Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mataró diu prou: 750 euros per no netejar els pixats dels gossos

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

"Barcelona és l'olla on bullen tota mena d'efluvis desagradables, fortors insofribles on destaca de forma predominant la pestilència dels pixats de gos". Així començava l'article de Manuel Pérez de fa uns dies en aquest mateix blog. Una columna que demanava a crits que els amos acompanyin els passejos del gos amb una ampolla d'aigua, i que l'utilitzin per diluir el pixum.

Tot i que crec que és una qüestió d'educació i sensibilitat, i que les sancions no faran que la cosa canviï molt, a Barcelona encara no hi ha cap legislació al respecte. No és una prioritat per l'Ajuntament, tot i que és un fet que la ciutat no fa bona olor, i bona culpa d'això la tenen els pixats dels gossos.

A Mataró, però, han decidit que, com a Granollers, no volen que els seus carrers facin olor de manera insofrible com passa a certs barris de Barcelona. I per això han aprovat, a través d'una nova ordenança de tinença d'animals de companyia, que se sancionin els amos que no netegin els pixats dels seus gossos a la via pública. Multes de fins a 750 euros per als infractors!

Els amos hauran de sortir amb una bosseta per les defecacions, i a partir d'ara també amb una ampolla d'aigua per netejar els pixums dels quissos. Una mesura que, tot i no ser pionera a casa nostra -Granollers té una legislació similar- sí que pot significar un precedent per a altres municipis, com Barcelona, que també pateixen aquest mateix problema.

Últimes notícies

    Publicitat