Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Mataró diu prou: 750 euros per no netejar els pixats dels gossos
Notícies / Ciutat

Mataró diu prou: 750 euros per no netejar els pixats dels gossos

Mataró diu prou: 750 euros per no netejar els pixats dels gossos

"Barcelona és l'olla on bullen tota mena d'efluvis desagradables, fortors insofribles on destaca de forma predominant la pestilència dels pixats de gos". Així començava l'article de Manuel Pérez de fa uns dies en aquest mateix blog. Una columna que demanava a crits que els amos acompanyin els passejos del gos amb una ampolla d'aigua, i que l'utilitzin per diluir el pixum.

Tot i que crec que és una qüestió d'educació i sensibilitat, i que les sancions no faran que la cosa canviï molt, a Barcelona encara no hi ha cap legislació al respecte. No és una prioritat per l'Ajuntament, tot i que és un fet que la ciutat no fa bona olor, i bona culpa d'això la tenen els pixats dels gossos.

A Mataró, però, han decidit que, com a Granollers, no volen que els seus carrers facin olor de manera insofrible com passa a certs barris de Barcelona. I per això han aprovat, a través d'una nova ordenança de tinença d'animals de companyia, que se sancionin els amos que no netegin els pixats dels seus gossos a la via pública. Multes de fins a 750 euros per als infractors!

Els amos hauran de sortir amb una bosseta per les defecacions, i a partir d'ara també amb una ampolla d'aigua per netejar els pixums dels quissos. Una mesura que, tot i no ser pionera a casa nostra -Granollers té una legislació similar- sí que pot significar un precedent per a altres municipis, com Barcelona, que també pateixen aquest mateix problema.

Advertising
Advertising

Comentaris

3 comments
Laura B

De fet, l'ajuntament si que ha fet una campanya on ens informa a tot els propietaris de gossos que hem d'anar amb aigua pels pixums. A Gràcia almenys és així i moltes persones complim.

Rosa N

I els pixums de les persones no fan olor? Contínuament ens queixem dels turistes que passegen nus, van beguts i drogats, però són tots tan cívics que no s'orinen mai a cap carrer... Ara serà que la pudor de pixum que fa Barcelona als barris amb més oci nocturn és culpa dels gossos, que surten de nit, beuen cervesa i trien un espai entre 2 cotxes per orinar. És cert, com que són persones els seus pixums no fan olor, són angelets. A Barcelona sempre hi ha hagut gossos, no sempre ha estat tan massificada de gent i la pudor va en augment en llocs hipermassificats per persones

Pol B

És cert que s'haurien de netejar els pixums de gossos. Però també és cert qur diluir el pixum amb aigua no servirà de res. Un cop s'evapori aquesta aigua farà exactament la mateixa pudor. La solució és habilitar llocs específics on les mascotes puguin fer les seves necessitats i netejar sovint aquests indrets.