Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L’Heliogàbal no ha mort (i fa la Ronda)

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

“Volem que se sàpiga que continuem, que tornem a fer coses”, diu Miquel Cabal, de l’Heliogàbal. Recapitulem: l’any del seu vintè aniversari, la sala de Gràcia va haver d’aturar la programació de concerts al gener arran de les denúncies d’un veí. Amb llicència de bar-restaurant –una irregularitat davant la qual l'administració feia la vista grossa i que no va impedir que guanyessin un Premi Ciutat de Barcelona– les multes per excés d’aforament van obligar l’Helio a abaixar la persiana al maig. Però ara reobre per acollir dos concerts del Ronda –el cicle de concerts de la sala– i els recitals del Trimestre de Poesia en l’estricta intimitat del seu aforament legal: 39 persones.

“A Barcelona tothom sap que des de Sant Joan fins a la Mercè no passa res, perquè sempre hi ha algú que no hi és”, diu Cabal. I així estan, sense iniciar les obres que els haurien de permetre doblar l’aforament i reobrir, esperant que l’Institut de Cultura (ICUB), el seu interlocutor amb l’Ajuntament, els garanteixi que si les fan, així serà. “Volem continuar fent coses a l’Helio”, però també han acceptat la invitació del BeGood, sala del Poblenou poc aprofitada, d’assumir la programació, una proposta que per l’Helio va ser una “injecció d’ànims”, i que de moment resultarà en sis concerts a l’octubre, dos d’ells del Ronda. Pel que fa al concert del final de gira d’Els Catarres previst a l’Helio al novembre, diu Cabal que hi ha mala peça al teler.

El Ronda és el cicle de concerts que es van empescar a l’Helio en temps menys convulsos per sortir de les seves parets vermelles i repartir el joc en altres espais de Gràcia. Però amb el tancament, la notícia d’aquesta Ronda de tardor és que tornarà a haver-hi música a l’Heliogàbal: els dos concerts acústics que hi farà el cantautor Daniel Lumbreras (el dc. 12 i el dj. 13). Més enllà del carrer de Ramón y Cajal, faran la Ronda amb el final de la gira de 'Premeditación, nocturnidad y alevosía' de La Bien Querida (CAT, dv. 14), amb la presentació del segon disc del duo de veus i guitarres Cálido Home (EArt, el ds. 15), aposta folk de la temporada, i amb dos concerts dels herois del rock experimental nòrdic The Ex al BeGood, el ds. 15 amb Familea Miranda i el dg. 16 amb Duot, amb els qui comparteixen l’esperit lliure.

Últimes notícies

    Publicitat