Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Heliogàbal tanca

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Tot i recaptar al concert benèfic de Mishima, Za! i Pony Bravo al Razzmatazz de la setmana passada els prop de 20.000 € que els calien per pagar la sèrie de multes que acumula per excés d'aforament (un cop descomptades les despeses la quantitat neta recollida ronda els 16.000 €), l'Heliogàbal tanca.

No és un tancament definitiu i el bar musical i sala de concerts de Gràcia confia poder tornar a obrir de cara al setembre, però després de gairebé quatre mesos amb la programació cultural suspesa i amb l'aforament tan estrictament controlat (per evitar més multes si persisteixen les inspeccions) que l'Helio es veu sempre buit, els ingressos no són suficients per cobrir les despeses de tenir-lo obert.

Diu la sala en un comunicat:

"La situació d’'impasse' actual s’ha dilatat massa en el temps i encara va per llarg. No ens dediquem a l’hostaleria ni a l’oci nocturn: tenim un local que ha estat i vol ser escenari i punt de trobada, que ha fet i vol fer un servei en l’àmbit de la cultura. I això ja fa més de tres mesos que no ho podem fer. Les despeses que genera el bar no es cobreixen amb el que es fa de barra, de manera que l’única solució perquè els deutes no continuïn creixent és tancar de manera immediata. Volem pensar que de manera provisional, és clar. Tornarem a obrir quan puguem, esperem que sigui després de l’estiu".

Segons el mateix comunicat, el futur immediat de l’Heliogàbal depèn del calendari del Districte de Gràcia i de l’Ajuntament de Barcelona: de la data en què s’ha d’aprovar el nou pla d’usos del Districte –que els permetrà fer obres per ampliar l'aforament– i de la d'’entrada en vigor de la circular que ha de permetre la música en viu als bars de la ciutat.

“Se suposa que al mes de juny podrem iniciar un llarg procés de projectes, obres, estudis d’impacte acústic i inspeccions. Un procés que, anant bé, s’allargarà uns quatre mesos. Així, doncs, no preveiem concerts ben bé fins a final de setembre”.

Com a comiat, el dijous 19 de maig a les 19 h oferiran un recital amb de tres hores de poesia –l'altre eix de la programació cultural de l'Helio al costat de la música– a càrrec de tretze poetes amb Dolors Miquel, Enric Casasses, Blanca Llum Vidal, Eduard Escoffet, Maria Cabrera i Andreu Subirats, entre d'altres.

Si no vau poder assistir al concert benèfic però voleu fer una aportació per contribuir al pagament de la multa, la fila zero continuarà oberta un parell de setmanes més.

Últimes notícies

    Publicitat