol un clavell?

Qui vol una rosa, qui vol un clavell?

Fa segles que les floristes posen color i olor a la Rambla. Glossades per Josep Maria de Sagarra, cantades per Miquel Porter i Moix i Joan Manuel Serrat, inspiració de pintors com Ramon Casas, les floristes són el patrimoni humà més valuós del passeig. Com proclama l’Antònia, la protagonista de Les floristes de la Rambla de Sagarra, “un s’adona / que aquest vermell molsut, tibant i humit, / és el color que dura més estona / damunt del llavi fresc de Barcelona, / que no es cansa de riure, dia i nit”.

Parades de la Rambla de les Flors

Publicitat
El temple de la lírica

Fora prejudicis, ja. Una entrada per a una funció al Liceu pot resultar molt més barata que la d’un concert de la banda pseudoalternativa de moda. Així que no hi ha excusa per no anar, ni que sigui un cop a la vida, al gran temple barceloní, i mundial, de la lírica.

El Liceu
La Rambla, 51-59

Qui vol anar a un Starbucks?

Barcelona ha maltractat fins a l’anorreament els seus cafès històrics. Congratulem-nos, doncs, que a la Rambla pervisqui el gairebé centenari Cafè de l’Òpera, on els elegants miralls gravats amb figures femenines reflecteixen la sana promiscuïtat amb què es barregen a les seves taules passavolants, habituals del Liceu, veïns, noctàmbuls, bohemis i turistes.

Cafè de l'Òpera
La Rambla, 74

Publicitat
A l’Antiga Casa Figueras, potser la botiga modernista més bonica de la ciutat, s’hi va fabricar pasta durant dècades. Als anys 80, la família Escribà va restaurar l’establiment i hi va obrir una sucursal de la seva pastisseria. Ara hi venen filigranes pastisseres tan boniques i elaborades com els mosaics que decoren les façanes. Un esmorzar a la petita terrassa del carrer de la Petxina és una forma immillorable de començar el dia.

Pastisseria Escribà
La Rambla, 83
Quasi un secret per als que no tenen arrels a Galícia, el Centro Galego de Barcelona ja fa 70 anys que es va instal·lar en un pis senyorial de l’antiga residència dels Güell. A més de l’esplèndida biblioteca i la majestuosa sala per a activitats dels socis, el CGB disposa d’un bar i un restaurant per degustar la deliciosa gastronomia gallega a preus assequibles i ambient familiar.

Centro Galego de Barcelona
La Rambla, 35-37, primer pis

Publicitat
La legió d’homes sense ànima

El Museu de la Cera resulta encisador pel seu contingut, sí, però sobretot pel seu continent. Endinsar-se pel passatge de la Banca cap a aquest edifici vuitcentista d’Elies Rogent és com submergir-se en el decorat gòtic perfecte per a una història de terror protagonitzada per zombis de cera vinguts de totes les èpoques de la història. Ens agrada especialment la cambra cuirassada que reutilitza amb molt bona idea el mobiliari original de la que va ser la seu del Banc de Barcelona

Museu de Cera
Ptge. de la Banca, 7

Teatre popular
Els baixos de l’edifici que Josep Domènech i Estapà va dissenyar com a seu de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (vegeu peça Joies ocultes) han funcionat de forma alterna com a cinema i com a teatre, però des dels anys 70 es dediquen a les arts escèniques. El Poliorama és un dels coliseus més populars de la ciutat gràcies a una programació centrada en obres de qualitat adreçades a un públic ampli. Qui no hi ha vist El mètode Grönholm?

El Poliorama
La Rambla, 115

Publicitat
En clau de sol

En clau de sol

Partitures per a flauta de bec, arpa, orgue, de música clàssica o moderna... A la Casa Beethoven si no la tenen, te la troben. Amagada al cantó del Palau de la Virreina, aquesta botiga oberta el 1880 és un dels tresors musicals de la ciutat. Uns números més amunt, al 129, Musical Emporium porta més d’un segle venent instruments musicals d’arreu del món.

Casa Beethoven
La Rambla, 97

Com als anys 70

Podríem seure durant hores en una de les barres metàl·liques del Cosmos veient passar tota aquella fauna humana que, escapada dels anys 70, busca refugi en l’única cafeteria que resguarda l’ambient d’aquella època. Mentre imaginem Pasolini prenent-s’hi un cafè, el cambrer ens treu del somni tot obsequiant-nos amb un plat de peixet fregit encara calent.

Cosmos
La Rambla, 34

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat