Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'angoixant mapa antiveïns de Sant Antoni

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

A hores d'ara no hem d'explicar de nou per què Sant Antoni està patint les conseqüències del turisme massiu i l'esspeculació sagnant. Tots sabem que és un dels barris que més està acusant l'èxit i la popularitat de Barcelona, i això que encara no ha obert el mercat. Fins i tot diuen que el Bus Turístic podria tenir parada allà!

El web Fem Sant Antoni, autodefinit com "un espai de confluència de col·lectius, moviments i de veïns i veïnes que volem decidir sobre els afers del barri que afecten la nostra vida quotidiana", ha publicat un mapa que ells mateixos han titulat 'El mapa de la vergonya'. "Es basa principalment en dades de desembre del 2016 aportades per Inside Arbnb, portal independent que permet explorar i extreure dades estadístiques d'Airbnb".

En ell hi podem veure la claustrofòbica densitat de pisos turístics que hi ha al barri. Un mapa que genera una sensació d'angoixa instantània. Les dades que Fem Sant Antoni desvetlla són les següents: 561 pisos turístics legals (dades del Registre oficial de pisos turístics de la Generalitat de Catalunya); 904 ofertes de pisos o habitacions turístiques a la pàgina Airbnb; 22 agències immobiliàries; 12 edificis sencers de pisos turístics legals; 12 hotels i 18 albergs i hostals; i dos edificis sencers venuts a fons d'inversió.

El mapa del qual parlem ja s'està viralitzant. Sant Antoni no està en venda, diuen des de Fem Sant Antoni, però potser és que ja s'ha venut del tot...

Últimes notícies

    Publicitat