Enclotat a la plaça neoclàssica de Sant Josep, la Boqueria no pot presumir d’una majestuosa arquitectura del ferro com el del Born, ni de la grandiositat del de Sant Antoni. Malgrat tot, ha esdevingut el mercat més vistós i concorregut de la ciutat, on coincideixen veïns de tota la vida i nouvinguts, els qui compren un entrepà i els degustadors de delicadeses, els venedors de producte local i els importadors de menjars exòtics. La Boqueria és el veritable centre de gravetat de Barcelona.
Mercat de Sant Josep "La Boqueria"
La Rambla 99

El millor de la Rambla
Botigues, restaurants, arts... Descobreix tot el que t'ofereix el passeig més emblemàtic
El passeig més carismàtic en 10 parades

Qui vol una rosa, qui vol un clavell?
Fa segles que les floristes posen color i olor a la Rambla. Glossades per Josep Maria de Sagarra, cantades per Miquel Porter i Moix i Joan Manuel Serrat, inspiració de pintors com Ramon Casas, les floristes són el patrimoni humà més valuós del passeig. Com proclama l’Antònia, la protagonista de Les floristes de la Rambla de Sagarra, “un s’adona / que aquest vermell molsut, tibant i humit, / és el color que dura més estona / damunt del llavi fresc de Barcelona, / que no es cansa de riure, dia i nit”.
Parades de la Rambla de les Flors
Fora prejudicis, ja. Una entrada per a una funció al Liceu pot resultar molt més barata que la d’un concert de la banda pseudoalternativa de moda. Així que no hi ha excusa per no anar, ni que sigui un cop a la vida, al gran temple barceloní, i mundial, de la lírica.
El Liceu
La Rambla, 51-59
Barcelona ha maltractat fins a l’anorreament els seus cafès històrics. Congratulem-nos, doncs, que a la Rambla pervisqui el gairebé centenari Cafè de l’Òpera, on els elegants miralls gravats amb figures femenines reflecteixen la sana promiscuïtat amb què es barregen a les seves taules passavolants, habituals del Liceu, veïns, noctàmbuls, bohemis i turistes.
Cafè de l'Òpera
La Rambla, 74
Pastisseria Escribà
La Rambla, 83
Centro Galego de Barcelona
La Rambla, 35-37, primer pis
El Museu de la Cera resulta encisador pel seu contingut, sí, però sobretot pel seu continent. Endinsar-se pel passatge de la Banca cap a aquest edifici vuitcentista d’Elies Rogent és com submergir-se en el decorat gòtic perfecte per a una història de terror protagonitzada per zombis de cera vinguts de totes les èpoques de la història. Ens agrada especialment la cambra cuirassada que reutilitza amb molt bona idea el mobiliari original de la que va ser la seu del Banc de Barcelona
Museu de Cera
Ptge. de la Banca, 7
El Poliorama
La Rambla, 115

En clau de sol
Partitures per a flauta de bec, arpa, orgue, de música clàssica o moderna... A la Casa Beethoven si no la tenen, te la troben. Amagada al cantó del Palau de la Virreina, aquesta botiga oberta el 1880 és un dels tresors musicals de la ciutat. Uns números més amunt, al 129, Musical Emporium porta més d’un segle venent instruments musicals d’arreu del món.
Casa Beethoven
La Rambla, 97
Com als anys 70
Podríem seure durant hores en una de les barres metàl·liques del Cosmos veient passar tota aquella fauna humana que, escapada dels anys 70, busca refugi en l’única cafeteria que resguarda l’ambient d’aquella època. Mentre imaginem Pasolini prenent-s’hi un cafè, el cambrer ens treu del somni tot obsequiant-nos amb un plat de peixet fregit encara calent.
Cosmos
La Rambla, 34
Discover Time Out original video